Klikając na spółki o literze M trafiłem przypadkiem na spółeczkę Makarony. Marne zyski,nic nie znaczy,jakby jej nie było. A od 2013 r. wzrosła z 2 zł. do 6 zł. Czyli 200% .Zaś wielka,ambitna,wspaniała...(raczej "wspaniała") super-spółka MCI spadła w tym czasie o 50%. Gdybym był właścicielem MCI,to spaliłbym się ze wstydu. Za grosz honoru Ci panowie nie mają. W życiu liczą się nie tylko pieniądze. Dobre imię przede wszystkim. Ale takie konkluzje,to rzucanie pereł przed wieprze.
tu nie chodzi o honor a o pieniadze ,po co ma rosnac jak mozna odkupic tanio i dla wielkich fachowcow w mci interes to odkupic za swoje pieniadze swoje akcje -wolne pieniadze- a tacy tam fachowcy ze sluchajcie - 1 nie kupili jsw w okolicach 10zl przebitka 500 procent majac wolne pieniadze 2 nie kupili kghm - ja tez nie kupilem - gdzie 100 procent mogli zarobic 3 nie kupili polimeksmostostalu po niech bedzie 3 zl jest 7 zl 4 nie kupili w tamtym tygodniu bumechu 17 procent dzisiaj 5 nie kupili innych spolek
a moze kupili i nie podaja czy moze podadza i wyjdzie naw 50zl ciekawe b zostalo mi kwarta mci tego co mialem ale jak sprzedawalem kilkamiesiecy temu i kilka tygodni temu i przedwczoraj to zawsze kurs firmy ktora kupilem szedl w kilka dni troche w gore poczekam na mci ja bedzie kosztowac 12 zl w marcu nastepnego roku
Problem lezy w tomaszcx. Ktory jest w wieczny konflikcie z otoczenie poklocil sie pania hajek teraz z cexarym sz. Widac facet ma problem ze soba i tacy nie powinni sie brac za poazne interesu ja to gowno sprzedaje i zarabiam na innych spolkach, mini hossa nie bedzie treac wiecznie
Dnia 2017-02-23 o godz. 21:39 ~orzel napisał(a): > tu nie chodzi o honor a o pieniadze ,po co ma rosnac jak mozna odkupic tanio i dla wielkich fachowcow w mci interes to odkupic za swoje pieniadze swoje akcje -wolne pieniadze- a tacy tam fachowcy ze sluchajcie - > 1 nie kupili jsw w okolicach 10zl przebitka 500 procent majac wolne pieniadze > 2 nie kupili kghm - ja tez nie kupilem - gdzie 100 procent mogli zarobic > 3 nie kupili polimeksmostostalu po niech bedzie 3 zl jest 7 zl > 4 nie kupili w tamtym tygodniu bumechu 17 procent dzisiaj > 5 nie kupili innych spolek > > a moze kupili i nie podaja czy moze podadza i wyjdzie naw 50zl ciekawe b zostalo mi kwarta mci tego co mialem > ale jak sprzedawalem kilkamiesiecy temu i kilka tygodni temu i przedwczoraj to zawsze kurs firmy ktora kupilem szedl w kilka dni troche w gore poczekam na mci ja bedzie kosztowac 12 zl w marcu nastepnego roku
Jakbyś rozumiał czym jest MCI, jak inwestuje w jakie branże i czy dodaje do tego swoje know how to byś głupot nie pisał :) fachowcu od siedmiu boleści...
nawet krowa zmienia swoje upodobania , fachowcem nie jestem ale firma bedaca na gieldzie majaca wolna kase dlaczego ma nie zarabiac na gieldzie abcdate ma a jsw nie moze miec jestes jak mar na garnuszku mci ,nie pisalbym tu gdybym akcji mci nie mial choc zredukowalem o polowe to troche kasy tu mam zapoznalem sie z gielda za namowa kolegi i kupilem po 4,50 kupe tych akcji podatku jeszcze nie zaplacilem cos mi jednak z polowy sprzedanej wyjdzie kolek nie robilem bo moja zasada kupuje tanio sprzedaje drogo ,inwestuje pieniedzmi zbytecznymi ,zyje z czego innego ale taki baran jak ja mogl wyczuc ze jsw bedzie odbijal ze polimex o innych nie bede a tamci fachowcy od czego ty tam musisz pracowac i odpisujewsz mi bo prawde poznales jaki jestes inwestor po co szukac zarobku na handlu zdechlymi kotami dobrej nocy
BC, kiedy i pod co oczekujesz zmiany nastawienia rynku wobec mci? skoro to taki przyszłosciowy biznes, czemu rynek tak długo tego nie dostrzega i ignoruje spółkę?
