Jedno jest pewne. To nie NN sprzedawało po 4,5. Ruchy wewnątrz grupy , lub prezent na zewnątrz. Nie dowiemy się. Poznikały stare niki na forum , gdzie jesteście ?
Dnia 2017-03-21 o godz. 17:39 ~koń napisał(a): > Jedno jest pewne. To nie NN sprzedawało po 4,5. Ruchy wewnątrz grupy , lub prezent na zewnątrz. Nie dowiemy się. Poznikały stare niki na forum , gdzie jesteście ?
Ja nie oddałem swojego pakietu, wpierw tak jak wielu kupiłem w okolicach 6 zł a potem uśrednianko i ilość akcji, które mam w posiadaniu się sporo zwiększyła dzięki spadkom no i średnia cena spadła gdzieś do 5,35.
Dzisiejsza sesja bardzo mi się podobała, podaż była ładnie odbierana, mam nadzieję, że wysypywania się drobnych będzie coraz mniej i pomału ruszymy do góry.
Jeszcze z 2 tygodnie i powinno sie pojawic info o dywidendzie. A tu ruletka, czarne czy czerwone? Dwie opcje. Trzeba kupić i liczyć że dywidenda będzie duża, bo jest szansa nawet na 1,5 zł Druga że będzie licha albo wcale nie będzie. Czym ryzykujemy w przypadku spełnienia się tej drugiej opcji? Kiszeniem się lub lekkim dołkiem do 15 maja. Bo wtedy wyniki i już tylko góra. W pierwszym przypadku mamy sprawę jasną, gwałtowny wzrost ceny akcji oraz kasa z dywidendy.
Jak dla mnie żadna z tych opcji nie jest straszna. W najgorszym wypadku nie wchodzę na giełdę przez 2 mc;-)
Airbus miał trochę problemy z silnikami P&G dla nowych A320 neo w Airbusach dla Aerofloty montowane są na szczęście silniki CMF co nie powinno opužnić dostaw dla Aerofloty .Nie wiem czy wszyscy wiedzą ale Airbus to wspólne przedsięwzięcie Francuzów i Niemców .