• Highway Getaway - android Autor: ~red [89.72.207.*]
    Cos widze ze ruszyli z promowaniem gry na androida https://sensortower.com/android/pl/vivid-games-s-a/app/highway-getaway-chase-tv/com.vividgames.primetime/#category-rankings?country_summary&date=2017-03-25&chart_type=topselling_free i rowniez w google play widac po lawinowo roznacych opinich :)
  • Re: Highway Getaway - android Autor: ~Dorotka [83.17.87.*]
    I wskoczyli na Androidzie do Top 20 w kategorii "Wyścigi" - wcześniej byli w ogóle niewidoczni w zestawieniu:
    https://play.google.com/store/apps/category/GAME_RACING

Plus nowo zaktualizowane:
    https://play.google.com/store/apps/collection/promotion_3000791_new_releases_games

Plus debiut w "Najlepsze gry", na ten moment 300. miejsce:
    https://play.google.com/store/apps/category/GAME/collection/topselling_free
  • Re: Highway Getaway - android Autor: ~romek [178.43.253.*]
    nie ma co mocno ruszyla apka na androidzie.....w 72 krajach w top 100 w wyscigowych w 60 krajach juz w grach w TOP 600 jestesmy z czego w 16 w TOP 300 najwyzej obecnie w Portugalii gdzie gra i na Iphonie dobrze stala dlugo..... ladnie to wyglada i to wszystko w jeden dzien taki wzrost czekamy na niedziele i potwierdzenie trendu ;) ......
  • Re: Highway Getaway - android Autor: ~kostkarosołowa [93.175.164.*]
    Wy chyba w jakiejś alternatywnej rzeczywistości przebywacie https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vividgames.primetime
  • Re: Highway Getaway - android Autor: ~Dorotka [164.127.7.*]
    https://sensortower.com/android/pl/vivid-games-s-a/app/highway-getaway-chase-tv/com.vividgames.primetime/#category-rankings?country_summary&date=2017-03-27&chart_type=topselling_free
    kostka obecna sytuacja pokazuje jedno albo nieuaktualniaja w sensorze i na google play na bierzaco liczby graczy albo kraju pochodzenia userow innego wyjscia nie ma.......przyklad jak juz bylo 10-50 tysiecy graczy pokazywalo ze z filipin jest 25% co by oznaczalo minimum 2500 tysiaca ......obecnie z filipin pokazuje ze jest 5% uzytkownikow wiec uwzgledniajac ze minimum musieli miec 2500 zeby bylo takie wskazanie wczesniej to te obecne 5% wskazuje ze juz jest 50 tysiecy minimum userow.... zreszta wystarczy popatrzec na rankingi 37 miejsce w grach ogolem w indiach ....222 w USA ...ok. 40 RPA Slowenia i Portugalia i w calej masie panstw miejsce w top 100 na androidzie takze ta liczba wedlug mnie i moich kalkulacji nie jest juz aktualna......
    Jest około 24h opóźnienia w danych w Google Play. Dzisiaj/jutro przeskoczymy pewnie do wagonu 50-100 tys.
  • Re: Highway Getaway - android Autor: ~drań [88.25.137.*]
    spokojnie dzisiaj się odświeży,
    Romek Philipiny zmniejszają swój udział ale gra się tam cały czas bardzo dobrze ściąga. Moim zdaniem przeskoczymy przedział 50 - 100 k i od razu pojawi się 100 - 500 k
  • Re: Highway Getaway - android Autor: ~nsx [77.255.240.*]
    no ale w Angoli jednak nie idzie najlepiej :-) A wiadomo, że Angole mają sporo kasy do wydania :-) :-)
  • Re: Highway Getaway - android Autor: ~romek [188.146.77.*]
    Tu nie chodzi o wydawanie kasy tylko o liczbę obejrzanych reklam więc to czy angole czy hindusy ściągają nie ma znaczenia ważne żeby reklamy oglądali a według mnie hindusy prędzej będą oglądać niż angole czy Niemce więc mnie osobiście wysokie miejsca w Indiach czy państwach arabskich bardzo cieszą
  • Re: Highway Getaway - android Autor: ~Dorotka [94.254.225.*]
    No jednak wycena reklam się dramatycznie różni w poszczególnych krajach.
    Skąd to wiesz ?? Podaj informacje... Różni się dramatycznie czyli tu jest 1 cent a tam 2 centy :) bez jaj tu chodzi o masę reklam tym bardziej że tak jak pisze hindusy prędzej będą oglądać niż Niemce czy Angole
    Pozatym skąd niby np wiecie że w Anglii czy w Niemczech reklama jest droższa niż np w Kuwejcie który ma 2 razy wyższy dochód na mieszkańca od obu wymienionych krajów... Zjednoczone Emiraty Arabskie za to to mniej więcej ten sam poziom co Niemcy i Anglia ....Indie no bardzo ciekaw jestem bo niby kraj na mieszkańca jest biedny ale kraj ma 1,2 miliarda ludzi :) i jeśli chodzi o liczbę miliarderów i milionerów to przypuszczam że gniecie zarówno Angoli jak i Niemców więc bardzo ciekaw jestem jak reklamy są rozliczane rozumiem że np w Kenii może być jakaś niziutka stawka ale gra się trzyma wysoko w fajnych państwach które do najbiedniejszych nie należą
  • Re: Highway Getaway - android Autor: ~rew [46.151.72.*]
    Romek a Ty co ??? Nudzisz się , kogo to obchodzi , kurs od tego nie urośnie, od tej gierki.
    Dnia 2017-03-27 o godz. 09:33 ~Dorotka napisał(a):
    > Jest około 24h opóźnienia w danych w Google Play. Dzisiaj/jutro przeskoczymy pewnie do wagonu 50-100 tys.

