• a gdzie sie schowal..... Autor: ~jan [159.205.7.*]
    bialoczerwony,wątkowy wykladowca ,specjalista od zawilosci obligacyjnych MCI i przyszly beneficjent-emeryta bogactwa rzeczonej społki? :)

• Re: a gdzie sie schowal..... Autor: ~Bialoczerwony [94.254.129.*]
    Tęsknisz???
    Niestety nie moge na forum powiedzieć na jakich pozycjach czekam schowany na te obiecane 5-6zł obiecane przez pewnego forumowego wróża.

Wiem, wiem Janie Ty zarabiasz jak kazdy na forum bankiera.
  • Re: a gdzie sie schowal..... Autor: ~jan [159.205.7.*]
    no nie az tyle co tutejsi "mistrzowie" ,dzis cd proj psuje mi troche humor ,ale pkobp jest ostoją :)
  • Re: a gdzie sie schowal..... ciag dalszy Autor: ~jan [159.205.7.*]
    ale co tam ja ,jak u ciEbie z wynikami gry ?
    moze w 3 kubki lepiej ci pojdzie ?
  • Re: a gdzie sie schowal..... ciag dalszy Autor: ~ceffall [78.88.31.*]
    Klikając na spółki o literze M trafiłem przypadkiem na spółeczkę Makarony. Marne zyski,nic nie znaczy,jakby jej nie było. A od 2013 r. wzrosła z 2 zł. do 6 zł. Czyli 200% .Zaś wielka,ambitna,wspaniała...(raczej "wspaniała") super-spółka MCI spadła w tym czasie o 50%. Gdybym był właścicielem MCI,to spaliłbym się ze wstydu. Za grosz honoru Ci panowie nie mają. W życiu liczą się nie tylko pieniądze. Dobre imię przede wszystkim. Ale takie konkluzje,to rzucanie pereł przed wieprze.
  • Re: a gdzie sie schowal..... ciag dalszy Autor: ~orzel [83.25.205.*]
    tu nie chodzi o honor a o pieniadze ,po co ma rosnac jak mozna odkupic tanio i dla wielkich fachowcow w mci interes to odkupic za swoje pieniadze swoje akcje -wolne pieniadze- a tacy tam fachowcy ze sluchajcie -
    1 nie kupili jsw w okolicach 10zl przebitka 500 procent majac wolne pieniadze
    2 nie kupili kghm - ja tez nie kupilem - gdzie 100 procent mogli zarobic
    3 nie kupili polimeksmostostalu po niech bedzie 3 zl jest 7 zl
    4 nie kupili w tamtym tygodniu bumechu 17 procent dzisiaj
    5 nie kupili innych spolek

a moze kupili i nie podaja czy moze podadza i wyjdzie naw 50zl ciekawe b zostalo mi kwarta mci tego co mialem
    ale jak sprzedawalem kilkamiesiecy temu i kilka tygodni temu i przedwczoraj to zawsze kurs firmy ktora kupilem szedl w kilka dni troche w gore poczekam na mci ja bedzie kosztowac 12 zl w marcu nastepnego roku
  • Re: a gdzie sie schowal..... ciag dalszy Autor: ~Sss [31.0.126.*]
    Problem lezy w tomaszcx. Ktory jest w wieczny konflikcie z otoczenie poklocil sie pania hajek teraz z cexarym sz. Widac facet ma problem ze soba i tacy nie powinni sie brac za poazne interesu ja to gowno sprzedaje i zarabiam na innych spolkach, mini hossa nie bedzie treac wiecznie
  • Re: a gdzie sie schowal..... ciag dalszy Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]
    Dnia 2017-02-23 o godz. 21:39 ~orzel napisał(a):
    > tu nie chodzi o honor a o pieniadze ,po co ma rosnac jak mozna odkupic tanio i dla wielkich fachowcow w mci interes to odkupic za swoje pieniadze swoje akcje -wolne pieniadze- a tacy tam fachowcy ze sluchajcie -
    > 1 nie kupili jsw w okolicach 10zl przebitka 500 procent majac wolne pieniadze
    > 2 nie kupili kghm - ja tez nie kupilem - gdzie 100 procent mogli zarobic
    > 3 nie kupili polimeksmostostalu po niech bedzie 3 zl jest 7 zl
    > 4 nie kupili w tamtym tygodniu bumechu 17 procent dzisiaj
    > 5 nie kupili innych spolek
    >
    > a moze kupili i nie podaja czy moze podadza i wyjdzie naw 50zl ciekawe b zostalo mi kwarta mci tego co mialem
    > ale jak sprzedawalem kilkamiesiecy temu i kilka tygodni temu i przedwczoraj to zawsze kurs firmy ktora kupilem szedl w kilka dni troche w gore poczekam na mci ja bedzie kosztowac 12 zl w marcu nastepnego roku

Jakbyś rozumiał czym jest MCI, jak inwestuje w jakie branże i czy dodaje do tego swoje know how to byś głupot nie pisał :) fachowcu od siedmiu boleści...
  • Re: a gdzie sie schowal..... ciag dalszy Autor: ~jan [159.205.7.*]
    bialoczerwony,dzis twoj dzien i pelna satysfakcja ,mci lepiej zachowuje sie niz WIGI :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [91.202.175.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: a gdzie sie schowal..... ciag dalszy Autor: ~Bialoczerwony [94.254.224.*]
    Dnia 2017-02-24 o godz. 15:31 ~jan napisał(a):
    > bialoczerwony,dzis twoj dzien i pelna satysfakcja ,mci lepiej zachowuje sie niz WIGI :)

