• Pytanie o AP Autor: ~Misza [89.25.253.*]
    Witam wszystkich

Piszę, kierując moje pytanie do ogółu. Mam na myśli bezstronną wymianę spostrzeżeń. Jeśli ktoś ma ochotę na wylewanie jadu, to feel free, ale szczerze liczę na rzeczowe obserwacje. Osobiście znam człowieka (bez nazwisk, ani stanowisk - nie zamierzam budzić żadnych skojarzeń), który z AP jest dość blisko związany. Według jego słów spółka prze do przodu i na chwile obecną rysuje się przed nią jedynie wizja szeroko zakrojonej ekspansji rynkowej - warto przy okazji wspomnieć o trwającej rozbudowie centrali oraz pruszkowskim magazynie, którym niebawem ma zacząć funkcjonować. Ponadto w niemałym stopniu rośnie w Polsce sprzedaż nowych samochodów...

Tak, posiadam akcje AP - średnia zakupu to 4,49 zł.

A teraz zapowiedziane pytanie: co sądzicie o całej sprawie w perspektywie najbliższego roku, zbliżającego się terminu publikacji raportu rocznego, itp?

Pozdrawiam serdecznie

• Re: Pytanie o AP Autor: ~spokojny [78.8.6.*]
    wiesz, że podając informacje po ile masz akcje narażasz się na atak takich naganiaczy jak Kolorowy Pierd?

AP reprezentuje fajną dynamikę rozwoju, oraz sprzyjający rynek... nawet gdzieś tam znalazłem artykuł, że np. 500+ Polacy wykorzystują na kupno używanych samochodów. Jeżeli ktoś nie jest groszołapem czy krótkoterminowcem próbujący kręcić kółeczka i naganiając jak KOLOROWY WIATR, to wystarczy jedynie przeanalizować wyniki i pomyśleć...
  • Re: Pytanie o AP Autor: ~max [37.248.111.*]
    spółka z dużym potencjałem do wzrostów, jak czegoś nie zepsują to powtórka z Inter Cars. Sprawdź po ile akcje tej spółki chodziły kilka lat temu a po ile są obecnie...ja zainwestowałem na dłużej
  • Re: Pytanie o AP Autor: ~Misza [89.25.253.*]
    Dzięki za odpowiedzi - póki co zwracam się do Spokojnego i Maxa.

Oczywiście mam własne przemyślenia, a głównie zależy mi na dialogu - na giełdzie jestem od kilku miesięcy i chcę wyciągać wnioski, korzystając również z opinii i wiedzy doświadczonych inwestorów.

Nie obawiam się informowania o średniej zakupu - lubię grać w otwarte karty. Raz jeszcze podkreślam, że zależy mi jedynie na wymianie poglądów i nie interesują mnie infantylne zagrywki.

Pozdrawiam

• Re: Pytanie o AP Autor: ~zz [87.207.57.*]
    napisze ci tak ,dzisiaj jest wazna sesja z wzgledu at dla spolki moze to byc koniec korekty a moze byc inaczej ,co do fundamentów nie bede pisal bo sa spolki dobre i nie daja nam inwestorom zysku tylko własciciele zarabiaja a nas traktuja jako dawcow kapitału czyli np emisje ,jaka spolka jest ap to zobaczymy czy tylko dla nich czy i nas to zalezy od włascicieli ,jezeli nas traktuja jak rownych i spolka dalej bedzie sie rozwijała to dobrze jezeli nas traktuja inaczej np kania ,integer,i inne spoki rodzinne to nie warto tu inwestowac
    Dzięki...otwierają się kolejne klapki...
  • Re: Pytanie o AP Autor: ~max [31.178.136.*]
    Misza inwestujesz czy łapiesz grosze? Skoro inwestujesz to jakie znaczenie ma to co się dzieje z kursem dzisiaj , jutro , po jutrze..??? .ważne jaki wyznaczyłeś sobie horyzont inwestycyjny i jaki kurs będzie w tej dacie.... ja wyznaczyłem sobie 2 lata i liczę ,że cena akcji będzie dwucyfrowa. Oczywiście wycena będzie uzależniona od rozwoju spółki ale również od tego jak będzie zachowywała się giełda ale tego nie wiesz ani ty ani ja...
    Witam

Zgoda. Również uważam, że AP to dłuższa zabawa. Odwołam się do pierwszego wpisu, gdzie wyraźnie zaznaczyłem, że interesuje mnie Wasza opinia w ogóle, co traktuję jako wartość poznawczą. Nie zamierzam rwać sobie włosów z głowy z powodu jedno-, dwu-, siedmiodniowych spadków, a wszystkich pewnych ostan giełdy traktuję jak amazońskich szamanów.

Swoja drogą tez trzymam się myśli o dwóch cyfrach.

Pozdrawiam
[x]
AUTOPARTN -0,66% 22,45 2026-05-11 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.