Nie, kurs od dawna odzwierciedla wyniki skonsolidowane, które też rewelacyjne nie są, ale wyglądają solidnie. Jeśli skończą się wydatki na restrukturyzację przejętych spółek, może być znacznie lepiej.
Dnia 2017-03-27 o godz. 23:59 marenio napisał(a): > Nie, kurs od dawna odzwierciedla wyniki skonsolidowane, które też rewelacyjne nie są, ale wyglądają solidnie. Jeśli skończą się wydatki na restrukturyzację przejętych spółek, może być znacznie lepiej.
zapytaj ich emailem czego się boją (serio, jeśli się wycofały do końca to odpowiedzą), może problemów podatkowych. Same wyniki bez żadnych szkieletów w szafie są na miarę kursu zupełnie bezproblemowo.
Dobra to może ja się wypowiem na temat raportu skonsolidowanego , który jest niezły moim zdaniem . Tak jak ja to widzę , choć zaznaczam , że księgowym nie jestem . Przepływy z działalności operacyjnej moim zdaniem zdrowe . Owa działalność pozwoliła na pokrycie kosztów z działalności inwestycyjnej i finansowej co ostatecznie pozwoliło zamknąć przepływy wynikiem dodatnim . Spółka pisze , że wynik został obciążony jednorazowo kosztem ponad półtora miliona złotych co wiązało się z wyjściem kapitałowym z trzech spółek mazowieckiego inkubatora technologicznego . GDYBY NIE TO ZDARZENIE TO WYNIK NETTO BYŁBY NIEZNACZNIE GORSZY ROK DO ROKU BO O OKOŁO 12%( to zdanie drukowanymi literami nie pochodzi z raportu to są już moje słowa) a kurs spadł dużo bardziej . Trzeba pamiętać , że spółka dokonała restrukturyzacji grupy przejętych podmiotów i od tego roku ma to być widoczne w wynikach . Ponadto spółka pisze , że ma dobre lub bardzo dobre perspektywy na lata następne . W kasie mają ponad pięć milionów i jeśli przepływy będą dalej tak dobre to budują całkiem niezłą pozycję gotówkową jak na wycenę obecną na giełdzie( to zdanie też nie pochodzi z raportu to są moje słowa) . Po wstępnej analizie wolumenów sprzedaży akcji z trzech ostatnich miesięcy wnioskuję , że sypanie ma się już ku końcowi . Sądzę , że została im jakaś resztówka i pałowanie się skończy a może już się skończyło . To tyle jeśli ktoś ma coś do dodania , lub chciałby mnie w czymś poprawić to śmiało . Wszystko co napisałem w niektórych zdaniach to tylko moja opinia i proszę się nią nie sugerować podejmując decyzje inwestycyjne .
fundusze nie uciekły tylko sprzedały część akcji, nadal mają ich sporo. dlaczego tak zrobiły? trudno powiedzieć, możliwe, że z powodu braku dywidendy. fundusze wchodzą w spółki, które regularnie płacą dywidendę bo na czymś muszą zarabiać