Dywidenda dywidendą, a ktoś powoli zbiera co drugą,trzecią sesję po 40-60 tys. akcji i strasznie pilnuje by kurs nie podskoczył, sprzedając na koniec sesji po parę akcji po niższej cenie. Spółka zawiesiła skup do ogłodzenia wyników. Wiec ktoś inny powoli zbiera. Myślę, że zbyt długo nie uda mu się, tak czaić, reszta też zauważy podbite obroty, a wtedy polecimy na 9-10.
10zł już te akcje kiedyś kosztowały więc potencjał wzrostu z aktualnych poziomów jest duży, teraz Ergis to już zupełnie inna firma, na nieporównywalnym wyższym poziomie rozwoju niż 10 lat temu
U mnie tożsama sytuacja - 10 lat z akcjami Ergisu. Bywało ciężko a przez moment nawet widmo bankructwa w oczy zaglądało, ale teraz już chyba może byc tylko lepiej. Pozdrawiam głównie tych co pamietają 10 zł a chwilę później 1,5 -)))))
Też pozdrawiam wszystkich foliarzy.Właśnie popatrzyłam do historii papieru i za trzy dni mija mi równe 10 lat z Ergisem.Mój pierwszy zakup Eurofilmsu (tak się wtedy nazywał)był po 7,25.Później kupowałam i sprzedawałam na różnych poziomach np. po 8.79, ale i po 1,35.Najniżej był o ile sobie przypominam po 1,18 na początku 2009r.Wydawało się wtedy że prezes trochę przeinwestował,nie do końca zrozumiałe były zakupy spółek niemieckich, no i nad firmami wisiało widmo opcji. No ale to już przeszłość.Tak jak wszyscy muslę że będzie już tylko lepiej. Ja w każdym razie z pokaźnym pakietem pobiorę kolejną (chyba trzecią?) dywidendę, czekam na dwucyfrówkę, a tak po cichu marzę, że może jakiś branżowy zauważy świecącą coraz jaśniejszym blaskiem perełkę, i zaproponuje naprawdę godziwą cenę za wyjście Ergisu z giełdy.