• ABC Data kwestionuje Autor: ~Szwejk [188.146.79.*]
    Gdyby Lark był pewien to by nie wzywał do zawarcia ugody, tylko normalnie pozwał ABC Data.
    typowe zagranie larka pod publike.
    Mam nadzieje, że pokażą jakieś obroty za IVQ oraz za cały 2016, a nie znowu jakaś kicha, a te działania z ABC data to jakieś pewnie wytłumaczenie słabizny za IVQ, a może za cały 2016 :(
  • Re: ABC Data kwestionuje Autor: ~xxx [83.23.251.*]
    Gdyby tak było to lark nie podpierał się widykacją
    Bezpoctawnie bronisz abcdata a to że kwestionują bo obawiają się reszty np mantry
  • Re: ABC Data kwestionuje Autor: ~maxymuss [185.137.18.*]
    Tyle spółek na GPW droga wolna, jasno napisali że ABC nie dokonywała wpłat wymagalnych i windykator musiał ściągać to jak można wysyłać towar
  • Re: ABC Data kwestionuje Autor: ~Szwejk [188.146.95.*]
    Do Maxymus: nie może być tak, że o larku można pisać pozytywnie abo wcale, wyjde z larka, kiedy uznam za stosowne i bede pisał to co uznam za stosowne
    Przesledz sobie sprawe pozwu przeciwko Empikowi przez chyba MNI Premium
    Tutaj też powstaje pytanie, czy ABC data chciała brać dalej towar od Lark? bo moim zdaniem już nie chcieli
    DLACZEGO NIE MASZ PRETENSJI DO ZARZĄDU LARK, ŻE NIE POINFORMOWAŁ W RAPORCIE BIEŻĄCYM O ZAWARCIU TAKIEJ UMOWY na 17 mln, KTÓRA NOSI ZNAMIONA UMOWY ZNACZĄCEJ, gdyby tak było kurs byłby już po 2 zeta
    cHCESZ ABY LARK KONCZYL TAK JAK CALATRAVA, DZISIAJ - 50% BO WISI NAD NIM WYKLUCZENIE Z GIEŁDY I KARA ZA PODAWANIE NIEPRAWDZIWYCH INFORMACJI????
    mój scenariusz jest taki:
    Lark nie zawarł z ABC Data żadnej wiążącej umowy na 17 mln
    Lark sprzedał i towar za te ok. 3 mln z hakiem i ubezpieczył ten kontrakt w Eurel Hermens, ABC data opóżniła się w płatnościach wiec kase wypłacił do Lark, Eurel Hermens i ściągnął ją od ABC data, albo ABC data sama zapłaciła ją do Eurel Hermens. Znam te umowy z Eurel Hermens z innych spółek, to zwykłe ubezpieczenie transakcji.
    Nie było zobowiązań do dalszych zakupów ABC data od Lark, ABC data prawdopodobnie mówiła, że jak wszystko dobrze pójdzie to kupią nawet może towar za 17 mln, ale to zalezy itd. Nie było żadnego zobowiązania, że muszą kupić.
    Gdyby lark zawarł umowę zobowiązującą ABC Data do zakupów na 17 mnl to powinien przedstawić taki raport nieżący informujący o zawarciu takiej umowy, bo jest ona o wartości wyższej niż 10% kapitału Lark itd. Raportu takiego nie było, wiec umowy też nie było. Gdyby taka umowa była zarząd powinien klaskać uszami i odtrabić ją na cały świat, a kurs byłby min po 2 zł.
    lark zagrywa pod publikę, jak z tym pozwem przeciwko Empikowi o 10 mln zł.

jaki Ty jesteś bystry i po co tu siedzisz, napisz jeszcze jaki będzie dzisiaj obrót sprawy w sądzie w sprawie MNI Premium :))
    Szwej nie czytasz komunikatów albo nie rozumiesz co czytasz?
    jak zawrą układ na MNI Premium to bedzie dobrze, oby za chwile nie trzeba było zawierać innych układów już na samym larku
    za bardzo wierzysz w komunikaty spółek,
    a niby dlaczego mam wierzyc bardziej larkowi niz abc data, tylko dlatego ze mam akcje larka????
    staram sie patrzec na wszystko obiektywnie i widze, ze lark ściemnia z umową na 17 mln z abc data
    jestem tutaj tylko dlatego, że wtopiłem na larku i zastanawiam sie, jak wyjsc najlepiej i kiedy
    do tej pory trzymałem sie scenariusza ze bedzie zysk za 2016 plus uklad na mni premum,
    ale komunikat o ExtraMedia i ABC data zachwiały moją pewność na trwałą poprawę i zysk za 2016
  • Re: ktoś chciał wyjśc z akcji i sienie udało Autor: ~vr [84.112.19.*]
    prezes chciał sprzedać akcje i podał info o długu abcdaty wobec nich aby akcje poszybowały w góre a tu sie nie udało klapa jeszcze proces będą mieli ..dobrze im tak
  • Re: ktoś chciał wyjśc z akcji i sienie udało Autor: ~Szwejk [188.146.95.*]
    to jest raczej szukanie alibi za słebe wyniki za IVQ, a pewnie i za cały 2016 r., który pewnie zakończy sie stratą zamiast zyskiem.
