• poszlo do prokuratury Autor: ~doniosiciel [5.172.255.*]
    Prokuratura
    ……..
    …………..

Zawiadomienie o przestępstwie gospodarczym

Informuję, że jestem posiadaczem akcji firmy MEWA, notowanej jeszcze niedawno na GPW.  Spółka ta nie spełniała odpowiednich wymogów giełdy, więc jej akcje zostały wykluczone z publicznego obrotu. Posiadacze akcji (w tym ja) dowiedzieli się, że są tym razem posiadaczami akcji POLYMETAL S A (KRS: 0000082806, NIP: 9180000525, REGON: 950011666).

Dzwoniłem do firmy MEWA (Biłgoraj link) i dowiedziałem się, że nie jest to już ta sama firma, której akcje były w moim posiadaniu. Mianowicie stworzono na nowo firmę która zaczęła „kontynuować” dotychczasową działalność firmy MEWA tworząc inny, odrębny profil działalności, a nowa MEWA odkupiła od POLYMETAL markę /nazwę/ firmy.
    Już pod nazwą POLYMETAL SA firma, której akcje posiadam, została wykluczona z giełdy. Po stronie nowostworzonej firmy POLYMETAL pozostały zatem wszelkie dotychczasowe długi, należności, i oczywiście akcje. Firma POLYMETAL SA jest nieuchwytna. Jak się dowiedziałem, formalnie jej adres to Warszawa, ul. Domaniewska 47/10 co wynika z KRS, jednak powiedziano mi w MEWA, że wszelką korespondencję, jaka do nich przyjdzie na adres MEWA - a dotyczy POLYMETAL - mają odsyłać na jakąś skrzynkę pocztową w jakimś hotelu.

Mając na uwadze powyższe, istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo popełnienia przestępstwa w ten sposób, że właściciele uratowali dotychczasową firmę (MEWA) przed bankructwem przekazując wszelkie aktywa na sztucznie stworzoną firmę POLYMETAL SA.

Z poważaniem,
  • Re: poszlo do prokuratury Autor: ~elektryk [78.8.116.*]
    Tak jak napisałeś to pisze się bajki .
    Zobaczycie już niebawem co będzie się działo , będzie głośno
[x]
POLYMETAL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.