1 pln, i będę usatysfakcjonowany; jeśli nie wypłacą nic ponad 0,85pln zaliczki , też dobrze ,wzrośnie wartość spółki i kurs zapewne do min. 10pln/akcję/pozdrawiam najlepszego eksperya na ECHU VOODZA !
Axaa,1/O wypłaceniu nic, mowy nie ma,per logica-jeśli jest zaliczka musi być dopełnienie i to raczej wyższe aniżeli zaliczka choć tu różnie może być.Ja uważam,że >0,85,
2/nadto ,jeśli nie będzie D spółka się totalnie skompromituje /patrz pkt.1/ i zapomnij wtedy Axaa o swoich wymarzonych 12zeta i dodam o 10 też.
Wszystkiego miłego.
twoje per logica upada np przy synthosie, tam tez zrobili zaliczke i brak jest doplaty do niej. coz w ciagu paru meisiecy czasem moga znacznie sie zmienic warunki finansowe i gospodarcze ze trzeba rezygnowac z dywidendy
Kolego Wz Synth. dopiero w maju, na tyle długo jestem na giełdzie,że pamiętam kiedy Synthos nic nie płacił D i płacił dużo,kiedy zarząd rękom.przeciwnie a na wz było dużo ,dużo lepiej.
Nadto kolego hmm,uważam że porównanie tych spółek jest o tyle niefortunne bo: na tym etapie braku wiary w stab.gospodarczą RP. i w ogóle w Unii co ściśle przekłada na statut.działalność n/spółki może być ona póki co postrzegana JEDYNIE wówczas,jeśli będzie DYWIDENDOWA!
Sorry za ten patos..
Odpowiadam Panu Dami/Zgadzam się z Panem Hmm/Synthos zrobił niezłą wolte w sprawie dywidendy; płacąc zaliczkę , postanowił nie płacić nic powyżej owej zaliczki! :))) Tylko że w Synthosie jest taki właściciel ... nazwisko:SOŁOWOW/Nieżle jeżdził jako kierowca rajdowy ; raz przyglądałem się będąc w Kielcach u syna jak grał tenisowego debla popijając szampana, miast mineralnej; no a kibicowały Panu Prezesowi piękne panie:)) Mając władzę w ECHO ani raz nie wypłacił dywidendy/To chyba coś mówi o tym, jak ten biznesmen traktuje akcjonariuszy SIC
Dlatego.Kto ma większość akcji na walnym , ten ma władzę/Pod byle pretekstem Amerykanie mogą zrezygnować z wypłaty dywidendy właściwej/Natomiast nie sądzę by to w dłuższym okresie przełożyło się na spadek kursu akcji spółki/Wręcz przeciwnie; spółka powinna właśnie zacząć rosnąć do owych 10-12pln/akcję Echo w ostatnich dwóch latach wypłaciło tyle że wg. mnie ponad normę!
Odp. dla Axaa.Proszę prześledzić kurs Echa w poprzednich latach-- generalnie ściana, po części z przyczyn o których pisałem w poprzednim poście tego wątku oraz braku dywidendy. Nadto, tylko ktoś wtajemniczony w arkana finansów podmiotów gosp. ma przed oczami argument, że dywidenda poza korzyścią finansową /dla tych ,którym opłaca się ją wziąć w zw. z odcięciem/ jest hasłem inwestora : "s p r a w d z a m" ,czy zysk nie jest papierowy!
Dnia 2017-04-10 o godz. 08:58 ~ToŻenada napisał(a): > I tak panowie będzie można kupić po dywidendzie akcje taniej niż po odcięciu...więc czym tu się podniecać
Dnia 2017-04-10 o godz. 08:51 ~dami napisał(a): > Odp. dla Axaa.Proszę prześledzić kurs Echa w poprzednich latach-- generalnie ściana, po części z przyczyn o których pisałem w poprzednim poście tego wątku oraz braku dywidendy. Nadto, tylko ktoś wtajemniczony w arkana finansów podmiotów gosp. ma przed oczami argument, że dywidenda poza korzyścią finansową /dla tych ,którym opłaca się ją wziąć w zw. z odcięciem/ jest hasłem inwestora : "s p r a w d z a m" ,czy zysk nie jest papierowy!
Odp. do Dami/Spółka w 2016 wypłaciła trzy dywidendy/W sumie 4,96pln netto /akcję/Nie trzeba jej SPRAWDZAĆ POD TYM WZGLĘDEM:)) Więcej spokoju i rozwagi - zalecane !
Oczywiście kol.Axaa ma Pan tak samo rację jak wtedy,gdy nie chciał przyjąć do wiadomości,że ostatnią zaliczkę wypłacono w kwocie brutto 0,69 zeta a nie jak się Pan wymądrzał 0,85 i dopiero kol.xxx Pana zaśrubował/ w razie potrzeby mogę podać numery wątków/.
I tak na marginesie,jeśli Pan chce, to może uspokajać swą żonę a nie mnie bo grzecznie Panu wyjaśniałem swój pkt.widzenia nie przeczuwając,że pański jest jednak najważniejszy.I tyle w temacie..
Dnia 2017-04-10 o godz. 12:00 ~dami napisał(a): > Oczywiście kol.Axaa ma Pan tak samo rację jak wtedy,gdy nie chciał przyjąć do wiadomości,że ostatnią zaliczkę wypłacono w kwocie brutto 0,69 zeta a nie jak się Pan wymądrzał 0,85 i dopiero kol.xxx Pana zaśrubował/ w razie potrzeby mogę podać numery wątków/. > > I tak na marginesie,jeśli Pan chce, to może uspokajać swą żonę a nie mnie bo grzecznie Panu wyjaśniałem swój pkt.widzenia nie przeczuwając,że pański jest jednak najważniejszy.I tyle w temacie..
