• ale to sie kisi wodzu? Autor: ~swojak [83.30.186.*]
    jw
  • Re: ale to sie kisi wodzu? Autor: ~Bako [94.254.130.*]
    Tak długo się już kisi żeby nam się nie zrobił z tego niezły gnój.
  • Re: ale to sie kisi wodzu? Autor: ~voodz [213.192.71.*]
    niedługo dowiemy się ile trochę więcej w kwestii West Link i gryffin premium (spełnienie warunków )
    w przyszłym miesiącu wyniki za 2016, miesiąc później za 1q 2017 (a tam powinno być naprawdę dużo ciekawych rzeczy)
    z samych mieszkań jak ktoś śledzi to jest bardzo dobrze
    aktualnie wchodzimy w okres w którym trochę więcej się dowiemy, więc na tę chwile nie ma co podejmować pochopnych decyzji...
  • Re: ale to sie kisi wodzu? Autor: ~jc [77.114.232.*]
    widzę że ciśnienie coraz bardziej rośnie , bardzo dużo jest tu osób które by już dawno akcje wywaliły ale czeka na w/w wyniki , pytanie tylko co się stanie jak zapewne dobre wyniki nie przełożą się na oczekiwany kurs (tak jak miało to miejsce przy 90% info), a tym bardziej na dywidendę (jej wielkość), dużo osób zachłysnęło się ostatnimi dywidendami i ma co do niej wygórowane oczekiwania. To by było za proste żeby posiadając tylko akcje i nic nie robiąc zgarniać po 20% rocznie - czego nie płacą nawet największe firmy. Czar pryśnie a co się stanie jak się zacznie wywalanie tych którzy trzymali pod wyniki/dywidendę nie muszę pisać. Wszystko w rękach właścicieli, mam nadzieję na pozytywny scenariusz.
  • Re: ale to sie kisi wodzu? Autor: ~Bako [94.254.130.*]
    Tutaj muszę koledze przyznać w zupełności rację, kolejne dobre infa nie powodują nawet drgnięcia kursu. Proszę sobie przypomnieć co było po ogłoszeniu ostatnich wyników , zresztą bardzo dobrych to wtedy kurs poleciał do dołu. Pisano wtedy na forum że jest to realizacja zysków. Na innych spółkach byle jakie info potrafi podnieść kurs o kilka czy kilkanaście procent.
    Dnia 2017-03-20 o godz. 12:37 ~jc napisał(a):
    > widzę że ciśnienie coraz bardziej rośnie , bardzo dużo jest tu osób które by już dawno akcje wywaliły ale czeka na w/w wyniki , pytanie tylko co się stanie jak zapewne dobre wyniki nie przełożą się na oczekiwany kurs (tak jak miało to miejsce przy 90% info), a tym bardziej na dywidendę (jej wielkość), dużo osób zachłysnęło się ostatnimi dywidendami i ma co do niej wygórowane oczekiwania. To by było za proste żeby posiadając tylko akcje i nic nie robiąc zgarniać po 20% rocznie - czego nie płacą nawet największe firmy. Czar pryśnie a co się stanie jak się zacznie wywalanie tych którzy trzymali pod wyniki/dywidendę nie muszę pisać. Wszystko w rękach właścicieli, mam nadzieję na pozytywny scenariusz.

generalnie nawet to wspomniane przez Ciebie 20% rocznie to dla wielu osób będzie za mało bo po prostu mają duże oczekiwania,
    natomiast, co by się nie stało ja nie zamierzam nic robić - dlaczego miałbym cokolwiek sprzedawać jeżeli wyniki nie przełożą się na wzrost kursu lub dywidendę to przełożą się na wartość księgową, co oznacza tyle, że payday będzie później, jak ktoś ma czas to dla niego jest to bez znaczenia, a jak ktoś nie ma czasu to będzie marudził,
    natomiast jeżeli kurs wzrośnie, to dlaczego sprzedawać kurę znoszącą złote jaja, wystarczy brać, co roku dywidendę i spokojnie czekać,

• Re: ale to sie kisi wodzu? Autor: ~Bako [94.254.131.*]
    Straszna kiszonka, obroty prawie zerowe, spadają z dnia na dzień. Nie ma zainteresowania spółką a przecież lada chwila będzie debiut IPO Griffin.
  • Re: ale to sie kisi wodzu? Autor: ~axaa [188.146.76.*]
    Dnia 2017-03-21 o godz. 12:01 ~Bako napisał(a):
    > Straszna kiszonka, obroty prawie zerowe, spadają z dnia na dzień. Nie ma zainteresowania spółką a przecież lada chwila będzie debiut IPO Griffin.

