• wstępne wyniki za 2016 rok Autor: ~yodyod [31.179.137.*]
    Przychody ze sprzedaży: 94,4 mln zł
    Zysk na działalności operacyjnej: 1,2 mln zł
    EBITDA: 6,0 mln zł
    Zysk netto: 0,8 mln zł
  • Re: wstępne wyniki za 2016 rok Autor: ~M7 [120.56.163.*]
    No to Vestor tylko z ceną nie trafil
  • Re: wstępne wyniki za 2016 rok Autor: ~M7 [120.56.163.*]
    Zapowiedzi i wyniki w porownaniu z trzema pierwszymi kwartalami calkiem pozytywnie. Ciekawe czy to Frontex tak im dobrze zrobil i czy uchwalą dywidendę.
  • Re: wstępne wyniki za 2016 rok Autor: ~zaqws [89.72.15.*]
    Co tak szybko podali te wyniki.
    20 marca mieli wstępnie raportować ?

to są jakieś jaja...nagle zyski pokazują, a wczesniej Zarząd mowil w komunikatach ze słabo będzie w 2016.
  • Re: wstępne wyniki za 2016 rok Autor: ~ben [31.179.57.*]
    W poprzednich kwartałach podawali już wyniki przed sprawozdaniem. Dobrze, tak wszyscy powinni robić po zmianie przepisów w połowie zeszłego roku. A wyniki są słabe, żeby nie powiedzieć tego mocniej i tutaj miejsca na dywidendę niestety nie widzę.
  • Re: wstępne wyniki za 2016 rok Autor: ~-brak [89.71.231.*]
    Według mnie wyniki dobre jak na oczekiwania wobec spółki , Frontex nas uratował

dywidenda 0,60 gr
  • Re: wstępne wyniki za 2016 rok Autor: ~kacper [46.77.160.*]
    Patrząc na te wyniki widać wyraźnie , dlaczego żaden z potencjalnych inwestorów nie chce tego dotknąć nawet kijem . Bajki to są dobre na dobranoc .
  • Re: wstępne wyniki za 2016 rok Autor: ~M7 [59.177.65.*]
    Jak inwestor wejdzie to będzie wiedzial co zrobic i gdzie. K2 ma wystarczajco mocną pozycje na rynku, zeby wysoko cenic swoj kawalek tortu. Dochodowosc moze nie jest jej najmocniejsza stroną w tym roku, ale ma duzo kasy z poprzednich lat na rozwoj i wysoka innowacyjnosc.
    Tak jak mowilem, brakuje im tylko wykonczenia.
  • Re: wstępne wyniki za 2016 rok Autor: ~zlop [89.72.15.*]
    wygląda na to ze OKTA zaczyna mocno zarabiać i generować ruch w biznesie
    takiego kwartału to ja nie pamiętam na przychodach spolki:)
    Wzrost przychodów przy spadku zysku świadczy o tym , że spółka część zleceń realizuje ze stratą . Zresztą na którymś czacie Tomczyk przyznał że część kampanii reklamowych ogranicza się do zakupu czasu antenowego . To daje przychody ale nie ma z tego zysku .
    A co do pieniędzy to K2 już wydało zyski ze sprzedaży Audioteki na dywidendy .
  • Re: wstępne wyniki za 2016 rok Autor: ~dezintegrator [89.66.160.*]
    kupno mediów to jedna z najbardziej rentownych kategorii w marketingu. niewielkie nakłady zasobów + duże obroty, od których nawet mała marża daje przyzwoity profit.
    Skoro jest tak świetnie to dlaczedo jest tak źle .
  • Re: wstępne wyniki za 2016 rok Autor: ~yodyod [31.179.137.*]
    ja tam nie narzekam

już bardzo ładną stopę zwrotu mam po powrocie na K2, stąd naprawdę lepiej widać
    próbuj czytać moje komentarze bez emocji. nigdzie nie napisałem, że jest dobrze, a jedynie odniosłem się do stwierdzenia jakoby media buying był słabą kategorią.

Co do problemów z wynikiem netto, podejrzewam, że sam zarząd nie ma pomysłu na diagnozę dlaczego jest jak jest. Ostatnie lata pokazują dobitnie, że nie mają pomysłu gdzie szukać impulsu wzrostowego. W mojej ocenie powinni, albo zmienić zarząd, albo sprzedać część agencyjną, albo zrobić i jedno i drugie. A póki w tej materii nic się nie zmieni, jestem sceptycznie nastawiony do skokowych wzrostów wartości tej spółki.
  • Re: wstępne wyniki za 2016 rok Autor: ~M7 [59.177.71.*]
    Pomysly maja, gorzej z marżami. Tak sie dzieje z ich nowymi spolkami startupowymi, newnited czy ostatnio powrotem do serwisu finansowego.
    Wedlug mnie spolka dziala dobrze i dba o zarządzających. Mniejsza uwage przywiazuja do zaspokajania inwestorow giełdowych. Chociaz prawda jest taka ze tutaj na dolkach mozna przyzwoity wynik osiągnąć plus niezla dywidenda co roku.
    Sprzedaz biznesu to tak samo niedobry pomysl jak sprzedaz AUDIO.
    K2 powinna robic swoje, tylko niech doprowadza swoje projekty do dojrzalej formy. Wtedy bedzie kasa.
    nie czuję się w ok w spekulacji, dlatego nie przemawiają do mnie argumenty, że można kupować w dołkach i sprzedawać po solidnym odbiciu. to w żadnym wypadku nie świadczy o jakości spółki. podobną technikę jak sądzę można zastosować z lepszym powodzeniem na spółkach stricte spekulacyjnych, gdzie przy okazji dzienne obroty to co najmniej set tysięcy zł, a nie jak bywa na k2, że czasami nie ma nawet wolumenu 10k zł. ja wolę inwestować w wartość i na razie mam coraz większe wątpliwości w tej kwestii w przypadku k2. imho jeżeli nic się nie zmieni, za 3 lata nadal kurs będzie w podobnym miejscu, a nie o to chodzi na rynku kapitałowym.
  • Re: wstępne wyniki za 2016 rok Autor: ~yodyod [31.0.37.*]
    jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie normalnie...

jakoś jestem dziwnie spokojny

ps. witamy maxmoda w i albatros - szkoda, że tak późno, jak jeszcze zobaczymy się w sare i mediacap to już prawie jak koło wzajemnej adoracji

[x]
FABRITY 0,00% 25,10 2026-05-06 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.