P.Pana/nie mam zamiaru nikogo uspokajać/Generalnie na GPW trzeba emocje trzymać na wodze Dywidenda w 12.2016r była (zaliczkowa) w kwocie 0,85pln/akcję brutto; 0,69pln netto/Odsyłam do komunikatów spółki na Bankier
Jakie brutto?Jakie netto.Była Uchwała o wypłacie zaliczki na poczet dewidendy za 2016r w wysokości 85 gr.Pierwsza transza zaliczki została wypłacona w grudniu 2016 r.w wysokości 69 gr.I tyle w temacie dewidendy za 2016 r.
Proste,ale błędne.Zarząd Spółki nic nie obchodzi podatek.Zaliczka wynosi 85gr,w pierwszej transzy wypłacono 69gr,zostało do wypłacenia 16gr.Tak trudno to zrozumieć?
Nie zastanawia was dlaczego nie wypłacili całej zaliczki? Dlaczego śmieszne 16 groszy zostawili na... no właśnie na kiedy? Skoro zabrakło wtedy tych 16 groszy i nadal nie zostało to wypłacone to czy pisanie o czymś więcej ma teraz sens? Obawiam się że dołożą do tych 16 jeszcze kilka groszy i to będzie cała dywidenda za 2016. Tak słaba dywidenda może obsunąć kurs akcji w okolice 4 zł.
cd.uściślam: brak dywidendy może zdołować kurs Echa.
Też tak uważam.Ale biorąc pod uwagę całościowo spółkę, należy domniemywać,że to się nie stanie.I tyle..
Tu tylko uściślam z powodu rozkojarzenia, powstałego na skutek pańskich pokrętnych i nie merytorycznych wczorajszych odpowiedzi natomiast dyskusję zaczynam na innym wątku i odsyłam do lektury ,którą poznając powolutku Pana z pańskich listów, również nie będzie Pan zachwycony. Jakby coś nie się Pan znów zgłosi na forum bo uwielbiam kopać Pana po kostkach...Pozdr.
Dnia 2017-04-11 o godz. 14:48 ~dami napisał(a): > Tu tylko uściślam z powodu rozkojarzenia, powstałego na skutek pańskich pokrętnych i nie merytorycznych wczorajszych odpowiedzi natomiast dyskusję zaczynam na innym wątku i odsyłam do lektury ,którą poznając powolutku Pana z pańskich listów, również nie będzie Pan zachwycony. Jakby coś nie się Pan znów zgłosi na forum bo uwielbiam kopać Pana po kostkach...Pozdr.
Też pozdrawiam uprzejmie:))Tak na marginesie dyskusji o ECHO/Ten kto pracował nad Pana dobrymi manierami i wychowaniem ; zbyt się nie napracował :)))
Dnia 2017-04-11 o godz. 15:03 ~dami napisał(a): > Dla Axaa " kopać po kostkach" to oczywiście przenośnia. To tak na wszelki wypadek ,gdyby się Pan nie domyślił.....
Skończmy te "osobiste "wątki bo zaśmiecamy forum i zaraz wda się w to moderator:))
W tym kontekście właśnie co Pan pisze proszę kolegi Axaa ,każdy kto potrafi czytać, widzi jasno gdy popatrzy kilka linijek w górę ,że niestety to Pan Axaa o godz.14,30 zaczął jako pierwszy zaśmiecać to forum. Wystarczy? Pardon dla wszystkich innych Echowców..
Dywagacje na temat /Ile spółka wypłaci dywidendy za 16r ,w sytuacji gdy wyniki będą podane 25.04.br, jest z cyklu wróżenia z piany morskiej:))/Jak pisałem wczoraj na tym wątku, spółka zaliczkowo wypłaciła już za 16r 0,85pln ; pierwsza rata już u mnie jest od grudnia na koncie/Pozostało do wypłaty 0,16pln/akcję Czy wypłacą COŚ I ILE PONAD TE 0,85pln?Myślę że TAK , ale nie spodziewam się REWELACJI ! Może to być wg. mnie, jeszcze do 1 pln/akcję ; należy pamiętać że za 2016r spółka wypłaciła w sumie z ową zaliczką grudniową 4,96pln/akcje netto Kto się nie bał i chciał wziąć te pieniądze to chyba nie narzeka; ja jestem zdania że JEŚLI SPÓŁKA DZIELI SIĘ ZYSKIEM TO TRZEBA TE PIENIĄDZE BRAĆ! Natomiast postawmy sobie pytanie. Czy tak sute dywidendy jak za 15r mogą się powtórzyć??
Odp.dla kol.Axaa. Nie widzę potrzeby się powtarzać bo swoje zdanie , /bez wzgl .na to ,czy okaże się prawdziwe ,czy nie/ zawarłem w jednym z powyższych postów oraz na innych wątkach ,gdy była dyskusja o tym. Natomiast, gwoli ścisłości, postawiłem pytanie na wątku "spadków" ,jak dotąd bez re postu .Odnosząc się dalej do pańskiego wpisu w tym wątku, to w wielu kwestiach prawie nic nie wiemy i dlatego na forum jeden drugiemu zadajemy pytania i czasem /bo nie zawsze/ coś się wyklaruje..