No widzisz masz okazję dowartościować się na forum, wiec korzystaj póki czas.
  • Re: a gdzie sie schowal..... ciag dalszy Autor: ~orzel [83.20.98.*]
    nawet krowa zmienia swoje upodobania , fachowcem nie jestem ale firma bedaca na gieldzie majaca wolna kase dlaczego ma nie zarabiac na gieldzie abcdate ma a jsw nie moze miec jestes jak mar na garnuszku mci ,nie pisalbym tu gdybym akcji mci nie mial choc zredukowalem o polowe to troche kasy tu mam zapoznalem sie z gielda za namowa kolegi i kupilem po 4,50 kupe tych akcji podatku jeszcze nie zaplacilem cos mi jednak z polowy sprzedanej wyjdzie kolek nie robilem bo moja zasada kupuje tanio sprzedaje drogo ,inwestuje pieniedzmi zbytecznymi ,zyje z czego innego ale taki baran jak ja mogl wyczuc ze jsw bedzie odbijal ze polimex o innych nie bede a tamci fachowcy od czego ty tam musisz pracowac i odpisujewsz mi bo prawde poznales jaki jestes inwestor po co szukac zarobku na handlu zdechlymi kotami dobrej nocy
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [91.202.175.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.254.224.*]
  • Re: a gdzie sie schowal..... Autor: ~wykres [78.28.33.*]
    BC, kiedy i pod co oczekujesz zmiany nastawienia rynku wobec mci?
    skoro to taki przyszłosciowy biznes, czemu rynek tak długo tego nie dostrzega i ignoruje spółkę?
  • Re: a gdzie sie schowal..... Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]
    Dnia 2017-03-01 o godz. 09:34 ~wykres napisał(a):
    > BC, kiedy i pod co oczekujesz zmiany nastawienia rynku wobec mci?
    > skoro to taki przyszłosciowy biznes, czemu rynek tak długo tego nie dostrzega i ignoruje spółkę?

Nie wiem o jakim biznesie piszesz, ale jeżeli idzie o fintech to poszukaj, poszperaj. U nas w Polsce zawsze wszystko później dochodzi, tak było choćby z zakupami przez internet. Nawet teraz ludzie jeszcze boją się kupować, ale wszystko się zmienia, wszystko. Przyszłościowe to są spółki portfelowe tak bym to ujął. O rewolucji fintechowej
    http://inwestorzy.tv/videogallery/impact16-fintechinsurtech-tomasz-czechowicz-mci-capital-sa/
    Czy rynek ignoruje spółkę? Moim zdaniem nie, bo kurs jest trzymany za mordę aż skończy się skup nawet podczas dwóch kryzysów NAV/S nie był tak nisko, a wyniki( słabe) w tym ewidentnie pomagają ( choć iZettle po ostatniej rundzie finansowania, dziwne że nie jest przeszacowany) Data wstaje powoli z kolan, tak ta Data na forum której tyle dyskutowaliśmy, poza tym prawdopodobnie coś się szykuje z Chinolami moim zdaniem, gdyż gdyby chodziło o core biznes i Xaomi to do Chin poleciałby ani Ilona, a nie Czechowicz. Rynek czeka na zakończenie skupu, bo z koniem kopać się nie zamierza i wie, ze to będzie majstersztyk gdy uda skupić się te pozostałe 5mln akcji po cenie niższej niż 10zł ( moze połowę w wezwaniu a drugą od Czechowicza) jego udział i tak pozostanie bez zmian. 22.02 Duda podpisał nową ustawę o skupie akcji własnych jest dużo dużo łatwiej kupować między progiem 33% a 66%.
    Jeśli uda im się skupić te akcje od wystraszonych w czym bardzo im kibicuję to MCI zarobi lekką ręką z 70-80 baniek. Uważam, że spółki w których mogą lub mają decydujacy głos zaczną być przeszacowywane po zakończeniu skupu aby teraz wzrost NAV nie podbijał ceny akcji.
    Tu masz wiele informacji z tym że tylko ostatnie, w końcu poszli po rozum do głowy i nie trzeba latać po google, choć fakt że nie wszystko tam jest:
    https://mci.prowly.com/

Auctionata w księgach prawdopodobnie na zero na koniec 4Q stąd spadek wycen certyfikatów ale i zarazem wyczyszczone księgi, jeśli ją uratują to będzie z kolei w drugą stronę lecz jak na razie bankructwo bardzo realne. Jeszcze ten Windeln.de nie wesoło wygląda a oni zwiększyli tam przecież posiadanie do 15% ale jeżeli wiedzą co robią i odniosą taki sukces jak im wróżyli niemieccy analitycy to...
    To tak tylko moje przemyślenia jak czas pokazał na Dacie często się myliłem co do timingu więc tak może być i tutaj. Jeszcze brakuje ropy w rozsądnej cenie żeby Rosja wstała z kolan i umocnienia liry tureckiej ...

• Re: a gdzie sie schowal..... Autor: ~jan [78.10.133.*]
    zachod wchodzac na nasz rynek analizuje :
    -zmiennosc cenowa
    -rozpietosc cenowa
    -glowne rece (wlasnosc)

wszystkie 3 elementy nie zachecaja do inwestowania w MCI :))))
  • Re: a gdzie sie schowal..... Autor: ~Janek [178.235.41.*]
    Kilka lat temu inwestowałem w MCI. Przestałem bo nie są podawane wyniki spółki.
    Nieważne jakie są wyniki ważne by były publikowane i wtedy można podjąć decyzje.

• Re: a gdzie sie schowal..... Autor: ~HiperBessaMCI [79.191.72.*]
    Jan, powiedz co Ty tutaj robisz? Marnujesz czas na Mci jak masz takie strzały jak PKOBP wcześniej Rafako??? Czy tylko ciekawość do spółki na kótrej kiedyś sie zarobiło? tak jak ja
[x]
MCI -0,66% 29,90 2025-11-21 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.