• Ale syf Autor: ~Wera [83.25.115.*]
    Pozbylem się wczoraj dzisiaj powinno być taniej po odcienciu dywidendy
  • Re: Ale syf Autor: ~sajdor [83.137.1.*]
    Bardzo merytorycznie. Gratuluję.
  • Re: Ale syf Autor: ~Emitent [89.70.208.*]
    Jeśli to syf, to nie wracaj do tej spółki...
    Jeśli nie syf - to po co sprzedawałeś wczoraj, skoro po odcięciu i wypłacie dywidendy wychodzi na to samo :P

• Re: Ale syf Autor: ~MM [78.10.119.*]
    Wychodzi na to samo ? Z tego co wiem to dywidendę wyplacaja już pomniejszona o podatek ... wiec nie to samo :)
  • Re: Ale syf Autor: ~Emitent [194.0.240.*]
    Prędzej czy później podatek trzeba zapłacić - jak nie przy wypłacie dywidendy, to po sprzedaży - za rok przelewem do US.... przed podatkami się nie ucieknie. :P
    A stracić można np. na prowizjach przy sprzedaży i kupnie, albo - przy niskim free floacie - można mocna zdołować lub podbić kurs. tak więc ta metoda jest nieskuteczna - zwłaszcza dla większych ryb... :)
  • Re: Ale syf Autor: ~MM [78.10.119.*]
    No ja wtopiłem na innej spolce, wiec jak to będzie ? Dostane PIT od DM i będę na - ?
    Z DM dostaje się papier za ubiegły rok, jeśli się miało conajmniej 1 transkację zbycia papierów. Nawet jeśli się jest na minus, to trzeba złożyć PIT za giełdę . A z dywidend jest potrącany od razu - tak jak z lokat podatek Belki.
  • Re: Ale syf Autor: ~krokodyl [83.25.124.*]
    no i fajnie ze wywalił, ja dzis biore
  • Re: Ale syf Autor: ~Michał [91.233.18.*]
    facet chyba z innej bajki?
    Coś czuję, że dziś close na plusie. Wyszli krótkoterminowi pod-dywidendę, wchodzą długoterminowi korzystając że jeszcze poniżej 90zł ;)
  • Re: Ale syf Autor: ~ABCD [188.146.3.*]
    *** Leszcze uciekają bo tylko dywidendą chcą się nachapać, a my długoterminowcy dokupujemy, zbierać, zbierać przed dziewięćdziesiątką...
  • Re: Ale syf Autor: ~sajdor [83.137.1.*]
    Szansa na pokonanie 100 zł przed wynikami ogromna, a wyniki powinny być dobre patrząc na notowania np. Sody.
    Jeśli spółka nawet po odcięciu dywidendy rośnie, to wiedz, że coś się dzieje :D Też wolałem nie czekać na 82 z dokupieniem, bo bym musiał kupować na wyścigi powyżej 90zł :P

PS. autorowi wątku gratuluję wyczucia prawideł rynku, a w szczególności sytuacji na spółce :)
  • Re: Ale syf Autor: ~Seba [89.74.36.*]
    Heh a ja liczyłem, że dokupię za 82, w końcu dokupiłem za 85 i się cieszę, że tak tanio ;) #sila #moc :)
  • Re: Ale syf Autor: ~Akcjonariusz [94.254.243.*]
    Powiedzcie mi proszę czy myślę właściwie: jutro sprzedam akcje,z których mam już prawo do dywidendy,a kupię je po odcięciu.jakiś podwójny zysk tu węszę.zgadza się?
  • Re: Ale syf Autor: ~Sajdor [217.102.142.*]
    Odcięcie było już dzisiaj. Ostatni dzień z prawem do dywidendy był wczoraj dzisiaj akcje otworzyły się o dywidende niżej od wczorajszego zakonczenia.
  • Re: Ale syf Autor: ~sllaw72 [77.253.206.*]
    Ja też ustawiłem się na 82 , ale nie weszło. Trzeba było kupować nieco drożej.
  • Re: Ale syf Autor: midas74 [85.28.154.*]
    nic nie bój niedługo wejdzie :))
  • Re: Ale syf Autor: ~Mich [188.146.65.*]
    To sie dokupi. Wydaje sie, ze do konca kwietnia jest czas. A pozniej pewniej wzrosty pod wyniki.
  • Re: Ale syf Autor: ~sajdor [217.102.142.*]
    Co do przyszłości tej spółki, nie mam żadnych obaw, teraz była lekka obsuwa, może jutro też lekko spaść, ale w ogólnym rozrachunku przed wynikami wróci na poziomy sprzed odcięcia dywidendy. Sam mam trochę luźnej gotówki i powoli dobieram. Wolnych akcji w obiegu mało. Firma posiada 800 produktów w ofercie, do tego myśli o przejęciach w branży. Moim zdaniem dobra inwestycja na dłużej. Cierpliwości
[x]
PCCROKITA -0,44% 67,30 2025-10-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.