• JUż powinno byc info o nowej Dywidendzie?! Autor: ~salw [94.254.252.*]
    j.w
  • Re: JUż powinno byc info o nowej Dywidendzie?! Autor: ~voodz [213.192.71.*]
    Dnia 2017-03-03 o godz. 15:52 ~salw napisał(a):
    > j.w

nie,
    najpierw muszą podać info o wynikach, nie mogą deklarować dywidendy, gdy nie są znane wyniki
    ponadto, może to trochę potrwać ze względu na liczne inwestycje i określenie dokładniej ile wolnego kapitału będzie możliwe do przeznaczenia na dywidendę. Nie spodziewałbym się żadnego info przed raportem za 1q, no chyba, że 2 transzy zaliczki, ale na to też może przyjść poczekać
  • Re: kierunek --północ . Autor: ~ed [84.40.212.*]
    echo przed odpałem..... jak nie chce spadać to dobieramy !!
  • Re: JUż powinno byc info o nowej Dywidendzie?! Autor: ~Bry [94.254.129.*]
    Najpierw mają do spłacenia drugą część grudniowej zaliczki.
  • Re: JUż powinno byc info o nowej Dywidendzie?! Autor: ~Bako [94.254.163.*]
    Przecież raport za 1 q 2017 będzie dopiero 29.05.2017, myślisz że do tego czasu nie będzie żadnego info odnośnie dywidendy.
  • Re: JUż powinno byc info o nowej Dywidendzie?! Autor: ~dami [5.184.244.*]
    Masz rację, Voodz się pomylił, bo do dywidendy za 16r.potrzeba nie raportu za 1q,jak omyłkowo napisał, a za 4q,czyli za rok 16.
    Nadto nie wierzę,aby na dzień dzisiejszy nie znali swoich wyników za r.ub.ale nie chce im się ich podać.
  • Re: JUż powinno byc info o nowej Dywidendzie?! Autor: ~voodz [89.64.62.*]
    Dnia 2017-03-05 o godz. 14:33 ~dami napisał(a):
    > Masz rację, Voodz się pomylił, bo do dywidendy za 16r.potrzeba nie raportu za 1q,jak omyłkowo napisał, a za 4q,czyli za rok 16.
    > > Nadto nie wierzę,aby na dzień dzisiejszy nie znali swoich wyników za r.ub.ale nie chce im się ich podać.

I tak i nie, po prostu nie uważam, że w przeciągu tego miesiąca pomiędzy raportem z 4q 2016, a raportem za 1q 2017 będzie info o dywidendzie,
    do dywidendy tak jak napisałeś potrzebne wyniki za 4q, ale zgodnie z tym, co podawali, większość umów o nabyciu ziemi ma zakończyć negocjacje w 2 półroczu, więc ciężko określić skuteczność negocjacji a tym samym pełne potrzeby finansowe (pewnie mają jakiś patent na określenie w przybliżeniu skuteczności negocjacji, ale zawsze muszą zostawić coś w zanadrzu), ponadto wciąż nic nie wiadomo o zaliczce (2 transza), stąd moje założenia, że o samej dywidendzie nie dowiemy się tak prędko, ale równie dobrze mogę się mylić i podać mogą info w przyszłym tygodniu :) czego bym i sobie i wszystkim innym życzył
  • Re: JUż powinno byc info o nowej Dywidendzie?! Autor: ~ciekawy [83.12.115.*]
    Ja wiem, ze to spolka dla cierpliwych, ale mogliby w koncu podac jakas informacje, ktora rozruszalaby troche ten kurs :) A tak to marazm. 2 grosze do gory, 2 grosze do dolu i tak kilka tygodni :)
  • Re: JUż powinno byc info o nowej Dywidendzie?! Autor: ~voodz [89.64.62.*]
    Dnia 2017-03-06 o godz. 19:19 ~ciekawy napisał(a):
    > Ja wiem, ze to spolka dla cierpliwych, ale mogliby w koncu podac jakas informacje, ktora rozruszalaby troche ten kurs :) A tak to marazm. 2 grosze do gory, 2 grosze do dolu i tak kilka tygodni :)

spokojnie, patrząc na harmonogram to niedługo coś pewnie usłyszymy o biurowcach..
    a tak to pewnie trochę bliżej wyników będzie ożywienie
    pobocznie to mam nadzieję na jakieś info odnośnie resi4rent z gryffina
  • Re: JUż powinno byc info o nowej Dywidendzie?! Autor: ~nic [83.24.101.*]
    Na co czekacie , wszystko wiadomo ile dywidendy
    To już tylko formalność, wyniki też znane.
    Oczekiwanie tylko na oficjalny raport.kyóry już jest znany a musi być podany zgodnie z terminem.

[x]
ECHO -5,31% 6,06 2025-09-23 15:34:48
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.