• "Stadnina" Jakubasa Autor: ~Obserwator [188.146.81.*]
    13.03.2017 r godz. 16.25

CNT +5 %,
    Mennica +4,65 %,
    Polna +1,52 %,
    Newag 0 %
  • Re: "Stadnina" Jakubasa Autor: ~kolejorz [109.95.146.*]
    i co niby z tego wynika ?
  • Re: "Stadnina" Jakubasa Autor: ~NewagoNowy [31.183.6.*]
    Jak to co z tego wynika?
    Zaraz się dowiesz jaki to układ zmyślny "uwala" kurs. Jak to "insaiderzy, tluste misie i białe kołnierzyki" manipulują kursem za sprawą "słupów, zarządzających OFE, etc.":
    Jest waszmość wielonickowiec który takie "wizje" roztacza i snuje.
    Zaraz dowiesz się o niebywałych i niecnych zamiarach, działaniach, sPiSkach i knowaniach łotrów których trzeba ukarać.
    I tak od dwóch już lat. Ten sam bełkot i te same pseudo argumenty. A
    Ażeby nie było nudno, od czasu do czasu pod zmienionym nickiem z " dynamicznie przydzielanym IP " takim samym jak kolega z którym gawiedził i który ma przenikliwe identyczne idiotyczne poglądy. Prawda jaki to przypadkowy zbieg okoliczności?
    Rzecz udowodniłem i udokumentowane. Na forum można te fakty sprawdzić.
    Nie pytaj więc co z tego wynika? Pytaj raczej co z tego może spłodzić umysł z urojeniami? Dostaniesz darmową odpowiedź i wyjaśnienie problemu stawianego jak w. w. wątku.
  • Re: "Stadnina" Jakubasa Autor: ~Ech [95.41.137.*]
    @NewagoNowy
    Nie to, żebym się czepiał, ale to Obserwator podał jakieś faktyczne liczby pokazujące trwanie Newagu w letargu, a to Ty NewagoNowy lejesz żółcią po forum. Sorrry, ale trudno zaprzeczyć.
    ....jakieś faktyczne liczby...
    Zapomniałeś dodać że podał to co chciał podać. Wyrwany strzęp majacy być wstępem do celow wyżej przezemnie opisywanych o ktorych zastanawiał sie kolejorz zadając pytanie "I co niby z tego wynika?"To nawet nie fragment większej całości, który ma uzasadniać to o czym od dłuższego czasu bredzą. Tak bredzą, nie mając najmniejszego dowodu na snute przez siebie insynuacje i pomówienia.
    Skoro jednak twierdzisz że to co ja nazywam bredniami jest jakimś przyczynkiem do obecnej sytuacji Newagu bo są to faktyczne liczby to zapewne otrzymasz od nich kartę członkowską z hasłem "Witaj w klubie potluczonych" i zaproszenie do dalszych dyskusji na ten temat.
    Twój cyrk i twoje małpy. Masz do tego takie samo prawo jak ja mam do tego aby pokazywać jak bardzo towarzystwo manipuluje i ustawia sobie te "faktycznie liczby" o których wspominasz pod tworzenie absurdów, a które potem służą do argumentowania ich bredni. Gdybyś zechciał prześledzić całość tego ględzenia publikowanego na tym forum przez jednego wielonickowca i kilku jego sekciarskich wyznawców zrozumiał byś w czym rzecz. Wolałes jednak odnieść się do mnie personalnie a nie merytorycznie. Twoja rzecz i tak jak wcześniej napisałem twój cyrk i twoje małpy.
  • Re: "Stadnina" Jakubasa Autor: ~Ech [95.41.137.*]
    Oj czepiasz się.
    Stajnia - to konie. Stawia się na konia lub konie. Konie to spółki, które obstawiasz. Obserwator podał przykład kilku "koni" ze "stajni" Jakubasa. I pokazał, że Newag znowu w ogonie. Dlatego zupełnie nie rozumiem, o co Ci chodzi???
    Takie są fakty. Choćby nie wiem co się działo, Newag zawsze znajdzie powód, aby spaść albo trwać na pozycjach trafnie zauważonych przez PPP C/WK około 2 i C/Z około 15. Dla mnie to jest ważne, bo faktycznie to tak wygląda, a nie dyskusja o adresach IP. Litości!!!!
    Niestety mam Newag - tego króla stagnacji na GPW i strach pomyśleć co będzie do końca tygodnia, bo znowu jesteśmy w obszarze 17,8 - 18,30 i już pojawiają się wpisy, że słaby rok 2016 itp. Jednym słowem znowu ma się opłacić tylko DT, a dłuższy bilans ma wyjść na zero dlatego, szkoda, ale Obserwator ma dużo racji.

