Ach 5 tysi po 1,8 sprzedane po 1,86 średnio Dzięki za 200 zł netto I po 25 minutach mam cały dzień dla Siebie Może jeszcze Polimek i coś z energetyki da zarobić Choć wczoraj ktoś na Euro się ładnie wymienił i pytanie czy pójdzie do 40 czy do 33
To fajnie że zarabiacie jeszcze więcej. Trochę niedosyt jak się patrzy po 5 minutach że mogłoby być z 300 zł więcej no ale swojej strategi trzeba się trzymać - tu urośnie a na takim Orange wywalałem po 5,56 i jakbym trzymał byłbym w plecy a tak małą łyżką ale wciąż Może jeszcze tu wpadnę jak będzie z 2,3 zł Wyniki jak tak porównuję z zeszłym rokiem to porównywalne A cała mieszkaniówka pociśnie ładnie w tym roku z wynikami
Bardzo dobry 2015, jeszcze lepszy 2016 rok. Projekt Nova Królikarnia sporo dołożył do wyniku Przychody wyższe dzięki temu projektowi o 62% r/r a zysk brutto ze sprzedaży o ponad 100%. Spółka wskazuje też zagrożenia na 2017 rok m.in. kondycje sektora bankowego. Jak oceniacie perspektywy na 2017?
Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy, które odbędzie się w dniu 1 marca 2017 r. w Rotterdamie w Holandii. Podejmą decyzje o wypłacie dywidendy 0,9zł za akcje, termin wypłaty 23 marca 2017r. Akcje własne w liczbie 108.349.187, które Spółka nabyła w celu umorzenia, o czym Spółka informowała w raporcie bieżącym 38/2016 z dnia 23 grudnia 2016r. nie biorą udziału w wypłacie zaliczki dywidendowej. Być może na walnym umorzą te akcje.
Dnia 2017-02-16 o godz. 11:07 ~Beny33Rekin napisał(a): > Panowie powiedzcie mi jedną rzecz - mianowicie umorzylibyście 40% akcji bez zysku dla siebie ? Bez wypłaty dywidendy dla siebie ?? > No ja proszę...
Istota umorzenia polega na tym, że tort pozostaje ten sam, od stołu odchodzi 4 gości ( 40 %) a pozostałych 6-ciu ma po większym kawałku... Czy nie dostrzegasz zyskowności tej operacji? Jej piękno polega na tym, że zyskuje każdy , tym więcej im więcej masz akcji
Rano żałowałem że tak szybko uciekłem ale jak napisałem może Polimek i energetyka ruszy tak więc wy macie 1,9 a ja mam na tej kasie już w przeliczeniu na tej spółki kurs 2,03
Ja zrezygnowałem z takiej strategii - jak się za dużo handluje to tylko człowiek traci. Kupuję teraz tylko po 1 spółce do portfela i to taką co do której mam największą pewność że będzie dobrze i trzymam do poziomu ceny docelowej bez stop losów. W grudniu ur kupowałem GNB po 1,2 i kilka razy próbowałem sprzedać na górce i odkupić niżej, ale praktycznie za każdym razem się pomyliłem i zarobiłem 20% zamiast 80%.
Dzień dobry. Zrealizowałem zysk na Mirbudzie który wydaje mi się już trochę przegrzany i zająłem pozycję na Ronsonie, myślę że jutro przebije dwa złote i poszybuje na 2,8- 3,0 . Bardzo dobre wyniki, umorzenie akcji. solidna stabilna firma.
ano akjonariusze jak zobaczyli wyniki i informację o dywidendach jednak dla Mnie te informacje nie są zbyt wygórowane jak co nie którzy tu rysują.Ja tu widzę nie długo porządną korektę na ostudzenie nastrojów a ruch porządniejszy na wartości akcji od 28 lutego. Pozdro.
umorzenie + dobry raport + info o dodatkowej dywidendzie za 2016, to już wiemy na pewno, czy będzie jeszcze lepiej niż się spodziewamy ? prezez spółki twierdził kilkanaście dni temu że tak
obstawiam, że będzie to jedna z najlepszych spółek tego roku, ogólnie branża deweloperska ma i będzie mieć sie dobrze, ale ronson się wyraźnie wyróżnia in plus