No ja się oczywiscie zgadzam że licznik się odświeży i przeskoczy na 50k - ale ludzie, co to jest 50k darmowych ściągnięć??? Na ios sprzedaż nie wygląda najgorzej, ale android jest daremny i szkoda o tym w ogóle się rozpisywać.
  • Re: Highway Getaway - android Autor: ~Marcin [188.146.66.*]
    Rew czeka na 3 zł..
    A to spadać nie chce, a za tydzień na sensorze pokaże się mln pobrań na ios i bieżąca cena pozostanie wspomnieniem.
  • Re: Highway Getaway - android Autor: ~swiadek [212.91.26.*]
    Dnia 2017-03-27 o godz. 16:08 ~kostkarosołowa napisał(a):
    No ja się oczywiscie zgadzam że licznik się odświeży i przeskoczy na 50k - ale ludzie, co to jest 50k darmowych ściągnięć??? Na ios sprzedaż nie wygląda najgorzej, ale android jest daremny i szkoda o tym w ogóle się rozpisywać.
    Świadek Janusz w akcjonariacie? Czy tylko puka do bram, ale liczy, że taniej kupi?

Ależ świadku - popatrz sobie na wzrosty na innych spółkach growych przez ostatni rok i zastanów się po co miałbym wkładać pieniądze w coś takiego jak VVD?.. Obserwuję wiele spółek z sektora, ale to nie oznacza że we wszystkie z nich byłbym skłonny zainwestować większe pieniądze.
  • Re: Highway Getaway - android Autor: ~romek [188.146.74.*]
    To po co tu się udzielasz żeby napisać że nie zainwestujesz pieniędzy ?? Jakby to powiedział max kolonko "give me a break"
    A po co się korzysta na forum? Po to żeby zdobyć informacje, żeby podzielić się nimi, żeby poddać weryfikacji swoje poglądy na określona sprawę, itp... Ja się nie obrażam na krytykę moich postów, jeśli ktoś ma rzeczowe kontrargumenty to właśnie jest to czego bym oczekiwał.

Tak wygląda kurs VVD na tle innych spółek growych w czasie hossy https://stooq.pl/q/?s=vvd&d=20170327&c=5m&t=l&a=lg&r=11b+cdr+jjb+f51+if4+plw+for+qub i uważam że zupełnie nieprzypadkowo. Ale ewentualny sukces którejś z gier może oczywiście tą smutną rzeczywistość zmienić. Wg mnie tylko Metal Fist ma szanse to zrobić, ale i to pod warunkiem załatwienia wiadomych spraw z GIZĄ.
    A jednocześnie trzeba wziąć pod uwagę, że przez ostatni rok Vivid głównie inwestował, a nic nie pokazywał. Więc czemu miało rosnąć? Teraz zaczyna się odcinanie kuponów od tamtego cichego roku. W ciągu kilku miesięcy portfolio spółki się podwaja czy nawet potraja i rozchodzi w bardzo wielu kierunkach, także geograficznych.

