Jednak z tekstu wynika że z dywidendą może być różnie??? w zależności od poczynionych inwestycji obecnie i w przyszłosci i to jest niepokojące ciekawe do ilu i jak długo będą go ściągać, myślę że realne jest 5,50 w perspektywie kilku dni
Ja obstawiam że w przyszłym tygodniu będzie info od spółki o dywidendzie. A rekomendacją za bardzo się nie zmartwiłem. Jestem na loga i pod dywidendy. Najwyżej dobiorę. Lepsze to niż lokata w banku.
Krótkoterminowo mamy wykupienie i korekta po takim wzroście jest czymś normalnym. W dłuższym terminie patrząc fundamentalnie wskaźniki wyglądają całkiem ok, a wy co myślicie?
Ja jestem za tym, żeby spadło do 4 PLN, dobiorę za wszystkie środki :)
a tak poważnie - no kurczę ludzie, kanał plus minus 5-10% jest na Eco naturalny, po ostatnich wzrostscvh (przypomnę - z 5,50 na 6,15 chyba to daje ponad 10%) korekta i to nawet tygodniowa w granicach 5-6% jest NATURALNA. Kto tu siedzi to i siedzieć będzie, kto wysiądzie musi się liczyć z tym, że jednego dnia kurs mu odjedzie tak daleko, że nie będzie co zbierać - co mnie tez niedawno spotkało. I co? i OK, czekam sobie grzecznie na korektę która trwa, ustawiam się na 5,80 tym samym przyjmując spore ryzyko, bo prawdopodobnie nic nie będzie z moich zakupów ale kto bogatemu zabroni nie zarabiać ;-)
Dnia 2017-02-17 o godz. 15:30 ~theczarek napisał(a): > Ja jestem za tym, żeby spadło do 4 PLN, dobiorę za wszystkie środki :) > > a tak poważnie - no kurczę ludzie, kanał plus minus 5-10% jest na Eco naturalny, po ostatnich wzrostscvh (przypomnę - z 5,50 na 6,15 chyba to daje ponad 10%) korekta i to nawet tygodniowa w granicach 5-6% jest NATURALNA. > Kto tu siedzi to i siedzieć będzie, kto wysiądzie musi się liczyć z tym, że jednego dnia kurs mu odjedzie tak daleko, że nie będzie co zbierać - co mnie tez niedawno spotkało. I co? i OK, czekam sobie grzecznie na korektę która trwa, ustawiam się na 5,80 tym samym przyjmując spore ryzyko, bo prawdopodobnie nic nie będzie z moich zakupów ale kto bogatemu zabroni nie zarabiać ;-)