Cofnie się na 2,7-3,0 zł I tam trzeba woreczek nastawić, żeby pozbierać, a potem tankować z trendem w górę (kapitalizacja przy 2,7 zł to nieco ponad 8,5 miliona złotych - low risk trade)
Wyniki za pierwszy kwartał będą słabe (nigdy w historii od 10 lat nie były na plusie), Przychody pewnie wyniosą 6-7mln, zysk netto -1,5 do -2,0 mln zł. Także do 9 maja prawie 3 miesiące na zbieranie. Od drugiego kwartału do końca roku pownien być zysk netto.
Wniosek: OSTATNIE KILKA MIESIĘCY NA ZBUDOWANIE POZYCJI
Kolego własnie najwiekszym zaskoczeniem na primie moze byc lkw dlaczego? Otóż baza jest bardzo nisko, wystarczy byc minimalnie nad kreska lub nawet minimalnie pod, zeby pobic ten tragiczny lkw 2016. A kolekcja piekna w tym rok, otoczenie inne i zmiany w Pma spore, to i moze przy ładnej pogodzie w marcu zadziala in plus.
to czy będziemy w najbliższym czasie bronić 3 zł, czy bujać się w okolicy 4 zł nie ma dla mnie kompletnie znaczenia w ujęciu długoterminowym i w kontekście tego na jakie poziomy cenowe tu czekam i mam nadzieje, że jeśli Pan Darek nic nie skopci, to się doczekam :)
Jestem pewny, że w 1Q 2017 będzie duża strata netto, ale zwisa mi to, bo jestem przekonany, że w porównaniu do 1Q 2016 będzie to strata mniejsza. To po primo. Po secundo, fundamentalnie analizuje spółkę w kontekście pełnego roku obrotowego - a tutaj jestem głęboko przekonany, że na koniec 2017 będziemy: a) nad kreską b) ze znaczącym wzrostem r/r.
EDIT cyt. ,,[...] że na koniec 2017 będziemy: a) nad kreską b) ze znaczącym wzrostem r/r."
Oczywiście uwzględniam w estymacjach "sztuczny" wzrost z tyt. zaksięgowania znaku towarowego i dokonuje w swoich kalkulacjach odpowiedniej korekty do tych porównań.
Korekta jak na razie bardzo płytka, co wskazuje na siłe papieru, jeżeli w tym tygodniu nie będzie tąpnięcia do 3.20 to już go nie będzie moim zdaniem i będzie trzeba dobierać na obecnych poziomach. POGODA SIE POPRAWIA WIĘC LEPSZA SPRZEDAŻ KOLEKCJI MOŻE JUZ RUSZYĆ W MARCU:))
Styczeń i luty był słabszy niz w zeszłym mroku ale marzec napawa optymizmem, nie wiem jak w WWA ale w kilku innych miastach zaczyna sie ruszać. POGODA ZACHĘCA ;))
jeśli styczeń i luty bylby gorszy niż rok temu, kiedy wyniki były katastrofalne (a koszty już były stosunkowo mocno ścięte), to oznaczałoby to bardzo słaby 1Q 2017. Faktem jest natomiast, że Gino, czy Wojas bez szału wypadły w styczniu i lutym.
Marzec natomiast wbrew temu co piszesz kompletnie nie rozpieszcza pogodą. Poza 2-3 dniami dobrej pogody na teraz jest słabiutko, a prognoza pogody na dalszą część marca nie jest zbyt dobra pod kątem dobrej sprzedaży.
W związku z powyższym nie jest wykluczone, że 1Q 2017 wypadnie słabo i na to się na ten moment nastawiam
Bedzie gites, marka super, wycena niska, wlasciciel bardzo chce wyjscia na prosta, scieli ostro koszty, zrobil pozyczke z wlasnej kasy czyli wierza w biznes, pko przedluzyl umowe czyli wierzy w biznes, firma super placi dostawcom, majazatowarowane sklepy, weszli ostro w e-commerce, wyszli z nierentiwnych galerii handliwych, zrobili te ruchy przed ktorymi jest kilka spolek z ich branzy to musimy przelozyc sie na wycene spolki
I wlasnie dlatego pierwszy kw tego roku bedzie lepszy od poprzedniego, pomimo nizszych przychodow, bo o niższe przychody mi chodziło ale rownowaga jest w spolce
zobaczymy jak to będzie. silne ręce też wolą raczej akumulować niżej, niż wyżej. Po ostatnim raporcie nie było nikogo kto by chciał bronić kurs. Ci co chcą kupić wolą zbierać niżej. dla mnie i tak liczy się w s umie to co zobaczę po najbliższych czterech kwartałach
Szkoda, że dzisiaj wraca na poziomy 3,5 zł, ale choć dobrze, że na nie wysokich obrotach, więc może jeszcze będzie można niżej pozbierać. Liczyłem na dalsze spadki, po cichu przynajmniej do tych ok. 3,1 zł - tam byłby potężny setup do szybkiego wybicia nawet na ok. 4,6 zł i to tylko ze względu na samą AT.
Ja nawte nie ustawiałem zlecenia kupna na 3.20 żeby nie straszyć chcących sprzedać niżej ale nic to nie dało, brak chętnych na sprzedaż za taka cenę. Ale nadzieja umiera ostatnia i jeszcze 2-3 sesje można poczekać, może jednak dojdziemy do kreski dolnej
@HiperBessaMCI No właśnie osiągnięcie tej dolnej kreski z punktu widzenia AT byłoby super. Piękny setup. Ale jeszcze musi spaść do ok. 3-3,1 zł. Niestety ktoś odbiera wyżej.
Widzę, że sporo osób czeka z sakiewką w okolicach 3 zł. Zeszliby i byłby spokój, tak to się człowiek stresuje, że nie kupi. Ryzyk fizyk, albo rozdadzą, albo zakupy na wyścigi :)
No czekają czekają;) I są tacy co dopiero ustawia jak zejdzie ale się nie zapowiada żeby zeszło bo dość ładnie odbija od linii i jutro ostani dzień próby, później może być na wyścigi;))
teraz nadal chyba każdy czeka z nadzieją, że uda się jeszcze coś kupić niżej. Niemniej wystarczy jedna iskra i ewentualny aktywniejszy ruch popytowy może dać bardzo fajny skutek wzrostowy na kursie. Patrząc na wykres, to wydaje się, że to tylko kwestia czasu kiedy ktoś zacznie brać z podaży. Ogólnie wykres długoterminowo i średnioterminowo wygląda super.
Kurcze panowie nie łapcie już tak tych akcji proszę!!!! ;PPP Dajcie w końcu temu kursowi spaść niżej !!! Żeby kurcze te osoby trzymające te parę tysięcy sztuk na Skach w końcu puśili to pkcem byłoby fajnie.... :))
Jeżeli nowe osoby wchodzą w spółkę i jest ich więcej niż tych którzy chcą wywalić, to kurs musi rosnąć. Wystarczy że jutro ktoś z grubszych postanowi rzuć z 20 koła na akcje i AT będzie wyglądał bardzo agresywnie