Sprzedają bo wchodzą w nowe akcje/A obroty małe bo jak obok, Griffin kusi ceną 6,5pln/akcję:(((
  • Re: ale to sie kisi wodzu? Autor: ~Bolenik [89.70.252.*]
    Masz 5.36 czy obroni chyba nie za duża podaż potem masz jak pisałem pozdrawiam
  • Re: ale to sie kisi wodzu? Autor: ~Bolenik [89.70.252.*]
    Testujemy wsparcie 4.80gr ciekawe czy utrzyma do tego jeszcze Brexit żle to wygląda
    Dnia 2017-03-21 o godz. 15:12 ~Bolenik napisał(a):
    > Testujemy wsparcie 4.80gr ciekawe czy utrzyma do tego jeszcze Brexit żle to wygląda

jak przy kursie 5,6X testujesz wsparcie 4,80 to gratuluje fantazji i życzę samych sukcesów :)
  • Re: ale to sie kisi wodzu? Autor: ~axaa [89.78.46.*]
    Dnia 2017-03-21 o godz. 15:38 ~voodz napisał(a):
    >
    > jak przy kursie 5,6X testujesz wsparcie 4,80 to gratuluje fantazji i życzę samych sukcesów :)

Tak, masz rację Voodz, uśmiać się z tego postu/Tylko że od kilku dni ECHO wykazuje tak dużą słabość że wpadam w podziw/Obroty małe , a więc nic się nie zgadza /No , trzeba cierpliwości dla tej spółki/Mam nadzieje że wynagrodzi to w dywidendzie; bo na duży wzrost kursu bym nie liczył do wyników

Dnia 2017-03-21 o godz. 15:44 ~axaa napisał(a):
    > Dnia 2017-03-21 o godz. 15:38 ~voodz napisał(a):
    > >
    > > jak przy kursie 5,6X testujesz wsparcie 4,80 to gratuluje fantazji i życzę samych sukcesów :)
    >
    > Tak, masz rację Voodz, uśmiać się z tego postu/Tylko że od kilku dni ECHO wykazuje tak dużą słabość że wpadam w podziw/Obroty małe , a więc nic się nie zgadza /No , trzeba cierpliwości dla tej spółki/Mam nadzieje że wynagrodzi to w dywidendzie; bo na duży wzrost kursu bym nie liczył do wyników
    >

ja się generalnie niczego nie spodziewam do wyników (za 2016 może coś drgnie ale 1q da lepszy obraz tego co się dzieję i będzie dziać w najbliższych miesiącach), natomiast z info nie publikowanych przez echo, a pochodzącymi z własnych opracowań lub podmiotów w jakiś sposób powiązanych lub po prostu będącymi drugą stroną transakcji widać, że jest dobrze,
    i to z mieszkaniami/przejęciami/zakupami ziemi, nowymi projektami

a tak poza tym ciekawi mnie jak się przełoży realizacja tej wzmianki na ten i przyszły rok - tego w ofercie nie zobaczymy, żeby śledzić postępy,
    Echo Investment ma przygotowane do rozpoczęcia w 2017 roku 13 projektów, z których 1 100 mieszkań będzie przeznaczone
    do tradycyjnej sprzedaży, a około 1 700 mieszkań - do platformy mieszkań na wynajem Resi for Rent (R4R) tworzonej m.in. przez Griffin Real Estate.

pozostaje spokojnie czekać, wole obecne małe obroty niż dziwne niewyjaśnione skoki..

• Re: ale to sie kisi wodzu? Autor: ~axaa [89.78.46.*]
    Dnia 2017-03-21 o godz. 15:57 ~voodz napisał(a):
    > Dnia 2017-03-21 o godz. 15:44 ~axaa napisał(a):
    > > Dnia 2017-03-21 o godz. 15:38 ~voodz napisał(a):
    > > >
    > > > jak przy kursie 5,6X testujesz wsparcie 4,80 to gratuluje fantazji i życzę samych sukcesów :)
    > >
    > > Tak, masz rację Voodz, uśmiać się z tego postu/Tylko że od kilku dni ECHO wykazuje tak dużą słabość że wpadam w podziw/Obroty małe , a więc nic się nie zgadza /No , trzeba cierpliwości dla tej spółki/Mam nadzieje że wynagrodzi to w dywidendzie; bo na duży wzrost kursu bym nie liczył do wyników
    > >
    >
    > ja się generalnie niczego nie spodziewam do wyników (za 2016 może coś drgnie ale 1q da lepszy obraz tego co się dzieję i będzie dziać w najbliższych miesiącach), natomiast z info nie publikowanych przez echo, a pochodzącymi z własnych opracowań lub podmiotów w jakiś sposób powiązanych lub po prostu będącymi drugą stroną transakcji widać, że jest dobrze,
    > i to z mieszkaniami/przejęciami/zakupami ziemi, nowymi projektami
    >
    > a tak poza tym ciekawi mnie jak się przełoży realizacja tej wzmianki na ten i przyszły rok - tego w ofercie nie zobaczymy, żeby śledzić postępy,
    > Echo Investment ma przygotowane do rozpoczęcia w 2017 roku 13 projektów, z których 1 100 mieszkań będzie przeznaczone
    > do tradycyjnej sprzedaży, a około 1 700 mieszkań - do platformy mieszkań na wynajem Resi for Rent (R4R) tworzonej m.in. przez Griffin Real Estate.
    >
    > pozostaje spokojnie czekać, wole obecne małe obroty niż dziwne niewyjaśnione skoki..
    >

Tak, sensownie i logicznie to ująłeś Voodz/Chylić czoło przed duużżżąą wiedzą ,jak i merytoryką Twoich(Pańskich) postów
    Ktoś kiedyś na tym forum mówił "prowadzę biznes i współpracuje z kadrą kierow. z Echa/Są tak kompetentni że nie obawiam się by zainwestować dużo w tą spółkę"
[x]
ECHO -1,81% 5,42 2026-02-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.