masz racje: ktos sprzedaje, ktos kupuje i powoli rosnie kurs, i powoli wroci ponad 10, ponad 15 i bedzie wiecej stary moj cytat: BrijuOK: Taaak, beda wzrosty. nie tylko pieski szczekaja, ze bedzie roslo. Briju nie jest bankrutem, bankrut nie otwiera 10 nowych sklepow i nie ma wystaw poza granicami kraju. Briju nie zbankrutuje, to firma z tradycja, poznaniaki wiec daza rade, akcje pojda w gore, na ok 14 w ciagu tygodnia i wroca do 35zl.
a to ze spadek ich wartości był nienaturalny, znacznie poniżej wyceny samego sektora detalicznego. Ktoś na tym nieźle zarobił a ci którzy wpadli w panikę strasznie stracili. Tu trzeba mieć jaja ze stali, cały czas są chętni na te akcje przypadek???
oczywiscie, ze byly to nienaturalne spadki, spowodowane panika inwestorów, rozumiem ze banki wycofaly kredyty , bo nie handluja dalej surowcem , ale przychody z jubilerki rosna 70 %, an na jubilerce , jest najwieksza marza, a nie na handlu surowcem. Zaraz maj i komunie wiec sprzedaz bizuterii jeszcze wzrosnie
Dnia 2017-03-27 o godz. 14:29 ~ja napisał(a): > oczywiscie, ze byly to nienaturalne spadki, spowodowane panika inwestorów, rozumiem ze banki wycofaly kredyty , bo nie handluja dalej surowcem , ale przychody z jubilerki rosna 70 %, an na jubilerce , jest najwieksza marza, a nie na handlu surowcem. Zaraz maj i komunie wiec sprzedaz bizuterii jeszcze wzrosnie
Czlowieku Spojrz na Eurocash zobaczysz ile to ma wspolnego ze wzrostami ...
Widzę tu spore ryzyko zjazdu do kursu początkowego. Po ostatniej aferze z oszustwami funduszy, bankierów i zwyklych akcjonariuszy. Firma powinna zacząć od początku jedynie z handlem detalicznym i odpuścic sobie surowce tu juz nie będzie kokosów. Apart i Kruk to silna konkurencja wiec bez surowców będą musieli sie sporo natrudzić aby ich obroty wzrastały r/r. Sam ubrałem się po 15 zl jak i troche juz usredniłem na 7.7 ale myślę że będzie okazja na dokupienie nawet niżej żeby wyjść z tej ryzykownej inwestycji.
Nie z takich tarapatów się wychodziło. trzeba cierpliwości. Pozycja zamknieta na stracie nie bedzie odzyskana, a tu kurs powoli zjezdza do bazy i nawet z 15 da sie wyjsc usredniając :)