Spółka planuje nowe otwarcia w Polsce, ale też otwiera się na rynek niemiecki. To nowość bo do tej pory spółka skupiała się na rozwoju sieci sprzedaży na południu i wschodzie Europy. Co do ceny akcji to niestety ale od kilku miesięcy notujemy spadki. Na pewno nie pomogły te informacje o spadku przychodów i słabym rozwoju e-commerce. Jak myślicie, jakie zobaczymy wyniki w raporcie rocznym?
Endrju o ile teraz podskoczyl w ciągu roku przy rozpędzonej giełdzie? Pisałem wystarczy przejść się po ich sklepach aby wiedzieć że są poniżej przeciętnej jeżeli chodzi o ceny i jakość w porównaniu z konkurencją A ten wzrost o 100 procent o którym piszesz i którego już nie ma poparty był nadziejami takich naiwnych jak ty a nie wynikami finansowymi spółki.
Wszedłem w CDRL przy około 19 zl, a wyszedlem za 31 zl, kiedy zacząłem zauważać, że coś idzie nie tak. Cóż, nie ewakuowałem się na samym szczycie, ale i tak nieźle zarobiłem. Jeżeli Ty w tym czasie zajmowałeś się jedynie ujadaniem na forum cdrl i nie wykorzystales okazji do zarobku, to kogo byś nazwał naiwnym? :-) A po CDRL faktycznie spodziewałem się więcej, cóż, drugim LPP chyba nie zostaną, i kto wie, kurs być może jeszcze zleci. Jednak w dłuższej perspektywie pewnie znowu da się zarobić kilkadziesiat procent bo nie jest to taki gniot jak piszesz. Aczkolwiek na razie sam postoję z boku, widzę lepsze okazje w chwili obecnej. Choć jak mówiłem, kto wie, może jeszcze tu wrócę.
A to, że nie leci do gory akurat teraz przy rozpedzonej gieldzie nie jest dla mnie wyznacznikiem niczego. Przez ostatnie 2 lata dalo sie pieknie zarobic na wielu dobrych spolkach, niezaleznie od tego ze gpw byla w stagnacji. Przy rozpedzonej gieldzie najbardziej rosną spółki spekulacyjne jak jsw a takich i tak nie tykam.