Rozumię rozczarowane tych którzy niedawno zostali ubrani po ok 2,55 zł ulegając euforii dobrych wyników za marzec 2017r ale niestety będzie dalej spadać ponieważ: - wyniki miesięczne Spółka podaje bez konieczności zachowania standardów jakie obowiązują np.przy wynikach kwartalnych lub rocznych zatem, wynikom miesięcznym może pomóc tzw. kreatywna księgowość Spółki - natomiast skonsolidowany raport kwartalny za 1kw. 2017r zostanie opublikowany 15.05.2017r który ujawni prawdziwą kondycję finansową Spółki
a Ty jesteś taki dobry dla nas i sie tak bardzo martwisz naszą kasą że nas ostrzegasz ?! ostrzegam to ja, ale przed "dobrymi wujkami" , których są tacy bezineteresowni i wogóle nie pisza komentarzy "pod siebie" hehehe
Beznadzieja, jak by było tak jak piszesz to by tu był armagedon. Pomyśl człowieku, miesięczne dane sprzedażowe są publikowane od dłuższego czasu, gdyby były koloryzowane to spece i indywidualni inwestorzy (zwłaszcza na takich forach jak to) wywlekli by im każdą nawet najdrobniejszą nieścisłość przy pierwszym raporcie kwartalnym i oczywiście zmieszali z błotem zarząd i spółkę. Co by było dalej, ano zupełna utrata zaufania i wodospad za wodospadem na kursie ;) także z takimi teoriami to weź na wstrzymanie - pozdrawiam.
jedyne pocieszenie ze jak rośnie to na duzych obrotach a spada praktycznie na kilku tysiacach obrotu, ale jak sie patrzy na kurs to sie wszystkiego(inwestowania)odechciewa!
Zenek juz sie pewnie nie odezwie. To zamiast jego ja cos napisze bo mi sie przypomnialo a prpos Zenka.
Zenek, zenobiusz, zenobii itp to byly bardzo popularne niki na forum bankiera kilka lat temu. Wszystko z powodu nowanej spolki zwanej Zenkiem (BBI Zeneris). Kupowalem akcje Zenka w tym samym czasie co akcje Bytomia w okolicach 1 zl. Spolki mialy podobna wycene, ta sama cene emisyjna akcji (10 gr) i podobna ilosc akcji na rynku. Obie zaczely spadac w tym samym czasie. Bytom spadl do 26 gr i tam sie zatrzymal. Z ponad jednego zl na 26 groszy. Duzo? Na spadkach usrednialem. Mialem srednia zakupu 85 gr. Stracilem (wirtualnie) 70% kapitalu. Duzo? A Zenek, spadal podobnie. Tez usrednialem. Zenek dalej spadal. Z podad 1 zl spadl do 2 (slownie dwa) groszy. To ku pamieci wszytkich co mysla ze nizej juz nie spadnie. Po drodze 2 czy trzy razy Zenek znmienil nazwe. Zrobil resplit 100:1 i od trzech lat (!) jego cena utrzymuje sie na poziomie 3-5 groszy. Dzis wirtualnie (zadnych akcji nie sprzedalem wiec nic nie zarobilem ani nie stracilem) mam 87% straty na Zenku i podad 200% zysku na Bytomiu. A teraz uwaga co rozni/roznilo te dwie spolki? Nie mam na mysli branzy, managementu itp, bo te roznice nie mialy zadnego wplywu na kurs akcji. Podstawowa roznica, to bylo zachowanie drobnych akcjonariuszy. Czyli takich jak ja. Do dzis na forum Zenka pisza ci sami ludzie co przed 6-7 laty, ktorzy nadal pomimo 80-95% straty trzymaja wszytkie te akcje i nie maja zamiaru ich sprzedac. Tzn chca sprzedac, sprzedac ze strata ale nie taka. Natomiast na forum Bytomia nie ma nikogo, poza mna z tamtego okresu. Nikogo! Wszyscy sie wysprzedali ze strata. Ktos to odkupil, wyciagnal spolke z tarapatow i ciagnie cene w gore. Wyniki nie maja tu zadnego znaczenia. Zreszta jakie wyniki moze wypracowac 26 pracownikow Bytomia? Badzmy powazni! To jest gielda. jesli ktos mysli ze na niej zarobi, bo "odrobil prace domowa" i dobrze zainwestowal - to niech tak mysli dalej...