Tak to niestety widzę. A jak ktoś twierdzi że kurs wzrośnie po emisji prawie 20 milionów dopuszczonych do obrotu akcji na okaziciela branych po 10 groszy przez zarząd itp.- jeżeli ktoś twierdzi że kurs nie spadnie to niech idzie na spółki Patrowicza i zobaczy co tam się działo po zapowiedziach takich emisji i po takich emisjach. Powodzenia. Teraz nie ruszę nawet tych akcji. Innym też to radzę, bo widzę że na tym forum pojawiła się grupa zwykłych naganiaczy którzy będą teraz zaklinać rzeczywistość że tu będą wzrosty - drobni nie dajcie się najzwyczajniej oszukać.
tutaj nominal wynosi10gr mozliwe ze planuja po 10gr druknac te 20mln(dowiemy sie w marcu na WZA) To juz by bylo oszustwo ale i tak spolki robia czesto po nominale drukuje drukarnie jedne eh :/ trzeba uwazac bardzo w dzisiejszych czasach co sie kupuje zeby nie stracic, chroncie swoja kase!
matoły wiecie co jest prawo poboru, że tak gadacie? Każdy po nabyciu pp będzie musiał zapłacić określoną kwotę aby nabyć akcje nikt tu nic za darmo nie dostanie nawet pracownicy firmy. ( wyjątkiem jest 100.000 akcji menedżerskich )
dlatego ludzie beda wywalac wciaz akcje bo nie beda mieli lub chcilei wydawac dodatkowej kasy na wykup pp pozniej do konca marca spadki az do emisji pozniej mozliwe odbicie o ile cena odpowiednio duzo spadnie i wyda sie znow atrakcyjna teraz jest bardzo drogo z nowa emisja ponad 50mln kapitalizacji a nawet paru mln nie zarabiaja rocznie poki co wiec zadna okazja krotko mowiac, pa
Pisanie, że emisja jest po to, aby wydymać drobnicę jest nadużyciem. Nie znamy jej przyczyn. Wyjaśni się to niebawem. A porównywanie do Patrowicza to gruba przesada. Tamten to zwykły kanciarz. Tutaj jeszcze zbyt wiele niewiadomych. Też wolałbym, aby kurs był wyzej. Jednak po wczorajszym infie pisałem, że ma to raczej wydźwięk negatywny ze względu na fakt, iż wiele spółek nadużywało to do wałków. Stąd ten dzisiejszy spadek, ponieważ część po prostu boi się emisji i tyle w temacie. Jak będzie tutaj nie wiadomo. Perspektywy wydają się super. Życie pokaże czy miało to na celu rozwój, czy przekręt.
ja dobralem akcji dzis mimo ze byl moment ze lal sie pot (prosze o nie komentowanie w stylu ze wszedlam za pozno itd) bo wszedlem troche pozniej gdyz po kolowaniu na PDZ czekalem jak sie tu rozwinie sytuacja. Zgadzam sie z Gonzalesem ze tutaj trzeba cierpliwosci. przy pierwszym skoku tez byl mega spadek.
Czas pokaze jak bardzo wiarygodna jest to firma jednak mozliwosc brania udzialu w projekcie SAP.de przekonalo mnie. SAP.de idzie caly czas w gore co swiadczy pozytywnie o branzy jak i firmie.
Nie wiem jaki mial wplyw na kurs wyprzedaz tych co weszli po .89 czy 0.9 i teraz wychodza a informacja o dodruku.
narazie jest jazda w dol i nie ma co zaklinac rzeczywistosci. czas pokaze co i jak.
przeciez lepiej meic emisje po 0,10 bo wiecej drobnych sie zapisze i będzie mniejszy zjazd po odcieciu. Moga taka emisje zrobic tylko po to by fundusze sie zainteresowały bo bedzie wieksza plynnosc a przed wejsciem nowej emisji do 10 zł doleciec