• Komentarz do wyników IV kw. Autor: obs [94.254.245.*]
    http://analizyobs.blogspot.com/2017/03/triton-komentarz-do-wynikow-iv-kw.html

Strata w IV kw. była pewna i oczekiwana. Jej poziom był wyższy o 2,8 mln zł ze względu sprzedaż gruntu miastu Warszawa za kwotę niższą niż księgowa. Triton wystąpił z roszczeniem o 2,55 mln zł w związku z tym.
    Sytuacja płynnościowa jest bardzo dobra (ponad 10 mln zł gotówki).
    Dopiero oddanie do użytku Triton Winnica wpłynie pozytywnie na wyniki. W raporcie podany planowany termin to lipiec 2017 rok.
  • Re: Komentarz do wyników IV kw. Autor: ~Andy [185.25.121.*]
    Na przykładzie Tritona i Avii widać, że rynek nie czyta raportów i patrzy tylko na jedna pozycje tj. zysk netto.
  • Re: Komentarz do wyników IV kw. Autor: ~skubas [212.160.172.*]
    Spoko.
    Zdrowa korekta oczyszczająca papier zawsze się przyda.
  • Re: Komentarz do wyników IV kw. Autor: wrak_czlowieka [37.248.154.*]
    Też o tym pomyślałem - za burtę wypadli dziś wszyscy Ci, którzy nie do końca potrafią analizować dane fundamentalne i prognozować najbliższą nawet przyszłość w działalności spółek.

Ci zaś, którzy potrafią dobrze prognozować, dziś zapewne skromnie powiększali pozycję.

Stan gotówki na koncie, a kapitalizacja. Ktoś w ogóle na to spojrzał?
  • Re: Komentarz do wyników IV kw. Autor: ~daros [89.78.231.*]
    Po co kisić tu przez pół roku pieniądze, skoro już dziś wiadomo że kolejne dwa raporty za I kwartał 2017 r i półroczny za 2017 r będą do kitu i za każdym razem będzie taki sam spadek jak obecnie? Nie lepiej dać sobie póki co spokój z Tritonem i wrócić tu pod wyniki za III kwartał 2017? Po co kopać się z koniem? Moja rada; Kupić Mirbud, który przeciwnie do Tritonu, za dwa kolejne kwartały ogłosi rewelacyjne wyniki, które mogą być zaskoczeniem  nawet dla tych co się ich spodziewają. Zarobić na Mirbudzie,  za pół roku wrócić na Triton i być może wymienić Mirbud na Triton w stosunku 1 do 1, albo i lepiej. Przypomnę się z tym postem za pół roku. Na dzisiaj Mirbud - 1,57 zł, Triton - 3,10 zł.
  • Re: Komentarz do wyników IV kw. Autor: ~MOC [92.62.225.*]
    Kupic PYLON !!!

Potwierdzam !!!!!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [217.99.255.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Potwierdzam !!!!!!!

Ja dzis ladowalem do wora ile wlezie !!!!!'

Tanio bylo jak w biedronce !!!!!
  • Re: Komentarz do wyników IV kw. Autor: ~skubas [217.99.255.*]
    A Mirbud już sporo odbił od dołka i w zasadzie te wyniki mogą już być w cenie i przed nim co najwyżej boczniak.
    Ale mogę się mylić.
    Mylisz sie !!!!!

Zaden boczniak !!!!!

Triton ostro up na 10zl !!!!!!
    Potwierdzam !!!!!
    Najarałeś się czegoś ? :))))
    Jaram maraJ !!!!!!
  • Re: Komentarz do wyników IV kw. Autor: ~Gordon [37.47.30.*]
    Ja wczoraj odukupilem, te ktore sprzedalem po 3.76. Moze toroche za wcześnie moze spadnie do 2.5. Jesli spadnie to dokupie i obniże cenę średnią.
    Potwierdzam !!!!!!