• Re: "Stadnina" Jakubasa Autor: ~Majkel [81.128.136.*]
    Masz chyba jakąś fobię na temat osób, które maja inne zdanie niż Ty. Obserwator podał liczby do refleksji, jak Ci nie pasuje to nie zabieraj głosu albo komentuj merytorycznie zamiast dywagować, co któś za chwilę napisze albo nie napisze. Tyle w temacie.
  • Re: "Stadnina" Jakubasa Autor: ~Majkel [81.128.136.*]
    Pisałem do forumowicza vel. NewagoNowy, jeśli byłyby wątpliwości.
    Generalnie są wątpliwości. I to ty masz problemy ze zrozumieniem. Odpowiedź moja była do kolejorza. A że nie spodobała się i tobie to twój problem. Łatwo to sprawdzić zanim zacznie się cokolwiek komentować i wyjaśniać.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.67.208.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: "Stadnina" Jakubasa Autor: ~Erk [46.151.190.*]

Majek @ Ech

Obserwator podał liczby do refleksji,
    Obserwator podał jakieś faktyczne liczby pokazujące trwanie Newagu w letargu,""""

Buahahaha
     obserwator  podal ze na JEDNEJ  sesji kurs jednej spolki zmienil się o 1 procent a drugiej nie zmienil się wcale i to sa dla was liczby do REFLEKSJI !!!!!!!!!!
    tp co podaje obserwator trudniej analizowac niż hieroglify egipskie i tylko autor wie co ma na mysli. A wasze wpisy to ?
    Tez jesteście jesteście w spółdzielni obrzydzającej newag bo nawet 6 letnie dziecko może sobie wstawic inne liczy ????
    Wstaw roczne notowania i zobaczysz ze do wczoraj to newag był LIDEREM wzrostow rocznych. Wiec w czym problem?
    CO do pana PPP proszę wybaczyc, ale jakie kwalifikacje ma ta osoba aby wypowiadac się o analizie fundamentalnej czy sprawozdawczości? Gosc sobie pisze to co uwaza - ok. jego prawo bo tu forum i nie mam nic do tego,tylko z zastrzezeniem ze kady wpis to rzucanie oskarzen i oskarżenia o jawne manipulacje i dzialania sprzeczne z prawem.
    Wiec jak rzuca takie oskarżenia niech napisze jakie ma kwalifikacje do takich ocen, wycen i kim jest?
    O analizach kogos kto podpisuje się pod nimi z imienia i nazwiska i zajmuje się tym zawodowo można dyskutowac(jak się ktos zna) albo mogą być punktem wyjscia. Nawet jesli tacy analitycy się myla co nie rzadko pokazuje praktyka.
    Ale takich analiz  tu nie ma !!!   Sa wynurzenia anonimowego pana na temat wskaznica C/Wk. Jak czytałem jego wcześniejsze przemyślenia o podejściu do inwestycji i dzialania rynkow, to się włosy jeżyły z przerażenia. Wiele wiele wiele wpisow pokazujących ignorancje. Przepraszam ale tak było. Wiec skad przekonanie, ze tu jego wpisy maja wartość?
    Wpisz  hasło w wujka gogle i już powinna zapalic sie światło. Jakby wszystko było takie proste, to jak ktos  wczesniej pisal, ludzie by nie pracowali tylk inwestowali na Giełdzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Siła C/WK tkwi w jego prostocie. Dzięki niemu łatwo sprawdzić, jak giełdowa cena akcji ma się do fundamentów spółki. Jeśli C/WK jest bardzo wysoki, może to świadczyć o znacznym przewartościowaniu walorów. Z kolei wartości wskaźnika głęboko poniżej 1 mogą sygnalizować silne niedowartościowanie, a więc atrakcyjność akcji. Badania naukowców potwierdzają, że na dłuższą metę walory z niskimi C/WK (tanie) są lepszą inwestycją niż papiery z wysokimi wskaźnikami (drogie). C/WK sprawdza się również w ocenie perspektyw całej giełdy.
    Mimo tych zalet C/WK nie jest wskaźnikiem idealnym. Przede wszystkim wspomniane zachęcające wyniki badań naukowców dotyczą zysków z portfeli obejmujących wiele spółek. W przypadku pojedynczych firm C/WK niekiedy zupełnie się nie sprawdza. C/WK niezbyt nadaje się również do krótkoterminowego handlu na giełdzie.
    @ Erk
    Napisałeś po raz kolejny to samo lub prawie to samo o czym na forum piszę od ponad dwóch lat gdy "wpadlem" na polemikę tow. wielonickowca zadającego pytania pod jednym nickiem, by po chwili odczytać jego własną odp. ale już z innego adresu i pod. innym nickiem . Tezy jakie głosił i głosi to stek bredni i absurdów. Niestety prawdopodobnie ma też swych wyznawców i wielbicieli. Chociaż w jego przypadku skłonny byłbym twierdzić że pod kolejnymi nickami i adresami IP do nich przypisanymi może kryć się ta sama chorobliwa jednostka. Kto go tam wie z ilu leszcze "dynamicznie przydzielanych adresów IP" i nicków skorzystał by publikować i bronić tych idiotycznych tez. Powtarzam tez, bo żadnych dowodów w poruszanych przez siebie sprawach NIGDY nie opublikował. Ba, on nawet nigdy nie zrealizował żadnych działań o których wypisywał na forum albo które kiedykolwiek miał podejmować. A było tego od groma i ciut ciut.
  • Re: "Stadnina" Jakubasa Autor: ~durne_chłopy [95.49.59.*]
    Do dzisiaj zastanawiam się, dlaczego Jakubas puścił swoje akcje CDprojekt coś koło 1 zeta??
  • Re: "Stadnina" Jakubasa Autor: ~antycośtam [188.146.1.*]
    Rozpocząłem właśnie śledzenie w innym miejscu tego samego wątku o "stajni" Jakubasa. Jakże "cennych" informacji udziela tam od dzisiaj @Obserwator. Po prostu klękajcie narody. Godzina po godzinie wkleja kursy i obroty. Coś niesamowitego. Jestem pełen podziwu dla talentu i umiejętności tego forumowicza.
  • Re: "Stadnina" Jakubasa Autor: ~AS [80.54.46.*]

