Ale docisk, smętny weekend przez tą Avię się szykuje. Wygląda na to, ze na haku wielu z nas zawisło, niedlugo mogą zacząć puszczać nerwy z powodu przekroczenia progu bólu, oby dno było blisko.
Jest taka spółka Miraculum. Ma kłopoty , zastawione znaki towarowe ale od początku roku urosła już 60 %. Właścicielom zależy aby ludzie skorzystali z prawa poboru i objęli akcje nowej emisji po 1,5. Początkiem roku kurs tyle wynosił i nie zapewniał powodzenia emisji ratunkowej. Nadmienie , że którejś z kolei. Kurs wyciągnięto na 2,5 i to pewno nie koniec. Jak ktoś chce znajdzie mój wpis na Miraculum z 30.12.16 Temat Obawa o koszty sprzedaży i zarządu oraz rozwodnienie. Tu sytuacja jest odwrotna - ewidentne duszenie kursu. To się zaczęło gdy okazało się jaką skalę może przyjąć Chińska spółka - w 12.2016. Być może ktoś żałuje ,że podzielił się udziałami w Avii i będzie próbował to odkręcić. Możemy paść ofiarami sukcesu. Chce to wyraźnie napisać jako ewentualny dowód w sprawie ODPOWIEDŹ NA JAKIEKOLWIEK WEZWANIE PONIŻEJ 8 PLN PRZEZ FUNDUSZE BIORĄCE UDZIAŁ W IPO, PO DOMNIEMANYM UPRZEDNIM MANIPULOWANIU KURSEM BYŁA BY POSTĘPOWANIEM BEZPRAWNYM MOŻLIWYM DO UDOWODNENIA.
Spółka zdecydowanie nie powinna być polecana osobom mającym jakiekolwiek problemy kardiologiczne. A miało być tak super pięknie - no coż pięknie nie jest. Ale z drugiej strony rynek zachowuje się tak jak by Avia była producentem pączków. Nagle pączki są nie dobre nikt nie chce kupować i jest strata i firma zaraz zbankrutuje.
Nie wiedzieli że będą musieli ponieść duże koszty związane ze zwiększeniem floty?? przeglądy techniczne, dopuszczenie do ruchu lotniczego, homologacje itd. Dziecinada na tej giełdzie/
Nie pachnie to wezwaniem tylko skupem a widać, kto puszcza akcje -emeryci wystraszeni i przyparci kolanem ,niestety . A zasięg chiński będzie ogromny a fundów tutaj się nabrało dopiero w II połowie 2016 r. I też w dziwny sposób objęli tyle akcji bo tutaj nie było takich obrotów. Mniemam że kupowali też poza giełdą. A kursem kręci animator akcji nie wiem ,kto nim jest ale najprawdopodobniej Alior bo avia rozwiązała umowę z ING i mogą skupować akcje z rynku w celu umorzenia a kasy trochę mają . Czas pokaże .Paniki nie widzę tutaj.
Bawi mnie zawsze analiza techniczna, na pewno w fundach wszyscy zarzadzajacy siedza i mówią ejjj chłopaki bo "Widły Andrewsa" wskazują że mozemy do 4,30 zjechać :D a inni na to a "widły Hadesa" mówią że do 3,80 :D hahahah
tak jak pisalem wczesniej zaczyna sie popyt.... Powoli bedziemy hamowac (tak na ta chwile mi sie wydaje) Hamowanie rozpoczete ---> 4,75 ---> 4,5 ---> 4,15-25 ---> 3,8 Balasty dla sprzedajacego zwiekszajace hamowanie.... Ze pojedziemy dalej nie widze na ten moment takiej opcji....