    dodatkowo sa kredyty wobec banków, wiec i na tą okazje takie alibi sie przyda
    ABC data ma obrót 500 mln, ja bym im dal towar za 17 baniek nawet jakby nie płacili i bym ich pozwał, mialbym pewne 17 mln plus odsetki, bo ABC data to nie jakas wydmuszka, tylko społka z kasą
    senk w tym ze ABC data tego towaru wiecej nie chciala
    poza tym co to za polityka rzucac sie tak na takiego dystrybutora jak ABC data, bez sensu
  • https://www.pb.pl/lark-rosnie-dzieki-tesco-824109 Autor: ~maxymuss [185.137.18.*]
    https://www.pb.pl/lark-rosnie-dzieki-tesco-824109
  • Re: ABC Data kwestionuje Autor: ~re [94.254.240.*]
    Jesteś tak dł.akcjonariuszem to porozmawiaj z mateuszem gacem sądze za znasz email na biurko
    poznasz jego punkt widzenia który moim zdaniem jest słuszny bo inni kontrachenci płacą ...
    będąc długo akcjonariuszem, moge powiedzie, że zarząd nie może z każdym akcjonariuszem rozmawiac indywidualnie tylko wszystko wyjasnic w komunikacie, jestem za tym aby spółka rosła, ale też nie może to być tylko myslenie zyczeniowe
    tak jak pisze komunikaty o Extramedia i ABC data nie wróżą dobrze na przyszłośc zwłaszcza co do zysku za cały 2016 r., a na to liczyłem
    po trzech kwartałach zask teoretycznie jest ze 2 mln, wystarczy ze przeszacują ExtraMedia na 0 zł plus wykażą stratę za IV Q ze 3 mln na sprzedazy i już mamy strate za 2016 r., a niezapominajcie ze są jeszcze kredyty do spłacenia
  • Re: ABC Data kwestionuje Autor: ~piwo [83.28.255.*]
    tutaj mamy do czynienia z doprowadzeniem spółek MNI do upadłości, jak na razie MNI się broni. Co dalej zależy od wyroku sądu. Jak również, co nie jest wykluczone ogłoszenie wezwania na sprzedaż akcji MNI
    o tyle się nie zgodze, ze z Twojego maila wynika, że to jest celowe dprowadzanie spółek do upałości, a moim zdaniem to wynika, z tego, że najzwyczajniej w swiecie ten biznes nie idzie.
    Kiedys w tych spółkach siedzieli młody rywin, czy do niedawna gwiazdowski, spółki MNI były powiązane personalnie z SLD, teraz jest inny układ sił i spółki są zdane na siebie, robią co mogą, a jest jak jest
    ile macie produktów Larka w domu, czy choćby ktos z waszych bliskich, znajomych????
    To pytanie retoryczne, które daje odpowiedź na wszystko

Bzdury jest działanie powrotu na hyperion a dlaczego to dowiemy się w komunikatach
    NIE WIEM PO CO LARKOWI TAKIE JAZDY, CZY LARK TRAKTUJE TO JAKO REKLAME????:

) ABC Data S.A. kwestionuje oraz uznaje za niezasadne i bezpodstawne roszczenia Lark Europe S.A. przedstawione w ww. Raporcie.
    Spółka ABC Data S.A. do dnia dzisiejszego nie otrzymała zawiadomienia z właściwego sądu o złożeniu przez Lark Europe S.A. wniosku o zawezwanie do próby ugodowej, o którym mowa w ww. raporcie bieżącym. W związku z publicznym formułowaniem przez LARK.PL S.A. niezasadnych roszczeń wobec ABC Data S.A. i rozpowszechnianiem godzących w dobre imię ABC Data S.A. informacji, Zarząd ABC Data S.A. zamierza podjąć stosowne kroki prawne w celu ochrony dóbr osobistych spółki na podstawie art. 43 w zw. z art. 23 i 24 ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. Kodeks cywilny (Dz. U. Nr 16, poz. 93 z poźn. zm.).
    Niezależnie od dochodzenia swoich praw na drodze postępowania cywilnego, ABC Data S.A. skieruje do odpowiednich organów ścigania zawiadomienie o możliwości popełnienia przez osoby odpowiedzialne za publikację powyższych informacji narażających ABC Data S.A. na utratę dobrego imienia, przestępstwa pomówienia z art. 212 § 1 i 2 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. Kodeks karny (Dz. U. nr 88, poz. 553 ze zm.).
    a co mają napisać
    odpowiedz mi na pytanie skoro lark tak trabi o roszczeniu o 12 mln zł to dlaczego nie informował o zawarciu umowy na 17 mln zł????