Tu musisz być kolego na bieżąco bo jak wejdziesz po dwóch dniach lub po 2 browarach, to niczto nie zreflektujesz o co chodzi.

A ostatnie sesje, to wcale ciekawe sesje, hmm ...
    Ale, że Obserwator ostatnio jara taki towar, jaki jara, to czekajcie na info z otwarcia notowań w Niedzielę.
    Imieniny wtedy Józefa i Bogdana.
  • Re: "Stadnina" Jakubasa Autor: ~antycośtam [188.146.2.*]
    To ja odpiszę Tobie słowami poety z tego wątku:
    Masz chyba jakąś fobię na temat osób, które maja inne zdanie niż Ty. Obserwator podał liczby do refleksji, jak Ci nie pasuje to nie zabieraj głosu albo komentuj merytorycznie zamiast dywagować, co  ... stanie się po otwarciu giełdy w najbliższą niedzielę.
  • Re: "Stadnina" Jakubasa Autor: ~Kolejorz [195.136.137.*]
    Kolego AS, masz może jakieś ciekawe spostrzeżenia na temat ostatnich sesji?
  • Re: "Stadnina" Jakubasa Autor: ~AS [80.54.46.*]

Nie na tyle aby tworzyć jakieś zdecydowane spekulacje w tej chwili, choć o każdej sesji można coś napisać, tak jak i próbować analizować zachowanie się kursu w całym tygodniu.
    Bardziej prowokowałem, myśląc, ze Obserwator ze swoimi radiowymi wpisami pije może do sesji 13.03.2017, ale okazuje się, że pije sam ze sobą.
    Uważam, ze na ten moment każda strona ma swoje mocne argumenty, ale póki nie dojdzie  do wyłamania w którymś kierunku  i Rynek nie pokaże co dalej, to ciężko wyrokować nawet ze średnioterminowego pkt. widzenia.
    ps. SWiG80 w bardzo ciekawym momencie.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.151.190.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
NEWAG -2,91% 80,20 2025-10-14 17:01:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.