• Szkoda kasy na dywidendę Autor: ~asdf [94.254.243.*]
    Spółka jest mało płynna, gdy ktoś zdecyduje się kupić to na lata. Najważniejsze żeby była krok przed konkurencją, a jak tak przeglądam osiągnięcia innych spółek z branży np. DANOBAT albo  HEGENSCHEIDT to widać ile Rafametowi jeszcze brakuje do czołówki. W ogóle tym nie chwalą albo nie widzę żadnych systemów diagnostycznych produkowanych przez Rafamet, a to chyba podstawowy produkt komplementarny przy obróbce kół. Wg mnie da dywidenda to jałmużna i jestem zdecydowanym zwolennikiem 100% reinwestowania zysków.
  • Re: Szkoda kasy na dywidendę Autor: ~gg [178.36.101.*]
    reinwestowanie  jest ok , ale jak się pojawi kasa w firmie to od razu apetyty na podyżki się rodzą i jak to w polsze.
    Osobiście jestem za skupem akcji a nawet programem emisji akcji dla pracowników jako premia może wtedy by poczuli się współwłaścicielami i współodpowielnymi za firme.
    Firma w ramach premii powinna emitować dla pracowników akcje np. z redyskontem 10%
  • Re: Szkoda kasy na dywidendę Autor: ~katolo [94.254.186.*]
    Dnia 2017-03-05 o godz. 11:27 ~asdf napisał(a):
    > Spółka jest mało płynna, gdy ktoś zdecyduje się kupić to na lata. Najważniejsze żeby była krok przed konkurencją, a jak tak przeglądam osiągnięcia innych spółek z branży np. DANOBAT albo  HEGENSCHEIDT to widać ile Rafametowi jeszcze brakuje do czołówki. W ogóle tym nie chwalą albo nie widzę żadnych systemów diagnostycznych produkowanych przez Rafamet, a to chyba podstawowy produkt komplementarny przy obróbce kół. Wg mnie da dywidenda to jałmużna i jestem zdecydowanym zwolennikiem 100% reinwestowania zysków.

a może zaproponujesz żeby każdy akcjonariusz dopłacił jeszcze tym nierobom np. po złotówce od posiadanej akcji z własnych pieniędzy ? czy ty wiesz po co się inwestuje w akcje firmy czy nie wiesz ? na pewno jesteś pogańskim przygłupem który nie ma pojęcia o kapitalizmie tylko się wymądrza jak małpa na gałęzi. Rafamet to nie jest religia tylko spółka jak każda inna i ona jest po to żeby dawała zarobek akcjonariuszom a nie przyjmowała hołdy jak jakiś Światowid, moją religią jest katolicyzm i nie mam innych bożków
  • Re: Szkoda kasy na dywidendę Autor: ~asdf [94.254.243.*]
    Wydaje mi sie bardzo plytka twoja wiara. Jest mnostwo spolek z ponad 7% dywidenda czemu tu jestes. Ja mam do tego inne podejscie. Najpierw musi byc cos na czym mozna zarabiac pozniej mozna odcinac kupony. Lepiej czuja rynek na pewno niz Ty.
  • Re: Szkoda kasy na dywidendę Autor: ~katolo [94.254.184.*]
    tu też będzie dywidenda na poziomie 7 procent ale nie z tym zarządem, obecny prezes to narcyz i megaloman który zamiast się wziąć za robotę to babrze się w przeszłości wyszukuje w gazetach artykuły z lat 80-tych o jakichś Argentynach, jak kto ma za dużo czasu to niech stanie przy maszynie za tokarza i własnym przykładem zachęci nierobów do wydajniejszej pracy, dla niego ta fabryka stała się religią a jest powiedziane w pierwszym przykazaniu ''nie będziesz miał bogów cudzych przede Mną'' w takiej Enerdze która jest gigantem w stosunku do tego mikrusa zatrudniono kapelana a ten poganin nawet nie zaprosił proboszcza na otwarcie i poświęcenie nowej hali, to jaka jest jego wiara ? jej wcale nie ma, ona jest zerowa - moja wiara jest taka że ksiądz proboszcz jak był po kolędzie to powiedział trzy słowa ''w kościele widzę'' i to była największa pochwała jaką w życiu posłyszałem a do niego co powiedział proboszcz ? możliwe ze nic nie powiedział bo wcale go nie wpuścił ale nie wiem tego
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.36.101.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
RAFAMET -2,02% 48,60 2026-02-23 16:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.