Czy można porównać. Farma gry; I3D wszystko VR/AR (ale jeszcze bez gier). Kapitalizacja F51 przy I3D to GIGANT dystans dzielący firmy 4,3 km, 11 minut drogi. Ciekawe czy mogą realizować wspólne projekty? Dla wojska na pewno.
zerknalem sobie na raport F51. nie znam ich i to byl moj pierwszy raport, ktory przejrzalem, stad moje opinie sa bardzo wyrywkowe.
uderzyly mnie natomiast wyniki. wieszamy psy na i3d a na f51 sa 4 mln straty. podobnie rok temu. przeciez ta spolka za 2 lata zniknie z rynku, maja na razie poduszke finansowa, ale to sie niedlugo skonczy..
nie mam pojecia wiec skad taka wycena. faktycznie i3d powinno na lewo i prawo trabic, ze w gry wchodza....
Rynek jest mi znany. Perspektywy branży również. Fakt może nieco za szybko zaczęli brakowało mocy komputerów i na pewno urządzeń typu (okulary ...i inne) Ale dzisiaj dostępność urządzeń drastycznie wzrosła. zobaczymy. Wolę na tych poziomach mieć papier i tyle. Ryzyko tak ale nadprzeciętne zyski też mogą się zdarzyć.
Obserwator - tak zysk w F51 jest pod wodą ale rosną z kwartału na kwartał przychody a w I3D poza dobrym 2Q2016 nie przeskakuje 1 mln pln i w wariancie porównawczym jest tylko coraz gorzej. Zatem I3D w porównaniu do F51 to przypudrowany trup na obligacyjnej kroplówce. F51 widać że się rozwija a I3D stoi w miejscu a nawet bardziej zwija bowiem w tej branży albo ktoś idzie do przodu albo martwy trup. To nie KGHM że kopie miedź jak to robi od 100 lat, to spółka nowotechnologiczna, której byt zależy od innowacyjnego i dynamicznego podejścia. A tu tego ewidentnie brakuje. Marnowany jest potencjał - widać to chociażby po niezliczonej liczbe spółek-córek, które generują tylko koszty a miałby być kolejnym wehikułem do bogactwa.
Co zatem proponujecie? Pewniejszy CDP ? pewne zyski CIG??? Farma? Wszystkie dobre ale one już urosły I3D nie więc pewnie dlatego tak bardzo pilnujecie waloru. Troszcząc się o KASĘ InYYch. A tak poważnie na 0.42 nie dostaniecie. Zrozumcie z prawej macie jesze może kilka tysiaków poniżej 0.5. Niedługo zaczną się wyścigi.
Dzięki za przekaz pokroju: Nie kupuj CDP po 1 pln bo gry dobrej nie zrobią i na pewno niw wypromują.(kilka lat temu) Czasami należy zaryzykować i tyle. Rozumię, że może kiedyś przepłaciłeś z I3D i szanuję odmienny pogląd w sprawie perspektyw i wyceny spółki. Tylko nie rozumię takiego zainteresowania ze strony kolegi bankrutem i moją kasą.
to trup ile jeszcze tych obiecanek domyślamy się różnych rzeczy i liczymy że będzie lepiej - lada dzień ( i czekamy na info cud ) ile to już trwa ? zgadzam się co z niektórymi tu na forum że to trup z raportu na raport nic lepiej tylko złudne zapewnienia szkoda kasy i nerw