Dotychczasowe dwie "małe" premiery, które totalnie zlewaliśmy - Road Hopper i Highway Getaway - okazały się nadspodziewanymi sukcesami, niezależnie od ich dalszych losów. Kolejne dwie premiery to znacznie poważniejszy kaliber i jednego możemy być pewnie - Vivid będzie wiedział, jak sprawić, by zostały zauważone. I to powinien zauważyć też rynek.

To raczej sukces, że przy totalnej ciszy kurs Vivida przez tamten rok kurs Vivida jest teraz tam, gdzie jest. Mogliśmy się wybijać do ważnych premier rzeczywiście z poziomu 3 zł, a mamy realnie 5 zł.
    Dzięki za rzeczową argumentację - ale z ogłaszaniem sukcesu RH i HG to bym się wstrzymał do czasu ogłoszenia wyników finansowych w raporcie. Mam wątpliwości czy praktycznie sam ios wystarczy do osiągnięcia znaczących przychodów - android jak wspomniałem jest wg mnie daremny (raptem 50k ściągnięć wg licznika googleplay).
  • Re: Highway Getaway - android Autor: ~rew [46.151.72.*]
    Dorotka a co pokazał cigames, farm51 nic.Ich kurs poszybował w kosmos.Piszesz że rynek zauważy ? Rynek czyli fundusze już dawno zauważyły vivid i potencjał .Tu problem jest z Gizą i jej opcjami.Za chwilę ifun4 i qubicgames prześcigną vivid.Dlaczego?
    kurs farm51 poszybowal w kosmos pod premiere get even ja szczerze powiedziawszy juz praktycznie sfinalizowalem farm51 90% akcji sie pozbylem bo mam watpliwosci co do dalszych wzrostow....pozatym kupno po 14zl sprzedaz po 22zl .....wystarczy jak na 2 miesiace ;) ......dlaczego farm51 urosl bo mial marna wycene ok. 70 milionow zlotych a produkt bardzo ciekawy mogacy odniesc sukces obecnie maja kapitalizacje ok. 125 milionow to juz jest bardziej urealnione .....farm51 byl najmocniej uwalony stad wzrosty pod dodatkowo dobry produkt...... vivida tez czekaja wzrosty chodz to sie moze rozlozyc w czasie obecna wycena 135-140 milionow jest ani za duza ani za mala w sam raz....ale na obecna sytuacje spolki ......nie sa wliczone w to wyniki finansowe highwaya, pacquiao i metalfista.....skoro w zeszlym roku na praktycznie dwoch realach no i tam reszcie malo zarobkowych gierek wyciagneli ponad 20 milionw przychodu i ok. 3 miliony zysku.....to tu nalezy zakladac PRZYNAJMNIEJ podwojenie tej kwoty .....dodatkowo Outer Pioneer na koniec roku i pozniej kolejne pewnie tez z 3-4 gierki w 2018 ....jak sie to sobie po dodaje to wychodzi ze spolka jest mega perla....bo tu praktycznie nie ma miejsca na straty.....okres zniw sie dopiero zacznie tak naprawde jakbym mial czas to bym akcje gdzies do 2019-2020 trzymal wtedy to bedzie pewnie z 20-30 zl akcja.....beda miec mase gierek zarabiajacych itd.... jakby nie patrzec w dlugim terminie to co robi vivid jest pewniejsze niz dzialania np farm51.... cigames bloobera czy nawet 11 bit..... im sie noga powinie raz i juz beda miec problem.....tu przy takiej liczbie produkcji wlasnych i wydawniczych spolka jest dosc pewna przy vividzie trzeba zwrocic uwaga na to ze to jest inna tak naprawde forma prowadzenia dzialalnosci niz spolki o ktorych mowicie spolke tak naprawde to mozna porownywac to T-Bulla i Artifex Mundi bo oni robia to samo z tym ze sa 2 razy drozsi a wedlug mnie z calym szacunkiem ale to vivid ma ciekawsza przyszlosc ;) pozdrawiam akcjonariat
  • Re: Highway Getaway - android Autor: inter-necik [83.24.62.*]
    Dnia 2017-03-28 o godz. 10:22 ~romek napisał(a):
    > jakby nie patrzec w dlugim terminie to co robi vivid jest pewniejsze niz dzialania np farm51.... cigames bloobera czy nawet 11 bit..... im sie noga powinie raz i juz beda miec problem.....tu przy takiej liczbie produkcji wlasnych i wydawniczych spolka jest dosc pewna

