Spółka jest mało płynna, gdy ktoś zdecyduje się kupić to na lata. Najważniejsze żeby była krok przed konkurencją, a jak tak przeglądam osiągnięcia innych spółek z branży np. DANOBAT albo HEGENSCHEIDT to widać ile Rafametowi jeszcze brakuje do czołówki. W ogóle tym nie chwalą albo nie widzę żadnych systemów diagnostycznych produkowanych przez Rafamet, a to chyba podstawowy produkt komplementarny przy obróbce kół. Wg mnie da dywidenda to jałmużna i jestem zdecydowanym zwolennikiem 100% reinwestowania zysków.
reinwestowanie jest ok , ale jak się pojawi kasa w firmie to od razu apetyty na podyżki się rodzą i jak to w polsze. Osobiście jestem za skupem akcji a nawet programem emisji akcji dla pracowników jako premia może wtedy by poczuli się współwłaścicielami i współodpowielnymi za firme. Firma w ramach premii powinna emitować dla pracowników akcje np. z redyskontem 10%
Dnia 2017-03-05 o godz. 11:27 ~asdf napisał(a): > Spółka jest mało płynna, gdy ktoś zdecyduje się kupić to na lata. Najważniejsze żeby była krok przed konkurencją, a jak tak przeglądam osiągnięcia innych spółek z branży np. DANOBAT albo HEGENSCHEIDT to widać ile Rafametowi jeszcze brakuje do czołówki. W ogóle tym nie chwalą albo nie widzę żadnych systemów diagnostycznych produkowanych przez Rafamet, a to chyba podstawowy produkt komplementarny przy obróbce kół. Wg mnie da dywidenda to jałmużna i jestem zdecydowanym zwolennikiem 100% reinwestowania zysków.
a może zaproponujesz żeby każdy akcjonariusz dopłacił jeszcze tym nierobom np. po złotówce od posiadanej akcji z własnych pieniędzy ? czy ty wiesz po co się inwestuje w akcje firmy czy nie wiesz ? na pewno jesteś pogańskim przygłupem który nie ma pojęcia o kapitalizmie tylko się wymądrza jak małpa na gałęzi. Rafamet to nie jest religia tylko spółka jak każda inna i ona jest po to żeby dawała zarobek akcjonariuszom a nie przyjmowała hołdy jak jakiś Światowid, moją religią jest katolicyzm i nie mam innych bożków
Wydaje mi sie bardzo plytka twoja wiara. Jest mnostwo spolek z ponad 7% dywidenda czemu tu jestes. Ja mam do tego inne podejscie. Najpierw musi byc cos na czym mozna zarabiac pozniej mozna odcinac kupony. Lepiej czuja rynek na pewno niz Ty.
tu też będzie dywidenda na poziomie 7 procent ale nie z tym zarządem, obecny prezes to narcyz i megaloman który zamiast się wziąć za robotę to babrze się w przeszłości wyszukuje w gazetach artykuły z lat 80-tych o jakichś Argentynach, jak kto ma za dużo czasu to niech stanie przy maszynie za tokarza i własnym przykładem zachęci nierobów do wydajniejszej pracy, dla niego ta fabryka stała się religią a jest powiedziane w pierwszym przykazaniu ''nie będziesz miał bogów cudzych przede Mną'' w takiej Enerdze która jest gigantem w stosunku do tego mikrusa zatrudniono kapelana a ten poganin nawet nie zaprosił proboszcza na otwarcie i poświęcenie nowej hali, to jaka jest jego wiara ? jej wcale nie ma, ona jest zerowa - moja wiara jest taka że ksiądz proboszcz jak był po kolędzie to powiedział trzy słowa ''w kościele widzę'' i to była największa pochwała jaką w życiu posłyszałem a do niego co powiedział proboszcz ? możliwe ze nic nie powiedział bo wcale go nie wpuścił ale nie wiem tego