Jestem zmuszony to napisać, bo zaczyna się we mnie gotować. Mimo, że na giełdzie działam od niedawna, to zauważyłem, że "pewnych na 100%" należy unikać jak ognia...tyczy się to pewnych wpisów...wystarczy przejrzeć posty...Życzę rozumu!
Dnia 2017-03-13 o godz. 13:27 ~Misza napisał(a): > Witam wszystkich! > > Jestem zmuszony to napisać, bo zaczyna się we mnie gotować. Mimo, że na giełdzie działam od niedawna, to zauważyłem, że "pewnych na 100%" należy unikać jak ognia...tyczy się to pewnych wpisów...wystarczy przejrzeć posty...Życzę rozumu! > > Pozdrawiam serdecznie!
a które to są TE pewne na 100%?
te gdzie kolorowy pierd pisał, że kurs spadnie na pewno poniżej 3,5?
> nie wiadomo jak rozumieć tą wypowiedź.... - otóż to! Nie ma wyjaśnienia! Napisałem ogółem, żeby nie budzić podejrzeń o podsuwanie skojarzeń. Przewodnia myśl jest taka, żeby nie ulegać sugestiom "pewniaków". Niejednokrotnie czytałem już: " sprzedałem/ kupiłem, bo Pan X namawiał, a teraz cierpię..."
dlatego takiego Pana X - jak kolorowy pierd, który tu pisał wyraźnie "sprzedaj" i naganiał na spadki poniżej 3,5 zgłasza się do KNF bo to jest jawna manipulacja wprowadzająca w błąd jak kurs zachowa się inaczej a np Ty bo posłuchałeś takiego cwaniaka jesteś w plecy...
przynajmniej tyle możesz zrobić, żeby takim naganiaczom załatwić trochę atrakcji i ew. kar. Nie warto interesować się pustymi wypowiedziami, które nie są merytoryczne... lub, które przedstawiają szeroko interpretowaną "magię AT" na która np. nabiera większość kolorowy pierd...
spokojny co ty piszesz a za co mozesz kogos zgłosic do knf jak ktos pisze sprzedaj - kupuj to to robisz tu nie ma zadnego przestepstwa ,poczytaj gdyby ktos rozpowszechnial jakies nieprawdziwe czy prawdziwe infa itd a tak to nic
A co z analitykami giełdowymi , którzy wydają rekomendację kupuj z ceną docelową, a zalecane akcje spadają, bądź odwrotnie, zalecają kupuj a cena akcji rośnie. Dlaczego nie ponoszą odpowiedzialności "specjaliści" rynku kapitałowego? Patrz. np. Briju
W grudniu DM PBS wydał rekomendację kupuj firmie Briju, cena docelowa 37,6 zł. Dzisiaj kurs.....A po tym komunikacie po sesji jutro na Briju dolne widły. A Ty masz za złe, że wydał " rekomendację 3,5 zł dla AP. Taka jest giełda. PS. Może mi odpowiesz dlaczego Briju póściło komunikat po sesji? Panie "Misza" wiele nauki przed Panem!
Jak najbardziej...wiele nauki i obserwacji...jednak uważam, że należy rozróżnić pojęcia "rekomendacja" i "pewność"..."taka jest giełda" - nieprzewidywalna...