Postępowanie sanacyjne nie zostało umorzone, być może firma będzie musiała kontynuować postępowanie restrukturyzacyjne pod nadzorem sądu; 20 Marca- raport okresowy. Jesli w raporcie tym będą podstawy po temu aby kontynuować restrukturyzację, to sąd się do tego przychyli. Ponadto cena 1 PLN to cena w jakiej akcje kupował Żarnecki, nie dziwi Cię ze bez walki pozwala na to żeby kurs się staczał? Nie przypomina Ci to zagrań na IFSA czy Ekopolu?
Sąd przychylił się do wniosku o zakończenie sanacji. Jak dla mnie zażalenie mógł złożyć jakiś wierzyciel, który ocenił że obecny stan daje mu większe szanse niż upadłość. Natomiast nie rozumiem tego co się stało na wczorajszym walnym. Wygląda na to, że nowy inwestor już dał sobie spokój.
Wielkie dzięki. Człowiek uczy się całe życie.
Na razie podtrzymam moją opinię co do nowego inwestora. Choć tym razem był usprawiedliwiony. BTW jak dla mnie laika skala zaangażowania tzw ulicy robi wrażenie
Tak już to widzę, wierzyciel złożył zażalenie to się nie uprawomocniło. Nie słuchajcie oszołoma co chciałby się pozbyć śmiecia i jeszcze zarobić. Niech się buja.
Raport roczny 20.03, jest jeszcze Kredens, akcje Krakchemii, akcje Vistuli, kilka nieruchomości (gorsze lepsze ale są) kwestia biurowca Almy gdzie była współwłasność z niemieckim deweloperem, jest wreszcie spółka IMMO z kz 100 mln PLN.
wiemy też już, że nikt poza Żarneckim nie ma 5% akcji, ciągle nie ma RN, umorzenie postępowania zaskarżone, zatem wkrótce jakieś nowe NWZA i jakieś nowe newsy się pojawią.
~Buldożer :-)) raport we wtorek 21.03 (to ma znaczenie, że we wtorek :-)), biurowiec to nie to forum :-)) - widziałeś ogłoszenie, wniosku o zgodę na sprzedaż choćby udziału w międzyczasie nie było, zatem biurowca nie ma :-) papier żyje to się zgadza :-))) co będzie dalej zobaczymy :-)