Do kompetencji całej czwórki nic nie mam. W dodatku w takim zestawieniu to będzie pewnie realne wsparcie dla spółki. No i życzę temu facetowi, żeby mu nikt nie przypominał tego: Piotr Gośliński – związany z rynkiem kapitałowym od kilkunastu lat. W latach 2006-2010 pracował jako dziennikarz finansowy w wiodących dziennikach ekonomicznych. W kolejnych okresach doradzał komunikacyjnie emitentom giełdowym. Jest zwolennikiem prowadzenia maksymalnie transparentnej polityki informacyjnej przez spółki giełdowe.
Dnia 2017-02-20 o godz. 21:43 ~bio napisał(a): > no właśnie spółka swoją ceną szoruje po dnie a tu tacy fachowcy. czy 5 gr to jeszcze drogo ?
No, piać z zachwytu nad tymi fachowcami to ja nie będę. Normalni. Nie można się czepiać, ale to wsio. A czy drogo? Na razie - jak widać - ludzie nie mają zaufania do spółki. I pewnie patrzą, że i po groszu było. Ale jak zobaczą, że znikają akcje po 5,6,7,8 groszy i nikt nie dokłada- sytuacja pewnie się zmieni. Akcji jest 195 mln. Z tego 103 mln objęte przez wierzycieli w ramach układu - nie weszły na rynek. Bodaj 80 mln obejmowanych po ok. 50 groszy i chyba też nikt nie starał się o dopuszczenie do obrotu. W obrocie są chyba tylko najstarsze - może 12 mln branych nawet po1,5 - 3 zl bodaj. Byl split 1:2 więc o polowę taniej. Oczywiscie w ostatnich latach handlowano i po groszu,gdy spółka była w czarnej d.... ale tylko dlatego chyba mamy jakąkolwiek podaż do 20 groszy. Może się mylę, ale obstawiam taki scenariusz: podadzą strategię i kurs przy wciąż mizernych obrotach powędruje do 20-30 groszy. Wtedy podadzą cenę nowej emisji - 40-50 groszy. I kurs znowu wzrośnie. Mogliby sami pociągnąć za parę złotych, ale myślę, że chcą być świętsi od papieża ( Calatrava w akcjonariacie, po ostatniej zabawie z KNF... ) i nie będą szli drogą pana P.. A czemu nowe akcje mają być drogie? Bo teraz jest 195 mln akcji a nowa emisja to niecałe 5 mln. Ważniejsze chyba od taniego dodruku w tej liczbie, jest pokazac że się cenią i dać parę złotych spółce z emisji. Uff, sorry za pisaninę, ciekaw jestem, czy choć w części się to sprawdzi. Co do wcześniejszych emisji- piszę z pamięci, więc mogłem walnąć się ciut,ale nie tak,by miało to znaczenie.
Dnia 2017-02-22 o godz. 08:53 ~aktu napisał(a): > Wezol po raz kolejny konkretnie i na temat ! > W zeszlym roku mgames a w tym genesis i tyle.
Głęboko w to wierzę Aktu. A wygląd karnetu na S mnie w mojej wierze umacnia. Czekamy na strategię. Albo na tych z Calatravy ;-) Sorki jeszcze raz za żarcik z Medyczną Marysią, mam nadzieję, że nikogo nie zdenerwowałem
Dnia 2017-02-22 o godz. 09:17 ~dr_wezol napisał(a): > Dnia 2017-02-22 o godz. 08:53 ~aktu napisał(a): > > Wezol po raz kolejny konkretnie i na temat ! > > W zeszlym roku mgames a w tym genesis i tyle. > > Głęboko w to wierzę Aktu. A wygląd karnetu na S mnie w mojej wierze umacnia. > Czekamy na strategię. Albo na tych z Calatravy ;-) Sorki jeszcze raz za żarcik z Medyczną Marysią, mam nadzieję, że nikogo nie zdenerwowałem > A jednak zdenerwowałem i to samego moderatora, bo wyciął wątek.. Akurat tego się nie spodziewałem, bo przecież pisząc MEDYCZNA MARYSIA nie naruszałem regulaminu. Zdaje się, że moderator nie wie, że nasza spółka zmienia nazwę na MEDICAL CANNABIS czyli MEDYCZNA MARIHUANA. Pisząc Medyczna Marysia popełniłem taki sam grzech jakbym napisał Mostek o Mostostalu albo Kociołki o Rafako. Ale nie mam pretensji, Pozdrawiam moderatora serdecznie