Kupujesz akcje na zasadzie toto-lotka? Oj, niedobrze. Sam miałem zamiar kilka miesięcy temu wejść w OTL, ale po przeczytaniu paru artykułów i przeanalizowaniu wstrzymałem się. Ale śledzę i jestem bardzo ciekawy jak to się skończy. Spółka trochę tajemnicza, mało informacji poza oficjalnymi komunikatami. Dużo inwestuje, ale przy tym jest mocno zadłużona. Nie budzą mojego zaufania menedżerowie firmy, a dlaczego? Poczytaj sobie: http://www.radakapitanow.pl/articles.php?article_id=22
Tak, bawię się w Lotto. Tyle, że tu się jednak zarabia. A jestem za malutki finansowo i za głupi, żeby analizować kreseczki i świeczuszki. Na GPW pełno jest poważnych znawców i bogatych graczy. To ja czasem przy nich cos skubnę na zasadzie, że akurat się zagapią... Przeczytałem, dziękuję, sprzedałem akcje.
Ceje, podoba mi się że jesteś taki szczery i skromny, nie pozujesz na wielkiego znawcę giełdy, co niestety często się tutaj zdarza, A jeśli chodzi o wyniki, to chyba będą złe, tak myślę. Firma nakupowała dużo różnych biznesów, postawiła magazyny zboża w Świnoujściu i Gdyni, ale zanim one zaczną procentować, to banki prędzej zjedzą OTL. Pożyczki trzeba spłacać, wraz z niemałymi procentami.
spółka (chyba) pod parasolem ochronnym SP a na pewno odpowiada profilowi rozwoju Ministerstwa Gosp Morskiej Odbudowa stoczni staje się faktem ... stocznia Szczecin przyjmuje ... ludzi natychmiast Tydzień temu prezydent przedstawił rozwój transportu rzecznego .. 60 miliardów ma to kosztować ( właśnie z grupą kapitanów) 0d 2017 działa ustawa stoczniowa (minn 0 % vat na komponenty i części do statków)
Co rośnie ? Chyba długi. Trzeba zapytać prezesów ,jaki mają patent na zrobienie z dobrze prosperującej ,zyskownej spółki BTDG , obecnie OT PORT GDYNIA - firmy przynoszącej straty- bo tym właśnie tłumaczono pracownikom brak dorocznej premii świątecznej- zapisanej w pakiecie świadczeń gwarancyjnych. Podobnie w porcie Swinoujście obligacje serii G na 21 mln-/bardzo krótki termin do wykupu bo tylko 9 miesięcy/ ,wkrótce pogrążą zapewne i tą spółkę. Przyjrzyjcie się pozycjom : aktywa obrotowe do zobowiązań krótko terminowych w sprawozdaniu finansowym za 3 kwartały.Ewidentnie widać duży problem z płynnością, na łeb, na szyję spadają też ratingi obecnie B- i 3 , to stawia spółkę w przedziale spólek zagrożonych upadłością, to wszystko pomimo restrukturyzacji i zwolnieniu wielu pracowników,więc nie jest fajnie.