Tylko zobacz ile kasy na koncie ma 11bit. A na koncie Vivid kasa powoli kończy się...

11bit robi płatne gry, a nie bezpłatne gierki, które zasypują reklamami licząc na to, że w ten sposób zarobią przynajmniej na swoje utrzymanie...
  • Re: Highway Getaway - android Autor: ~Ciekawski [79.170.127.*]
    @roman

A tak naganiałeś na Farm51 ze sprzedasz ale nie wcześniej niż za 35 zł:)))))) i już ci się odwidziało....HAHAHAHA...tam będzie i 40 zł przed Get Even. Na Vivid na 10 zł nie masz zadnych szans bo tu kapitalizacja jest już na takim poziomie ze można mówic o BALONIE! Chcesz tu ubrać znowu tutejszą gawiedz i potem się pochwalić ze zrobiłeś kolejne kółko jak to mówisz na "naiwniakach". Ty jesteś mega naganiaczem i do tego leszczem groszołapem:))))
  • Re: Highway Getaway - android Autor: ~debren [194.181.116.*]
    Tak jak przewidział kolega Drań - weszliśmy w próg 100.000 - 500.000.
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vividgames.primetime

Zmieniłem zdanie na Farm51 może i będzie 30 może i nie 80% zysku nazywasz groszolapstwem hahah chłopcze .... Do domu lekcje odrobić
    @roman

Jestes marnym naganiaczem i groszołapem. Do tego manipulantem. Co wyprawiałeś na forach Jujubee i Farm to głowa mała. Tu tez śmiałeś się z ludzi jak kółeczka na nich kręciłeś. Teraz tez to chcesz zrobić stad twoje naganianie. Ludzie mają krótka pamięć wiec musze im przypominać jak ich tu obśmiewałeś. Na Farm51 zarzekałes się ze przed 35 nie puścisz, nie ma mowy, Get Even to rewelacja, będzie hit i ludzi tam ubrałeś. Tu zrobisz to samo. I tak jesteś groszołapem. Co dla ciebie jest sufitem, dla mnie jest podłogą.

Taaa wiesz co to procent składany ?! Nie sądzę hahahahah
    @roman

Grosikowcu, Farme mam od 8 zł x 20K papieru, wiesz jaki to procent, jaki zarobek? A puszcze to po 40. Wiesz jaki to zarobek? Nie sądze. Mógłbys mi do stołu podawac ale taki oślizły typ jak ty budzi we mnie odraze.

Ludziom na tutejszej spółce radze uwazac bo jest dla mnie oczywistym ze mydlisz im oczy żeby znowu na nich kóleczko zrobić O czym nie omieszkasz ich oczywiście poinformować.

Hahahah ciekawski nie wiem co bierzesz ale następnym razem bierz połowę nie mam prawa zmienić zdania w trakcie gry ?? Mam ...w sumie często to robię bo trzeba się dostosowywać do przeciwnika i zmieniających się ciągle warunków gry to raczej świadczy o mnie jak najlepiej...Ale co ja się tam znam ja tylko 80% zarobilem w 2 miesiące...
    Skoro Farm51 jest taki wspaniały to co się pienisz że ludzi po 22 zł ubrałem nie rozumiem Cię ...Skoro będzie 40zl to powinni się cieszyć że naiwny frajer jestem i im oddaje za pół ceny hahahah powinni mi podziękować nie sądzę żebyś miał po 8 bo język jakim operujesz wskazuje na to że jesteś oberwancem który wszedł po 21-22 jakbyś miał po 8 to byś miał to w pompie a już napewno nie masz 20 k akcji a jak masz to współczuję
[x]
VIVID -0,83% 0,71 2025-12-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.