Na dniach 10zl !!!!!
  • Re: Komentarz do wyników IV kw. Autor: ~daros [37.47.187.*]
    Mirbud jest dopiero w I fazie wzrostów. Przez pół roku da jeszcze dużo zarobić. Jak zobaczą wyniki Mirbudu za IV kwartał 2016 roku to oczy co niektórym z orbity wyskocza. Kolejna sprawa to branża budowlana jest na topie. Zobacz notowania Polimexu. Mirbud robi to samo, a porównaj sobie przychody, zysk netto i kapitalizacje Polimexu i Mirbudu to może sobie wtedy uświadomić jakie ogromne wzrosty są jeszcze przed Mirbudem. Triton przy spodziewanych kiepskich kolejnych dwóch kwartałach co najwyżej będzie kiszona , jak nie dalsze powolne obsuwanie się kursu do podwójnego dna.
  • Re: Komentarz do wyników IV kw. Autor: ~daros [37.47.187.*]
    Podwójnego dna miało buc oczywiście. Pisze z telefonu I nieraz cuda mi wychodzą automatycznie nawet z błędami ortograficznymi. Na Triton powrót za pół roku. Myślę że to dobra decyzja. Na razie nie będzie impulsów do wzrostów, a na Mirbudzie będą, bo i za I kwartał 2017 wyniki będą rewelacyjne i C/Z przy dzisiejszej kapitalizacji będzie w okolicach 2 albo i niżej.
    Pozdrawiam i udanych inwestycji życzę.
    Dnia 2017-03-05 o godz. 08:52 ~daros napisał(a):
    > Mirbud jest dopiero w I fazie wzrostów. Przez pół roku da jeszcze dużo zarobić. Jak zobaczą wyniki Mirbudu za IV kwartał 2016 roku to oczy co niektórym z orbity wyskocza. Kolejna sprawa to branża budowlana jest na topie. Zobacz notowania Polimexu. Mirbud robi to samo, a porównaj sobie przychody, zysk netto i kapitalizacje Polimexu i Mirbudu to może sobie wtedy uświadomić jakie ogromne wzrosty są jeszcze przed Mirbudem. Triton przy spodziewanych kiepskich kolejnych dwóch kwartałach co najwyżej będzie kiszona , jak nie dalsze powolne obsuwanie się kursu do podwójnego dna.

Myślę, że zdecydowanie to nie jest odpowiedni wątek do naganiania na Mirbud :))))
    Dokladnie !!!!!

Chcesz inwestowac w mirbud to wypad tam !!!!!!!

Nara!!!!
    Dwa kolejne raporty na stratach, więc jaki tu będziecie mieli impuls do wzrostów przez pół roku??? A po każdym raporcie będzie to samo co przy ostatnim. Kurs idzie na podwójne dno, i dopiero z tamtego miejsca za pół roku będzie trwały i mocny trend wzrostowy. Chcecie przez pół roku tracić zamiast zarabiać i potem tu wrócić, wasza sprawa. Macie tego plusa, że mam sentyment do Tritona dlatego tylko na tym wątku dałem wam cynk na dobrą spółkę, jaką jest Mirbud. Kto skorzysta z tego infa zarobi, kto nie skorzysta będzie się tu męczył przez pół roku. Po tym okresie do was dołączę, bo teraz nie widzę sensu.

Pozdro
    Ja to widzę, że chcesz dwie pieczenie upiec przy jednym ogniu - drogo sprzedać Mirbud i tanio kupić Triton...hehe
    Nie tędy droga, tutaj jest świadomy akcjonariat, który wie co posiada i za bezcen nie będzie Ci wrzucał do koszyka.
    Jak chcesz podebrać to maszeruj w górę.
    A Mirbud szybko puszczaj, bo powinna tam przyjść korekta, po niej sobie odkupisz znowu.

PS. I skończ waść z tym Mirbudem na wątku Tritona, bo to takie mało eleganckie nachalne naganianie.
    Dnia 2017-03-06 o godz. 09:45 ~skubas napisał(a):
    > Ja to widzę, że chcesz dwie pieczenie upiec przy jednym ogniu - drogo sprzedać Mirbud i tanio kupić Triton...hehe
    > Nie tędy droga, tutaj jest świadomy akcjonariat, który wie co posiada i za bezcen nie będzie Ci wrzucał do koszyka.
    > Jak chcesz podebrać to maszeruj w górę.
    > A Mirbud szybko puszczaj, bo powinna tam przyjść korekta, po niej sobie odkupisz znowu.
    >
    > PS. I skończ waść z tym Mirbudem na wątku Tritona, bo to takie mało eleganckie nachalne naganianie.

oki, już skończę, tylko odpowiem. Wcale nie twierdzę że tanio kupię Triton za pół roku. Twierdzę, że wymienię za pół roku Mirbud na Triton w stosunku 1 akcja Mirbudu - jedna akcja Tritona i może być to 4 zł Mirbud i 4 zł Triton.. Uważam ze Mirbud będzie miał dużo pretekstów do wzrostów przez najbliższe pół roku w przeciwieństwie do Tritona (kiepskie raporty), Jeśli chodzi o korektę, to właśnie dzisiaj była w locie, tak mocny jest ten papier i tyle w temacie, koniec, kropka. Spotkamy się tu za pół roku.

P.S Przepraszam jak kogoś uraziłem pisząc na tym wątku o innej spółce, ale może za pół roku ktoś mi jeszcze podziękuje.

Pozdrawiam
    Nadal tak uważasz ?
    Nadal trzymasz ten perspektywiczny Mirbud ?
    Bo mnie się zdaje, że Triton znacznie lepiej sobie radzi na tle rynku i nadal jest niedowartościowany, w przeciwieństwie do Mirka.
    Moim zdaniem zawsze lepiej coś kupić perspektywicznego w dołku, gdy sposobi się do wyjścia z tarapatów, aniżeli coś, co urosło 100%.
[x]
TRITON 0,00% 3,80 2026-02-19 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.