Co slychac bracia i siostry? Tak sobie z ciekawosci ogladam raport haha hiperbessa murowana. Kupujcie Prima Mode spolka w agresywnym trendzie wzrostowym po restrukturyzacji, bedzie miala najlepszy rok w historii
A czy nie widzisz żadnej różnicy między biznesem ABC Data, a MCI?
Dla Twojej wiadomości. ABC Data prowadzi działalność gospodarczą i tam ważny jest bilans. Poza tym przecież tam każdy kwartał przynosi zysk netto, ostatnio bardzo mały, ale jednak zysk.
MCI prowadzi działalność inwestycyjną w dużej mierze poprzez spółki zależne i certyfikaty, płynność na poziomie grupy nic nie mówi (80 mln zł) -chociaż wiadomo że chcą skupować akcje własne, płynność na poziomie funduszy już mówi więcej. Wynik netto jest pochodną wyników certyfikatów, czyli inwestycji. Ty dziś się pasjonujesz wynikiem, ja że jest minus 70-80 mln zł wiedziałem 15 stycznia po publikacji korekt wartości certyfikatów na koniec roku. Zapomnij już o wyniku, czekaj na wartość certyfikatów na 31 marca -wtedy będzie już wiadomo jak wygląda I kw.
pluto, pamiętam twe wpisy zachwalające datę i mci sprzed kilku lat i twe dialogi m.in. z białoczerwonym
widzieliście pewne sprawy i potencjały spółek podobnie, a jednak rynek pokazywał inaczej, co mysli
były wprawdzie jakieś wzrosty, ale potem okazywały się raczej spekulacyjnymi korektami niusowymi niz fundamentalnymi wzrostami
to, co jest, w obu spółkach, to nie jest efekt jednego roku, ale efekt wielu lat poczynań T.Cz. w obu spółkach
IMHO - cirpliwość w obu spółkach okazała się błędną strategią, ale zamierzam podważać twego podejscia do obu spółek i pozostaję przy swoim
zwłąszcza w przypadku daty, którą przez ostatnie lata sledziłem b. uważnie technicznie, fundamentalnie i na tle szerokiego rynku - moje przewidywania potwierdzały się
o mci miałem mniejszą wiedzę i rzadziej śledziłem na bieżąco, gdyż interesowała mnie ta spólka raczej ze względu na dominacje w dacie niż jako samodzielna inwestycja, niemniej uwazam, ze rozczarowanie inwestorów w obu spółkach jest jak najb. uzasadnione
i nawet jesli twoje wyliczenia bywały logiczne, to ostatecznie rynek ma zawsze rację, nizależnie od twoich, skądinąd racjonalnych, argumentów