Papier wyzbierany niesamowicie, więc chyba przy 3zyla większa podaż się uaktywni bo tam jakiś czas leżakował. Tak wygląda obiektywnie, a cena i tak sporo wyższa się należy za fundamenty.
wg mnie nowy trend wzrostowy powinien potrwać około miesiąca, tylko mam problem z wytyczeniem szczytu ... , tak, na 3 zł postoimy trochę ale dalej .... jak wysoko nie mam pojęcia
Bede pierwszy ktory wywali akcje Azteca gdy tylko zadowoli mnie cena. Zakup + specjalny wspolczynnik za to niemilosiernie długie kiszenie ogóra Mam cos innego na oku, wiec byle to było szybko
A niech wywalają,niektórzy tu na to czekają.Ja pierwszych 400 sztuk Azteka kupiłem 5 stycznia 2011 r. po 12,77 za sztukę.Kurs był,jak się okazało w połowie spadku (od ponad 22 zł za sztukę).Konsekwentnie dokupywałem małymi kęskami,aż do tej pory.Trochę uzbierałem i ani przez myśl mi nie przejdzie,żeby coś sprzedawać w tym półroczu.Przecież ten papier chodzi teraz za darmo.Śledziłem losy tej spółki.Wzorowo zarządzana,skutecznie zwiększała swój potencjał,realizowała całkiem spore kontrakty,niektóre ponad 900 tys euro,kupiła na zachodzie dwie firmy:angielską,żeby pozyskać know-how i niemiecką,poszerzającą możliwości dystrybucji w Europie.Słabym punktem był pijar (Public relations).Żaden członek zarządu nigdy nie zorganizował konferencji prasowej,prezes się nie wypowiadał.Nie wiem dlaczego,po prostu olewali to,że o spółce nikt nic nie wiedział,analitycy w biurach maklerskich też o niej pojęcia nie mają.A teraz się zdziwią,bo już przyszedł jej czas...
Wszyscy piszą że przy 3 zł wywalą a jednocześnie piszą że akcje powinny chodzić po 6 a nawet 10 zł bo fundamenty, bo firma zdrowa cacko NC i takie duperele. Ja wywaliłem dzisiaj i się cieszę jak głupi.
A niech pęknie nawet 5 zł ! Niewazne ile tu moze byc za miesiąc czy nawet trzy miechy, przy 3 zł wywalam połowe zasobów i to bezwarunkowo. Pomimo ze i tak bede lekko w plecy to zwijam sie stad w 50 % - dosyc mam czekania
Ciekawi mnie jednak KTO zaczął dzwigac kurs i w jakim celu ? Bo z pewnoscią nie sa to wzrosty spowodowane przeslankami fundamentalnymi Ktoś miesza kursem metodycznie i z premedytacją, wystarczy poobserwowac transakcje kupna i naychmiastowe pojawianie sie zlecen sprzedazy ( kupna tez ) po nizszych cenach. Normalne handlowanie wg mnie to nie jest
Długo nie pisałem, ale co tu pisac, bryndza jak była tak jest nadal. Jakis animator robi pozorowane ruchy i nic poza tym. Oj, nie dobrze Panowie, niedobrze jak mawiali rycerze trzej ... Jak tylko nadarzy sie okazja to daje stąd nogę, a Wy mozecie nadal zbierac ... w nadziei ze 2018 kurs zblizy sie do 2,50
Nie chce nikogo denerwowac ani dolowac ale zaczynam podejrzewac ze albo te wszystkie podskoki kursu są robione pod wywalanie malymi porcjami kogoś jeszcze bardziej wkurzonego ode mnie. Sam mam tego duzo. Duzo za duzo zeby teraz wyjsc i nie zrzucic kursu na grosiki wiec jedynie co moge to napisac ze wejscie w tego gniota bylo najwiekszym moim błedem w calej karierze. Albo ze ........ ktos sobie w tak perfidny sposob zbiera ( 50% szans) przed jakims "megaodpałem" na 4 złocisze Ale tam mnie juz nie bedzie. Zniknę w połowie drogi . Tylko kiedy to bedzie ?
nadal jestem optymistą, teraz przed nami kolejny UP kilkusesyjny a potem DOWN a potem UP .... itd. ale wszystko w trendzie nowym wzrostowym, przeciez juz o tym pisałem
Ja zachowywaniem sie kursu czuje sie cholernie roczarowany i to od dłuzszego czasu wiec nie bede czekał az kurs powedruje do 4 - 5 zł a nawet do 4 zł bo to moze potrwac 2 - 3 lata Ówniany papier i tyle Utne jeszcze spekulacje, nie, nie naganiam i nie mam zamiaru kupowac. Mam tego duzo za duzo i jestem do tyłu. Mam za to zamiar wyrzucic kiedys wszystko komus do podstawionego koszyka z jak najmniejsza stratą. Na razie wyrzucam stopniowo malutkimi porcjami. Nie moge pusic PKC bo pojawilaby sie cena 0,20
POdobnie jak goran jestem zdegustowany maksymalnie tym szajsem i też chcciałem robic zrzut ale wyliczyłem ze cena spadła na 10-11 groszy więc porcjami wam od pewnego czasu opycham, godzę się ze stratą bez wyrzutów sumienia. Pozdrawiam gorana i zyczę sobie i koledze dalszych spadków,
A moim zdaniem ktos sobie pogrywa kursem i wykorzystuje zniechecenie posiadaczy i cierpliwie zbiera akcje Uwazam ze za jakis czas nastapi ponowne wybicie aby zwiekszyc zainteresowanie papierem, zebranie kolejnej porcji akcji od desperatow po czym znowu miesiąc zniechecania czyli kolejne zbieranie na nizszych poziomach i tak w kolko az do momentu kiedy nastapia prawdziwe wzrosty ktore mogą zaprowadzic kurs na duzo wyzsze poziomy. Moze nawet w okolice 3 - 4 zł Tak wiec doradzałbym wszystkim zawiedzonym i wkurzonym forumowiczom aby nie sprzedawali akcji za bezcen
DNO DNA Basta ! Podjąłem juz decyzje o wyjsciu z tego ...... czegos Miarka sie przebrała. Nie mam zamiaru tracic wiecej pieniedzy czekając na jakis cud Najbliższe zadowalające mnie podbicie kursu wykorzystam bezwzględnie Zostawie sobie jakies 10 % na wypadek jakiejs pozytywnej niespodzianki
Gniot, to mało powiedziane ale wydaje mi sie ze juz niedlugo potrwa ta stagnacja kursu. Zawsze tak jest ze jak drobni sa u skaraju cierpliwosci to wlasnie rakieta odpala. Niektorzy maja tez pecha i pozbywaja sie papiera na kilka dni przed odbiciem Moze wlasnie na dniach skonczy sie to mielenie ? kto wie .... Ja bez 3 zł nie opuszcze pokladu
Jesteśmy po kilkuletnim trendzie spadkowym, półrocznym trendzie bocznym ... spokojnie zaczekamy na wzrosty. To są klasyczne sytuacje, no cóż więcej tu pisać ? TRENDY !!!