Zgadza się ale jak Pan Prezes sobie posypie to może być jeszcze taniej (tego nie wiedzą nawet najstarsi górale). Przykro jak człowiek z zarządu sprzedaje akcje... i jak tu patrzeć pozytywnym okiem na spółkę? Liczę na tą spółkę choć przykro jak człowiek widzi takie ekscesy. Na pocieszenie pozostaje fakt , że głównym udziałowcem jest Pan Szwarc (akcjonariusz Wawelu i kiedyś człowiek w zarządzie). Jak Wawel teraz stoi na giełdzie każdy widzi...więc tym optymistycznym akcentem muszę pozostać optymistą :P. Do emerytury jeszcze 18 lat więc może uda się zaoszczędzić na starość ;)
Dnia 2017-02-16 o godz. 18:34 ~Prezes napisał(a): > Zgadza się ale jak Pan Prezes sobie posypie to może być jeszcze taniej (tego nie wiedzą nawet najstarsi górale). Przykro jak człowiek z zarządu sprzedaje akcje... i jak tu patrzeć pozytywnym okiem na spółkę? Liczę na tą spółkę choć przykro jak człowiek widzi takie ekscesy. Na pocieszenie pozostaje fakt , że głównym udziałowcem jest Pan Szwarc (akcjonariusz Wawelu i kiedyś człowiek w zarządzie). Jak Wawel teraz stoi na giełdzie każdy widzi...więc tym optymistycznym akcentem muszę pozostać optymistą :P. Do emerytury jeszcze 18 lat więc może uda się zaoszczędzić na starość ;)
To prawda Pan Szwarc to wielki człowiek,kiedyś słyszałem ,że to właśnie on postawił Wawel na nogi,gdyby nie on to Wawel nie był by tu gdzie jest,i tak będzie z Browarem
Nie odbierałbym Prezesowi prawa do dysponowania swoimi akcjami,chce to sprzedaje i tyle.Supiłbym sie raczej na efektach Jego pracy ,a te odzwierciedlają raporty kwartalne.Martwiłbym się gdyby wyniki były złe,a tu z kwartału na kwartał wyniki są coraz lepsze. Dla mnie to okazja do zakupów i tyle.
Owszem wyniki coraz lepsze ale w tym przypadku to tylko malejąca z kwartału na kwartał strata wciąż zauważalna .Piwo dobre ale cóz trzeba je jeszcze sprzedać a ja poza piotrem i pawłem nigdzie go teraz nie widziałem. A co do sprzedaży przez zarząd to niełądnie się bawią , akcji na rynku mniej niż 8% po tej cenie zamiast sprzedawać mogli by pokazać, że wierzą w spółkę i nawet kupując niewielkie ilości podciągnąć kurs choćby na 1.2 - 1.50 a tak brzydko to wygląda.......
Jak już to do Wawelu a nie do Wawela !! Sam nie wiem co o tym myśleć.... jak widać Pan prezes sprzedaje potem odkupuje i tak w koło. Może chcą zwiększyć FF bo co tam 100-200K akcji. Mimo wszystko postawiłem na tą spółkę (przyznam, że za sprawą Pana Szwarca w akcjonariacie) i uzbroiłem się w cierpliwość. Jak na NC to dość sporo tutaj zainwestowałem. Nie jest to jedyna spółka w moim portfelu więc spoko, mam z czego żyć :-))
A poza tym uwielbiam spółki pokroju Wawel, Dębica, Żywiec, ZPUE, Handlowy (ale są w tej chwili za drogie) i kilka innych... mają wiele wspólnych cech (Czarnków również). Pozdrawiam