Mam rozbieżne myśli.zdołować do 2 zł czy podciągnąć do 4 zł bo na tym gniocie nic się nie dzieje.A dywidenda będzie w tym roku 1 euro za akcję ogłoszona 18 kwietnia ,ale to są informacje nie potwierdzone.
Dnia 2017-02-28 o godz. 18:41 ~john napisał(a): > Mam rozbieżne myśli.zdołować do 2 zł czy podciągnąć do 4 zł bo na tym gniocie nic się nie dzieje.A dywidenda będzie w tym roku 1 euro za akcję ogłoszona 18 kwietnia ,ale to są informacje nie potwierdzone.
Jak by w kwietniu miała być ogłoszona dywidenda 1 euro to w tej chwili kupowano by PKC-em po 20-30 tys akcji dziennie. To, że tak się nie dzieje, świadczy o tym, że żadnej dywidendy nie będzie. Zresztą to żadne zaskoczenie. Tutaj nigdy nie będzie dywidendy, bo niby dlaczego miałaby być? Naciągnąć nikogo już nie naciągną (poza wiecznie bujającą w obłokach drobnicą) a zresztą kapitału nie potrzebują.
Dnia 2017-02-28 o godz. 19:27 ~lolek napisał(a): > Dnia 2017-02-28 o godz. 18:41 ~john napisał(a): > > Mam rozbieżne myśli.zdołować do 2 zł czy podciągnąć do 4 zł bo na tym gniocie nic się nie dzieje.A dywidenda będzie w tym roku 1 euro za akcję ogłoszona 18 kwietnia ,ale to są informacje nie potwierdzone. > > Jak by w kwietniu miała być ogłoszona dywidenda 1 euro to w tej chwili kupowano by PKC-em po 20-30 tys akcji dziennie.
Jest znikoma ilość akcji w obrocie, nie można kupować w takich ilościach, trzeba powoli i systematycznie podbierać z dużą cierpliwością, twój argument jest zero warty. O dywidendzie też wiem i się nie napalam z zakupami, biorę to co jakiś czas wystawiają.
Dnia 2017-02-28 o godz. 18:41 ~john napisał(a): > Mam rozbieżne myśli.zdołować do 2 zł czy podciągnąć do 4 zł bo na tym gniocie nic się nie dzieje.A dywidenda będzie w tym roku 1 euro za akcję ogłoszona 18 kwietnia ,ale to są informacje nie potwierdzone.
:))) 10/10 Ja słyszałam natomiast, że info o dywidendzie ma być ogłoszone 16 kwietnia, a kwota dywidendy wyniesie 1,20 euro na akcję. Info też nie potwierdzone ;) A tak bardziej serio, to może 1 kwietnia czyli w Prima Aprilis ogłoszą? Wiadomo dlaczego.
Niezła nadwyżka podaży w tej chwili, ale pewnie ten ktoś się wycofa. Generalnie wydaje mi się, że podaż zmądrzała i pozbywa się akcji z głową, a nie na żywioł, co owocuje stagnacją, jeśli chodzi o kurs. Kiedy ta dystrybucja się skończy, kurs tradycyjnie zapikuje. Zapewne po kolejnej "zaskakującej" informacji o niewypłacaniu dywidendy lub, co nawet bardziej prawdopodobne, ujemnym wyniku za I kwartał.
Dlaczego we wtorek,rzuć snickersa w poniedziałek. Tylko napisz ile masz akcji bo jak 100-500 to trzeba będzie wycofać zlecenia kupna do 1zł,a to będzie trudne zadanie bo chętnych jest więcej. Jesteś dobrym bajkopisarzem więc zamiast inwestować na giełdzie ,może zainwestowałbyś w swoje bajki,może znalazło by się paru kupców.
Dnia 2017-03-04 o godz. 19:57 ~analizator napisał(a): > Dlaczego we wtorek,rzuć snickersa w poniedziałek. > Tylko napisz ile masz akcji bo jak 100-500 to trzeba będzie wycofać zlecenia kupna do 1zł,a to będzie trudne zadanie bo chętnych jest więcej. > Jesteś dobrym bajkopisarzem więc zamiast inwestować na giełdzie ,może zainwestowałbyś w swoje bajki,może znalazło by się paru kupców.
W poniedziałek przeważnie odpoczywam po weekendzie,pytasz ile mam akcji,patrz we wtorek tak jak napisałem jak będzie zrzut części którą posiadam i będzie 1 zeta i pytania co się dzieje na gniocie.Moja średnia cena to 1.68 więc mogę ostro dołować.
Według mnie spółka ma ogromny potencjał 8-10 zł
Podaży prawie nie ma, wystarczy dobry news i mogą dmuchać kurs razy 6 tak jak Exorigo, i3d, pbg itd itd
Bardzo dobry komunikat. Mrs. Subi Huang oprócz stanowiska dyrektora finansowego została też powołana przez Radę Nadzorczą na tymczasowego członka Zarządu, a na Walnym Zgromadzeniu będzie zatwierdzona. Wprost wynika z tego że przygotowują też komunikat o Walnym Zgromadzeniu. Być może będzie podjęta również uchwała o wypłacie dywidendy. Zaczyna się robić ciekawie.
Dnia 2017-04-05 o godz. 13:50 ~Gosc napisał(a): > Smialo prosze schodzic chętnie dobiore :) za 10 groszy biore wszystko >
dzisiaj na pewno nie weźmiesz po 10 gr. ta podaż się wycofa przed fiksingiem na 99,9...% a gdyby nawet nie, to będą dolne widły i nawet dwie sesje przestoju, a w tym czasie kurs wróci do bardziej "racjonalnego" poziomu, może też pojawić się równoważący popyt i w ogóle nie będzie spadku kursu, co to jest jakies marne 17 000 akcji? dla spekulanta to jakieś drobne z lewej kieszeni
Znam mechanike rynku, a tutaj ktos od dawna bawi sie w manipulowanie i zawsze jest wycofywanie zleceń dlatego sądze, że skoro jest zainteresowanie ze strony spekuły to kwestia czasu az odpali, przerabialem na niejednej spolce tylko potrzeba duzo cierpliwosci
To pewnie ten pan, który ciągle straszy , a odwaga kończy się tuż, tuż przed godziną 11 i 15. Taki papierowy bohater....Nie strasz John , bo się zesr....................
Wracam po świętach do gry! Dalej totalna kicha ,zero obrotu,brak raportu ,pobożne życzenia o mega wzrostach.Sam nie wiem czy wywalić gniota czy dokupić? Rok 2016 minimalny zysk netto,z racji dużych inwestycji,to normalne żeby zarabiać trzeba inwestować,1 kwartał będzie zdecydowanie lepszy wynik finansowy.Dokupywanie po 500-1000 akcji to długa droga do skupu który mnie interesuje,aby nie windować kursu.Chcę sprzedać dołuję kurs do 0.01 zł pkc,chcę dokupić winduję kurs do 11 zł pkc i podejmuj tu decyzję.