Mnie interesuje jakie ilości papieru mają forumowicze. Ciekawe byłoby to poznać. Jak ktoś ma ochotę to niech napiszę dokładnie albo np w zakresie A - 0-500 B - 500-1000 C 1000 - 3000 D 3000 - 5000 E 5000 - 10000 F >10k
Teraz świat to globalna wioska, jakie znaczenie ma gdzie robi biznes??? Niech robi i na Marsie mnie to nie interesuje. Mnie interesuje USD/EUR wpływające na rachunek np. w postaci dywidendy.
.... na Mirbudzie jak wchodziłem i czyściłem ukrytego sypacza po 70 gr, też pewnie czuli optymizmu, tyle że nie wiedzieli że to ja go czyszczę z akcji.
Dnia 2017-02-17 o godz. 23:28 ~Zgredzik napisał(a): > Do kiedy siedzisz w mrb ? > > Zakładasz cos czy bezterminowo :)
Na razie bezterminowo. Ale jak urośnie do 3-4 zł, a Avia będzie na w okolicach dzisiejszych poziomów to istnieje duże prawdopodobieństwo, że się przeniosę na Aviaam i zrobię wam hossanę:))
Tutaj to dobrze wróży taka płynność akcji jaka się zrobiła , to znaczy ,że są kupujący i sprzedający jest podaż i jest popyt, jak sprzedawałem tutaj akcje w 2013 r to na 5 k kupiło mi 5 akcji .To już jest dobrze . Uciekają wszyscy co szybko chcieli zostać milionerami i ci co liczyli na wysoką dywidendę. Giełda jest bezlitosna ,nieprzewidywalna i tylko cierpliwi i czytający między wierszami zrozumieją o co toczy się gra. Pozdrawiam
Ja juz pisalem ile mam akcji.... F .... Ciekawe jak bedzie w poniedzialek :D Ciekawe czy kiedys rusza z tym skupem..... Wgle do jakiej ceny ten skup mialby by c? Bylo gdzies to podane ?
Zastanawia się nie dlatego , że jestem ksenofobem , ale gdyby akcje kupili ludzie związani z tymi kontraktami w Chinach i Rosji bardziej by im zależało aby to było jak najbardziej zyskowne. Oczywiście tego się nie dowiemy , ale te pakiety , zwłaszcza jak było taniej latały ogromne. A dwa fundusze Vretola i Harberin związane z ZIAVALDA miały w 4 kw.2014 (patrz. raport za ten kwartał - akcjonariat) odpowiednio 4,44% i 4,99% więc to one mogą komuś podsypywać. Kiedyś tu naprawdę nie było drobnych a pakiety chodziły ogromne. Polskie fundy w 2 poł.2016 kupiły niewiele ponad 1% a przeszło dużo więcej. Większość akcji w rękach polskich fundów jest od IPO po 8PLN. Zachowanie kursu tej spółki jest dziwne . Jestem na GPW bardzo długo , ale tak zagadkowych firm było mało.