• Jak to możliwe że jest jeszcze po 1zł? Autor: ~Exciter [149.226.255.*]
    Prosiłbym o kilka argumentów dlaczego kurs jest aż tak wysoko. Spekulacyjnie to można było grać pod Sanację czy nawet pseudo Inwestorka ale teraz to już nawet nie ma czym pozamiatać. W sumie grunt to mieć poczucie że np. to "tylko" papierowe -10 czy -20% tylko powiem Wam, że te 1zł to wygląda mi na taki dach który zaraz runie. Nawet chyba wiem kto go desperacko podtrzymuje po nieudanym przekręcie:) Pozdrowienia dla Podchala.
  • Re: Jak to możliwe że jest jeszcze po 1zł? Autor: ~joe [109.205.115.*]
    czy mozliwe jest zeby PKOBP weszlo w uklad wierzycielski i tytulem splaty kredytow przejelo udzily w AM i Krakchemii?
    No bo jesli w AM zostal wylacznie majatek obrotowy - a wiec towar na sklepie - to z czego dwaj wierzyciele ktorzy zlozyli o upadlosc chca zeby ich roszczenie zostalo zaspokojone?

• Re: Jak to możliwe że jest jeszcze po 1zł? Autor: ~Kola [159.205.69.*]
    kurs akcji wysoko dlatego spekuła nie ma co brać jak spadnie do 20 - 30 gr to zacznie sie dopiero granie teraz za duże ryzyko na kupowanie spólki kt ora i tak przestanie byc notowana
  • Re: Jak to możliwe że jest jeszcze po 1zł? Autor: ~Exciter [149.226.255.*]
    Banki w takich sytuacjach są zawsze uprzywilejowane więc nie ma mowy co do dogadywania się w celu kontynuowania działalności zwłaszcza, że tu nie ma kompletnie na czym odbudowywać. Co do zaspokajania to przy likwidacyjnych na palcach jednej ręki można policzyć przypadki w których wierzyciele zostali zaspokojeni w całości. Po prostu następuje próba odzyskania "ile się da" i to wszystko. Nawet w przypadku wierzytelności kredytowych banki nie bawią się za bardzo w sprzedaż nieruchomości tylko pakietami sprzedają pośrednikom. Wydaje się to mało-efektywne ale bank to nie lombard i lepiej jak najszybciej pozbyć się śmierdzącego tematu.

• Re: Jak to możliwe że jest jeszcze po 1zł? Autor: ~666 [188.146.145.*]
    Exciter :-) Ty Hieno :-) :-) :-)

Myślę, że tutaj wszyscy są zadowoleni :-) Podhale też :-) i też na pewno Ciebie i wszystkich tutaj pozdrawia :-)
  • Re: Jak to możliwe że jest jeszcze po 1zł? Autor: ~Exciter [149.226.255.*]
    No nie ukrywam że na Almie troszkę się obłowiłem właśnie pod decyzję o sanacji ale na szczęście później już trzymałem się z daleka ale czy i dlaczego od razu Hiena?:) Jestem zwykłym leszczem który próbuje sobie coś ugrać. Ten wpis to tak tylko z czystej ciekawości bo jednak nietypowo właściwie już był kurs trzymany na tej Złotówie. Raczej nie skuszę się tu zaryzykować bo jak już pisałem tym razem na horyzoncie trudno się doszukiwać nawet brzytwy.
    A co do Mazgaja i jego koleszki to jednak śmiem twierdzić że niepowiódł się plan wycyckania którą planowali:) Ciekawe tylko czy jakiś urzędas nie dostał w łapkę za samą decyzję o otwarciu sanacji. Ktoś za to powinien pierdnąć.
  • Re: Jak to możliwe że jest jeszcze po 1zł? Autor: ~666 [80.48.244.*]
    Hienka :-) w pozytywnym znaczeniu tym razem :-) zresztą ja i znaczna część tutaj to przecież takie same hieny :-) i nic w tym złego, takie życie :-) taki mamy klimat :-) ktoś dał taką możliwość to czemu było z niej nie korzystać ?? :-)))

Dla mnie też trochę dziwnie ten kurs był trzymany. Nie ukrywam - obserwuję to jeszcze cały czas ale wyłącznie z czystej ciekawości bo po prostu w głowie mi się dalej nie mieści, że takie rzeczy mogą się dziać.... Do poduszki zaś czytam codziennie te ostatnie dwa listy Prezesa Nadziei :-))))

Zwraca uwagę jeszcze treść tej uchwały KDPW link 

Co do reszty zaś to pozostanę przy swojej ocenie, że jednak się powiódł... :-) a co będzie dalej pewnie za jakiś czas zobaczymy :-) 
  • Re: Jak to możliwe że jest jeszcze po 1zł? Autor: ~Mic [94.254.176.*]
    Teraz najlepsza cena zeby wejść za niedługo 10 zl
  • wchodź :-))) Autor: ~666 [95.155.82.*]
    https://www.bankier.pl/forum/forum_o_bomi,6,21,10000000305.html
  • Re: Jak to możliwe że jest jeszcze po 1zł? Autor: ~and285 [82.145.223.*]
    10zł chyba 10gr
  • Re: Jak to możliwe że jest jeszcze po 1zł? Autor: ~ktoś [89.74.74.*]
    A jednak chyba się nie powiódł. Uchwała którą cytujesz, oznacza że giełda nie przyjęła na parkiet całej emisji serii H, prawdopodobnie odrzuciła wniosek, i trzeba było złożyć drugi wniosek na 490 tys.akcji, licząc na to, że przynajmniej tyle uda się upłynnić. Wszystko oczywiście przed nami, ale kwota uzyskana hipotetycznie z tej operacji to drobiazg w porównaniu z 5,5 mln zł. jakie "inwestor" wydał w ramach tzw. restrukturyzacji, co też oznacza, że nazywanie go przyjacielem prezesa M. to grube nadużycie :)
  • Re: Jak to możliwe że jest jeszcze po 1zł? Autor: ~666 [95.155.82.*]
    powiódł się .... :-) jak mawia jeden Kolega - to się bilansuje .... :-)

ale naprawdę nie ma sensu się spierać .... to był tak żenujący teatrzyk, że szkoda klawiatury na komentarze ....
    lepiej posłuchać wieczorem czegoś miłego link 
  • Re: Jak to możliwe że jest jeszcze po 1zł? Autor: ~Magazynier [159.205.231.*]
    Doczekali my ty wielkopmny chwili, że cena akcji coraz bliżej jej realnej wartości. Śmieciowy papier śmieciowej spółki i ...tylko koni, tylko koni żal! Ech! Mam nadzieję, źe wszyscy już wyszli i tylko paru pokerzystów bawi się akcjami Almy. Gdzie teraz będzie można czytać wpisy Wielce Szanownego 666? Pozdrawiam serdecznie!
[x]
ALMA -40,00% 0,03 2018-06-01 15:29:25
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.