    Posiadam produkty larka korzystam z nich biznesowo i prywatnie ,rodzinowo nie ma zastrzeżeń!
    Działanie larka eu. uważam za słuszne niestety nie można pisać wszytkiego co do R.G.prawda jest inna piech.lubił jego teorie ale musiało się zwolnić miejsce tak jak na hyperionie dla pewnej os. ....
    piszesz w drugim zdaniu dosc enigmatycznie
    mnie interesuja pozytywne wyniki i uklad na mni premium
    Odp.lark europe nigdy nie inf o umowach z kontrachentem np.tesko lub inne sieci a sprzed. nawet w biedrące pod inną nazwą....
    Nasze prawo tego nie wymagało od sp.portfelowych
    abc data może obawiać się plagiatu roszczeń ze strony innych np mantry lub krugiera itp..
    Szwejku otrzymałeś odpowiedz będziesz, gdybyś trochę poczytał zamiast spędzać tyle czasu na forum to sam uzyskałbyś odpowiedz
  • Re: ABC Data kwestionuje Autor: ~Szwejk [188.146.92.*]
    forum chyba słuzy do wymiany informacji i opinii, a nie do przemądrzania się kto i gdzie wiecej przeczytał.
    Ja swoją opinię wyraziłem i podałem konkretne argumenty.
    Jest rozporządzenie o raportach biezacych i okresowych i z niego wynika, że jest obowiazek informowania o znaczacych umowach i ich losach tzn. zmianach, zakonczeniu, czy wypowiedzeniu itd.
    lark, jak i żadna inna spółka, nie może tak sobie wybierać jaką informacje poda a jakiej nie poda, jesli podchodzi ona pod wymogi informacyjne, tzn. w praktyce moze tak robić, ale jest to niezgodne z prawem i może skutkowac w dłuższym okresie tym co spotyka calatrave czy petroinvest.
    Moim zdaniem w przypadku larka umowa na 17 mln złotych to umowa znacząca i jej zawarcie powinno być podane do publicznej wiadomości w ramach raportu biezącego.

Lark nie zawierał żadnej umowy tylko spółka zależna
    ja uważam że lepiej poinformowany jeszcze chce zebrać akcje,
    to się tez tyczy spółek zaleznych
  • Re: ABC Data kwestionuje Autor: ~xxx [83.23.251.*]
    Napisz do spółki to wyjaśnią ci problem
    ja nie musze nigdzie pisać, swoje zdanie mam i na jego podstawie bede podejmował decyzje biznesowe
    kto ma racje czas pokaże, niestety prawo działa wolno i tak to ze calatrava sciemniala przy raportac bylo widać od dawna, ale oficjalnie zostało potwierdzone decyzja KNF po kilku latach, a od tej decyzji przysługuje odwołanie wiec sąd ją ostatecznie rozstrzygnie za kolejne kilka lat.
    O Amber Gold już nie wspomnę, Ci klienci co pisali do Amber Gold otrzymywali prawdziwe informacje?????
    trzeba mieć ograniczone zaufanie do wszystkiego, a nie polegac na tym co jeden czy drugi prezesik powie
    Ty jesteś jakiś nienormalny, sprzedaj idź na spacer tyle spółek po co tu jesteś
    masz porównania hohohohohooh
    Szwejku taki inwestor z Ciebie i nawet nie wiesz gdzie sprzedaje Lark jakimi kanałami
  • Re: ABC Data kwestionuje Autor: ~Szwejk [188.146.25.*]
    tak sprzedaje je kanałami i tu tez jeden wielki kanał
    ponad 30 mln kredytów do spłaty, niby układ na MNI Premium, ale jszcze do konca nie wiadomo, same stray za lata ubiegłe, główny akcjonariusz spadł w ciagu roku z 1,40 na 20 gr. co chwile ktos odchodzi z organów spółki, sprzet dla nie wiem kogo, ale jest swietnie, wprost rewelacyjnie, apple sie nie umowy, poprostu perła biznesu buchachachaaaaaaa
    nie rozsmieszaj mnie człowieczku, sam idz na spacer i pomysl co tutaj belkoczesz walentynki były wczoraj, a ty najwidoczniej jestes slepo i bezrefleksyjnie zakochany w tym smieciu
  • Re: ABC Data kwestionuje Autor: ~Szwejk [188.146.25.*]
    jakby rybek podzielał twoje bezsensowne poglądy na temat zagrania z ABC data to dzisaj miałbyś + 8%, a nie -8%, jestes sam na linie, nich ci mamusia odetnie dostep do konta bo skonczysz marnie buchachachaaaaaa
    Czekam na dalsze peany na temat tej perły biznesu i porady, gdzie mam isc na spacer i ze ma sprzedac akcje buchachaaaa
    TY nie masz akcji
[x]
LARK -1,64% 0,15 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.