Nurtuje mnie sens...logika i zasadnosc ich wydania ! /moze to retoryczne troche ale nie zaszkodzi pomyslec/
-cytat. .DM PKO BP obniżył rekomendację dla Echo Investment z "trzymaj" do "sprzedaj" 2017-02-17 08:42:00 A A+ A+
DM PKO BP, w raporcie z 10 lutego obniżył rekomendację dla Echo Investment z "trzymaj" do "sprzedaj" oraz podniósł cenę docelową akcji z 4,7 zł do 5,91 zł.
Pytanie nr 1....czyja rekomendacje obnizyl z trzymaj do sprzedaj? pytanie nr 2.. jaki sens ma podnoszenie ceny docelowej i jednoczesne zalecanie sprzedaj? pytanie nr 3... czy mozna polegac na wiarygodnosci oglaszanych rekomendacji tydzien po ich sporzadzeniu? to tak jakbym zapowiadal pogode na zeszly tydzien. pytanie nr 4...w jakim celu oglasza sie rek.kilka minut doslownie przed rozpoczeciem sesji?
ps. mam nadzieje ze mi nie skasuja tego posta......z gory dzieki!!!
no to ile tych akcji zmieniło właściciela od czasu rekomendacji? hmmm? Rzucać oskarżeniami łatwo w anonimowym świecie internetu....szkoda że Twój "spiseg" nie ma pokrycia w realiach...
PS. Może Tobie też ktoś płaci za komenty? Albo mi? ...Paranoja???
Nie wiesz w ogóle o czym piszesz.To nie żadne oskarżenia i żaden spisek tylko realne fakty.Chcesz mieć najświeższe info,to musisz zapłacić.Spytaj w jakimkolwiek biurze maklerskim ,to Cię uświadomią.
ad 2) Przeciez to proste - wyliczyli nowa cene docelowa, wyszła im wyższa niż poprzednio, dlatego podnieśli. Bieżący kurs był powyżej ten ceny, więc rekomendacja sprzedaj jest oczywista w tej sytuacji. Nir rozumiem czygo tu nie rozumieć
Zupełnie inną sprawą jest dlaczego nowa cena docelowa jest taka niska.
ECHO INVESTMENT (kupuj / 6,64 PLN) Na przestrzeni 2016 r. w reakcji na wzrost kursów obniżyliśmy nasze pozytywne rekomendacje dla spółek z sektora deweloperów komercyjnych (w przypadku Echo zbyt szybko). Ostatnie dane rynkowe skłaniają nas do ponownego przeważenia sektora, który powinien być beneficjentem spadku stóp kapitalizacji oraz wysokiej aktywności inwestorów i najemców...
Rekomendacja jest upubliczniana z opóźnieniem,w tym przypadku tydzień,ale w płatnych serwisach,np. dla biur maklerskich i niezależnych maklerów, jest dostępna po jej sporządzeniu.Ci co płacą za info mają je wcześniej i na tym,min.polega ich przewaga.
i tu ..kanapa...mnie uswiadomiles bo nie wierzylem....we wtorek makler sugerowal mi wyjscie z echo bo niby kanal..... mimochodem wspomnial o brasterze ze tam niby tylko jedno info starczy i bedzie 25....z regoly nie wierze maklerom i rekomendacjom. niestety makler nie namowil mnie ale poczytaj forum brastera. tam ich namowili.
DM mBank dał na 6,64 albo 6,62 - reko z 25 stycznia, tu link https://www.bankier.pl/wiadomosc/DM-mBanku-podniosl-rekomendacje-Capital-Parku-Echo-Investment-i-GTC-opis-7496867.html
a co do brastera, to cześć zyskała i to dużo, a część ładnie ubrali w pt. Niemniej warto mieć trochę gotówki na takie szybkie złote strzały. A co ciekawego niby na tym ich forum? Bo bogate i pełne naganiaczy i trolii, a konkretnie coś ciekawego na nim znaleźliście?
Reszte ubiora w poniedz na podbitkach...a zloty strzal to mial ten co na mieszkanie nie wplacil. Ogolnie chodzilo mi o to ze lepiej miec mniej ale bardziej pewne. Te gierki CD itd 11bit sa na fali mlodych ...no chwala im za to ze rosna...spekula podbija....ale mieszkac gdzies trzeba.. Odnosnie Brastera.....Echo prawie tyle samo mieszkan sprzedalo co oni urzadzen.