• Unified Factory 92% redukcji Autor: ~Kamil [94.254.144.*]
    Pojdzie w slady Cloud...
  • Re: Unified Factory 92% redukcji Autor: damiru [78.88.31.*]
    Na Unified jestem załadowany po brzegi po 9 zł.
    Mam nadzieję, że Cloud mnie nie rozczaruje wynikami w poniedziałek. Ostatnio wystawiają cierpliwość inwestorów na próbę...
  • Re: Unified Factory 92% redukcji Autor: pandorinium [178.36.38.*]
    No wzrostów nie ma, to raport może być średni. :)
    Rada nadzorcza kupowała w grudniu, czyli w czasie, kiedy znali już wewnętrzne prognozy wyników za 4 kwartał.
    Ja nawet nie mam jakichś dużych oczekiwań, chodzi tylko o to, żeby był progres w wynikach, bo to pokaże, czy bez przejęcia Imagine spółka też będzie potrafiła się się ładnie rozwijać. Bo cholera wie, jak się skończy ta sprawa z Imagine. Prezes tak o tym mówił, jakby audyt był tylko formalnością, ale czy tak faktycznie będzie? Zobaczymy :)
  • Re: Unified Factory 92% redukcji Autor: pandorinium [178.36.38.*]
    Zauważyłeś, że Komosa już odeszła z Rady? Imagine idzie do przejęcia. Audyt i inne rzeczy to czysta formalność. Żeby wyglądało ładnie na papierze. Wymiany akcji polegają na przejściu na główny parkiet. To wiemy. Nie wiemy tylko jak Cloud będzie się rozwijał w swoim segmencie oraz czy Imagine przyniesie prognozowane zyski. Przypuszczam, że w marcu będzie walne zatwierdzające przejęcie i jednocześnie złożą prospekt emisyjny, z którym nie mam pojęcia czemu tak schodzi. Mnie tylko interesuje czy jutro pokażą pierwsze przychody z Unblocka, a jeżeli tak to jaka to będzie kwota.
    Fakt, wydaje się, że przejęcie jest przesądzone... Cały czas oceniam to przejęcie pozytywnie, wg mnie ma ono sens. Pozwoli stać się Cloud mocnym liderem w branży, którego trudno będzie innym dogonić. A unblock - też mnie bardzo ciekawi.
  • Re: Unified Factory 92% redukcji Autor: ~panda [78.88.30.*]
    Też tak uważam, że ma to sens, ale jak to na giełdzie. Wystarczy że znowu zaczną cwaniakować, a pokazali z emisja, że potrafią i my drobni możemy stracić. Ale oceniam pozytywnie również ze względu na fundusze, które pewnie ich trochę pilnują.

Tak czy siak dzisiaj kupiłem trochę tego unified, bo tak na spokojnie poczytałem przez weekend i też ciekawie wygląda.
    W takim razie witaj w klubie :)
  • IAI Autor: ~taki_sobie [91.231.93.*]
    unified osobiście póki co nie przekonuje mnie wynikami, ale mogę się mylić, wrzuciłem do obserwowanych.

To co w ostatnim kwartale zwróciło moją uwagę to IAI. Świetna branża, skalowalny biznes, dobry zarząd. W tym roku liczę na ok. 35% wzrostu przychodu i 100% wzrostu zysku netto, a raport miesięczny za styczeń utwierdził mnie w przekonaniu, że nie powinno być z tym problemu. Polecam waszej uwadze.
[x]
CLOUD -0,20% 48,90 2025-09-19 15:05:23
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.