• W alembiku Autor: ~mroczneśredniowiecz [89.163.148.*]
    Ok. 80.000 akcji kupiono 13.04 w cenie równej lub wyższej od 6.50.

Nie zrobiła tego ulica, bo nie widziałaby sensu. Skupił to nasz Bąk.
    Stawiam złotówkę przeciw groszom, że nasz Bąk nie ma wystarczającej liczby akcji do przeprowadzenia skutecznego skupu po zaproponowanej cenie, więc wymyślił sobie ( a raczej jego doradcy), że postraszą maluczkich wycofaniem z giełdy.

Ochłońcie i zacznijcie myśleć - to jedna z tych sytuacji, gdy pośpiech nie jest wskazany.
    Głosowanie na Walnym ZW NIE musi się odbywać poprzez porozumienie - mając nawet jedną zarejestrowaną akcję można zgłosić swój sprzeciw wobec wycofania z Giełdy.

Jeśli Porozumienie nie powstanie, to Zarząd będzie utrudniał drobnym akcjonariuszom przyjazd na Walne - choćby poprzez wybór miejsca z niewygodnym dojazdem, albo wyznaczając je w autobusie, który jest w ruchu :). W ten sposób potwierdzą swoją słabą pozycje w akcjach.

Wyraźnie dostrzegam też znamiona manipulacji z działaniach Zarządu - w jawnych komunikatach utwierdzał akcjonariuszy co do trudnej przyszłości firmy, w niejawnych działaniach organizował zaś podstawy przyszłego skupu.
  • Re: W alembiku Autor: ~gienz [66.249.93.*]
    Ja 13.04 kupiłem 8 tys. akcji w cenie 6.47-6.43.
  • Re: W alembiku Autor: ~watapp [195.242.129.*]
    Ja kupiłem 1600 sztuk 13.04 na wiecej nie dalem rady nazbierac ,jestem z ulicy
  • Re: W alembiku Autor: ~anon [89.64.23.*]
    Dnia 2017-04-16 o godz. 18:51 ~mroczneśredniowiecz napisał(a):
    > Ok. 80.000 akcji kupiono 13.04 w cenie równej lub wyższej od 6.50.
    >
    > Nie zrobiła tego ulica, bo nie widziałaby sensu. Skupił to nasz Bąk.
    > Stawiam złotówkę przeciw groszom, że nasz Bąk nie ma wystarczającej liczby akcji do przeprowadzenia skutecznego skupu po zaproponowanej cenie, więc wymyślił sobie ( a raczej jego doradcy), że postraszą maluczkich wycofaniem z giełdy.

Nie wiem czy wiesz ale istnieje strategia inwestycyjna/hazardowa (stosowana również przeze mnie) polegająca na wchodzeniu we wszystkie firmy robiące wezwanie licząc na to, że pierwsza cena to blef. Obstawiam, że wszyscy którzy kupowali 13.04 to ulica.
  • Re: W alembiku Autor: ~anon [89.64.22.*]
    spójrz co się dzieje na OBL po wezwaniu. Liczę na to, że będzie tutaj podobnie :) a potencjał jest patrząc na C/WK 0,35
  • Re: W alembiku Autor: ~Kramer [83.26.250.*]
    Zgadzam się z przedmówcą.
    Buczkowski nie skupi na tyle akcji, żeby zrobić przymusowy wykup. Przynajmniej nie po tej cenie. Może próbować przeforsować uchwałę o dematerializacji akcji i zwołać w tym celu WZA w autobusie, ale to nic nie da - będę jeździł za tym autobusem i złożę sprzeciw. No i pytanie czy w ogóle będzie miał na tyle głosów aby uchwała o dematerializacji przeszła.
    Myślę, że formalne porozumienie na razie nie jest konieczne, ale dobrze będzie abyśmy mieli jakieś przynajmniej dane kontaktowe.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.70.250.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: W alembiku Autor: ~Delfy [31.0.32.*]
    Święte słowa wycena komputrnika obrazuje niemoc i głupotę polskich inwestorów.Fajnie że w takich sytuacjach ekipa potrafi się skrzyknąć i łącznie dać radę cwaniackiemu wykupowi.
    Ps ten moderator przesadza z wykasowywaniem postów prawdy
  • Re: W alembiku Autor: ~pik [95.160.83.*]
    Jutro kurs powyżej 7
    Pewnie tak
  • Re: W alembiku Autor: ~mroczneśredniowiecz [89.163.148.*]
    Z życia wzięte: Asseco ogłosiło wezwanie na Macrologic po kursie 40% większym od bieżącego.

To wezwanie po 6.50 trudno oceniać jako poważne, ale trzeba sie liczyć z możliwością podstępnego skupu w przeszłości, ponieważ czasu było bardzo dużo.
    Trzeba pilnować sytuacji i brać pod uwagę obecność piątej kolumny na tym forum.
  • Re: W alembiku Autor: krull [185.56.211.*]
    Dzisiaj już kupują i sprzedają słupy nieporadnie udając ulicę.
    Pierwszy destylat się nie udał.

Kiepska sytuacja jest dla Bąka, bo społeczeństwo nie zareagowało na podniesienie ceny ogłoszone kilka dni po tym, gdy ogłosił, że jej nie podniesie.
    Gdy społeczeństwo odrzuci w konsekwencji metody wyceny stosowane przez Bąka, znajdzie te które zaczynają się od 15 PLN.

• Re: W alembiku Autor: ~krull [185.56.211.*]
    Społeczeństwo powinno w miarę społeczeństwa możliwości kupować tanie akcje Komputronika. Taka okazja może się szybko nie powtórzyć.
    Dnia 2017-07-11 o godz. 09:27 ~krull napisał(a):
    > Społeczeństwo powinno w miarę społeczeństwa możliwości kupować tanie akcje Komputronika. Taka okazja może się szybko nie powtórzyć.

Oj tak, tak!

Tym bardziej, że przyczyną spadku na 6.30 jest fakt, że nikt nie chciał sprzedać po 7!
    Co za miły dzień!
[x]
KOMPUTRON 0,00% 6,00 2026-05-15 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.