Jeżeli kupią choćby 1 sztukę za 9.5 będę mocno zdziwiony Niech przyjdą z tym wezwaniem za pół roku a wtedy przy 8% Inpostu w rynku kurierskim min. cena 20 pln
niech ściągają ;-) poczytaj o kotowicy. tyle, że tutaj się pomylą bo ten efekt podnoszenia ceny na inpoście nie zadziała z racji, że akcjonariusze mają świadomość trendu wzrostowego na rynku kuerierskim.
10% rynku kurierskiego w RP ma wartość 500 mln a w tym roku inpost przekroczy 8% udziałów w rynku
Ewka tutaj są ludzie którzy wytrzymali perturbacje na rynku listowym i seriio myślisz, ze teraz gdy inpost zwiększa udziały w rynku kurierskim oddadzą po 10 czy 15 pln? Nie o cenę się rozchodzi. Najzwyklej niech przyjdą za pół roku do roku i wtedy można rozpocząć negocjacje
I ja napiszę parę słów co o tym myślę (sprzedać czy nie ) Ja sprzedałem i nie dlatego że mam małą stratę ale nauczony doświadczeniem ( Kupiłem kiedyś pod wezwanie w podobnej sytuacji Cersanit i po pół roku kiszenia sprzedałem i ledwo wyszedłem na swoje ) Dlatego podjąłem taką decyzję ale wcale nikogo nie namawiam do takiego działania ponieważ wielokrotnie zdarzało się że cena została podwyższona (ale to się zdarza przy przejęciach ) a tutaj jest czysta spekulacja i Brzoska nie da się wydymać