musze przyznać ze macie jaja-- big jaja-- byłem na almie uciekłem po 1.51 i obserwowałem jak wyszło wszystko to kto miał w piątek papier był dla mnie głupcem z jajami--- dzisiaj ci głupcy oddawali przy 1.84 i zwyciężyli i szacun wielki dla nich bo moja psychika by wysiadła--- otwarcie mnie zaciekawiło--- duże emocje-- ale już opadają bo widze ze szału nie ma i podziwiam tych co wchodzili po 1,84 buuuuuuuuuuu bo nie wiadomo jaki plan ma nowy inwestor i jak długo nim będzie-- tu jest mega pole minowe ---- pytanie co z oficjalnym ogłoszeniem pana w białej koszuli z krzywym uśmiechem który wieszczył koniec w obu przypadkach dla akcjonariuszy almy- jestem ciekawy jak to się skończy--- powodzenia i gratulacje tym co zarobili szacun-- i powodzenia tym co kupili po 1.84 wow macie jaja. pozdrowionka.
scenariusz? wysyp optymistycznych infomacji, odleszczanie, zarnecki powołuje zarząd, na którym robi wezwanie na papier ze srednia z 6 miesiecy ( ~2,6 pln za papier). Dogaduje się z mazgajem i część papierów po wyższej cenie przekazują bankom. Alma w krakowie się rozwija, pracownicy zadowoleni ;)
Dzisiaj dokupiłem i czekam na dalsze info! Myslę, że nie będę miał już okazji na takie promocje ale kto wie :) Najpewniej do czasu walnego kurs mocno urośnie, sporo się zmieni/wyjaśni i ci, którzy to przewidzą będą do przodu, to normalne. Zachowawcze działanie jednak może pozwoli mi i innym podobnie myślącym na dokupowanie i czekanie :) Mam nadzieję, że wzrosty nie będą juz tak drastyczne, to nie robi dobrze( taki rollercoster). Do tego potrzebne jest sensowne potwierdzenie informacji jakie do mnie/nas dopływają. Lepsze stabilne, małe wzrosty niż gwałtowne - które nie są poparte niczym poza spekulacjami.
Ja mam swoje zdanie i pozostaję tu robiąc swoja robotę.