Ogólnie to zgadzam się, że wygląd zbyt pięknie, bardzo ciekawi mnie o co chodzi i jak to się zakończy. Biorąc pod uwagę obecne niedowartościowanie spółki to aż ciężko uwierzyć, że mogą pojawić się aż tak złe wieści.
tak tylko po co ten baton na 1,8 ? można było puścić papier dużo wyżej a nie na sam koniec ktoś go zjadł. jutro to będzie wiadomo co i jak . a może chcą sami kupić od siebie?
tu nie będzie tak różowo jak się niektórym wydaje, to byłoby zbyt piękne kupić po 1,77 i sprzedać po 3,04 w wezwaniu, tu każdy byłby milionerem, ALE pamiętajcie że wezwanie jeśli wogóle będzie to tylko na 7,7mln akcji i będzie olbrzymia redukcja pewnie sięgająca 96%, więc mając powiedzmy 25000akcji w wezwaniu po 3,04 sprzedamy tylko 1000 akcji a co z resztą zostajemy z 24000 akcji spółki która w przeszłośći często oszukiwała akcjonariuszy
A co myślicie o scenariuszu, w którym firma chce po prostu wydostać się ze spirali niedoszacowania? Teraz ewidentnie (patrząc po wynikach 2015) widać, że firma ma potencjał do tego żeby osiągać poziom sporo wyższy jak chociażby ECHO.
Uruchomienie skupu może tutaj bardzo pomóc i doprowadzić znacznego zwiększenia kapitalizacji. Pozostaje kwestia po co im to jest potrzebne?
Prawdziwa zagwozdka, która faktycznie może skończyć się w ten sam sposób co kiedyś https://www.bankier.pl/wiadomosc/Black-Lion-Fund-przeprowadzi-skup-akcji-o-wartosci-do-30-mln-zl-3305665.html
dokładnie, temat sprzed 2 lat, mieli 30mln na zakup do 10mln akcji czyli maks do 3zł, i co z tego wyszło?? ano wielkie NIC - skupili jakieś nędzne ilości , a cena była w przedziale 1,20 - 1,30 Czyli odgrzewany kotlet, który nie będzie miał przełożenia na kurs.
a nie mówiłem że to wezwanie to jeden wielki standardowy szwindel prezesów i zarządu, zaraz sprowadzą kurs do bazy czyli 1,45 i tak przez kolejne lata, od taka oczywistość na spółkach panów zientary i wandzla - akcjonariusze zazwyczaj są tylko dawcami kapitału tak jak na 04NFI, 14NFI -> blacklion ->sohodev, emalia olkusz, próchnik itd.
no i pisałem szanownym akcjonariuszom w połowie lutego że ten skup to jedna wielka lipa będzie, co niektórzy już widzieli te miliony zarobione kupując po 1,70 i sprzedając po 3zety, nie tutaj , tu się nie znajdzie większy cwaniak na cypryjskie spółeczki panów Wendzla i Zientary
15 lutego obstawiałem redukcje na poziomie 96% i jak widać po 2 miesiącach niewiele się pomyliłem bo jest prawie 92% i pisałem że tu nie będzie tak różowo jak się niektórym wydaje z tym skupem i że się tu nie znajdzie większy cwaniak na cypryjskie spółeczki panów Wendzla i Zientary, i wszystko się sprawdziło bo defacto przez 2 m-ce kurs się poobijał w okolicy 1,70, a od jutra jak uwolnione zostaną akcję z blokady to zaczniemy powolny zjazd w okolice wybicia z 15 lutego czyli 1,45-1,50
dobra bo już się powtarzacie w każdym wątku jak to mieliście rację itp itd chyba nikogo to nie zaskoczyło a jak zaskoczyło to w najbliższych dniach się wysypie inni dobiorą grubasy nic nie zrobią na rynku, jeśli już to poza rynkiem życie tzn. giełda