Dnia 2017-03-01 o godz. 09:34 ~wykres napisał(a): > BC, kiedy i pod co oczekujesz zmiany nastawienia rynku wobec mci? > skoro to taki przyszłosciowy biznes, czemu rynek tak długo tego nie dostrzega i ignoruje spółkę?
Nie wiem o jakim biznesie piszesz, ale jeżeli idzie o fintech to poszukaj, poszperaj. U nas w Polsce zawsze wszystko później dochodzi, tak było choćby z zakupami przez internet. Nawet teraz ludzie jeszcze boją się kupować, ale wszystko się zmienia, wszystko. Przyszłościowe to są spółki portfelowe tak bym to ujął. O rewolucji fintechowej http://inwestorzy.tv/videogallery/impact16-fintechinsurtech-tomasz-czechowicz-mci-capital-sa/ Czy rynek ignoruje spółkę? Moim zdaniem nie, bo kurs jest trzymany za mordę aż skończy się skup nawet podczas dwóch kryzysów NAV/S nie był tak nisko, a wyniki( słabe) w tym ewidentnie pomagają ( choć iZettle po ostatniej rundzie finansowania, dziwne że nie jest przeszacowany) Data wstaje powoli z kolan, tak ta Data na forum której tyle dyskutowaliśmy, poza tym prawdopodobnie coś się szykuje z Chinolami moim zdaniem, gdyż gdyby chodziło o core biznes i Xaomi to do Chin poleciałby ani Ilona, a nie Czechowicz. Rynek czeka na zakończenie skupu, bo z koniem kopać się nie zamierza i wie, ze to będzie majstersztyk gdy uda skupić się te pozostałe 5mln akcji po cenie niższej niż 10zł ( moze połowę w wezwaniu a drugą od Czechowicza) jego udział i tak pozostanie bez zmian. 22.02 Duda podpisał nową ustawę o skupie akcji własnych jest dużo dużo łatwiej kupować między progiem 33% a 66%. Jeśli uda im się skupić te akcje od wystraszonych w czym bardzo im kibicuję to MCI zarobi lekką ręką z 70-80 baniek. Uważam, że spółki w których mogą lub mają decydujacy głos zaczną być przeszacowywane po zakończeniu skupu aby teraz wzrost NAV nie podbijał ceny akcji. Tu masz wiele informacji z tym że tylko ostatnie, w końcu poszli po rozum do głowy i nie trzeba latać po google, choć fakt że nie wszystko tam jest: https://mci.prowly.com/
Auctionata w księgach prawdopodobnie na zero na koniec 4Q stąd spadek wycen certyfikatów ale i zarazem wyczyszczone księgi, jeśli ją uratują to będzie z kolei w drugą stronę lecz jak na razie bankructwo bardzo realne. Jeszcze ten Windeln.de nie wesoło wygląda a oni zwiększyli tam przecież posiadanie do 15% ale jeżeli wiedzą co robią i odniosą taki sukces jak im wróżyli niemieccy analitycy to... To tak tylko moje przemyślenia jak czas pokazał na Dacie często się myliłem co do timingu więc tak może być i tutaj. Jeszcze brakuje ropy w rozsądnej cenie żeby Rosja wstała z kolan i umocnienia liry tureckiej ...
Kilka lat temu inwestowałem w MCI. Przestałem bo nie są podawane wyniki spółki. Nieważne jakie są wyniki ważne by były publikowane i wtedy można podjąć decyzje.
Jan, powiedz co Ty tutaj robisz? Marnujesz czas na Mci jak masz takie strzały jak PKOBP wcześniej Rafako??? Czy tylko ciekawość do spółki na kótrej kiedyś sie zarobiło? tak jak ja