• Jest objęcie Autor: ~Solo [46.77.157.*]
    Jest objęcie, na to czekałem, i na forum nie widzę ani jednego naganiacza za $$$ na spadki ..
    Przedtem byle info ogólnie dostępne rozdmuchiwane po dwóch dniach do rozmiarów armagedonu ...
    Teraz tylko jakiś "inwestor" napisał że Pilotów zamknięte ...... - inwentaryzacja pod nowego właściciela - data znana przynajmniej od tygodnia
    Cisza się nagle taka zrobiła
    I dobrze
    Pozdrawiam

• Re: Jest objęcie Autor: ~Buldożer [77.253.90.*]
    Cisza się zrobiła bo tu nikogo już nie ma. Za to jest spory nawis akcji akcjonariuszy nieświadomych grozy sytuacji. To objęcie to zaden news, poza moze podpisem Żarneckiego, który z grafologicznego punktu widzenia jest dość ciekawy.

Co do Almy, spodziewałbym się prób powstrzymania spadków i dalszego skarmiania ulicy, a jak przyjdzie kolejny news, zwałka 20-30 % zagadkę dla mnie stanowi czy uda sie utrzymać kurs powyżej 1 PLN. czy nie. I przez jak długo. Ogólnie chętnie bym sie odkuł nawet na tak zafajdanym walorze, ale nie widzę szansy, a ryzyko ogromne.

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.172.255.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Jest objęcie Autor: ~Buldożer [77.253.90.*]
    dokladnie.
  • Re: Jest objęcie Autor: ~Solo [46.77.157.*]
    No to jeszcze raz napiszę ..
    Alma to nie tylko sklepy , to też aktywa w postaci np. akcji vistuli ,kruka. i td. akcja almy = ileś tam % akcji vistuli, kruka itd ...
    Kusrs poniżej 1zł ?
    To po co Żarnecki obejmował akcję po 1zł jak mógłby sobie kupić .. dajmy na to po 30gr ..?
    Znalazłby się nie jeden chętny 5.5 mln akcji po 30gr, +- 1.7 mln PLN za pozostałe sklepy z lokalizacją ( pomijam prawo własności gruntu) + aktywa ...... proszę pomyśleć
    Nie rentowne sklepy ? Do zamknięcia . Zrobiła się nerwówka . Pracownicy już nie oczekują odpraw itd. tylko zaległe wypłaty .
    2+2 = 4 a u niektórych matematyka dalej na poziomie ???
    Pozdrawiam

• Re: Jest objęcie Autor: ~ja [84.40.133.*]
    Vistuli to nie za wiele jest w portfelu almy, w Krakchemi nastapiło przetasowanie Ipopema wyzbyła się akcji almy po to by nabyć krakchemię i niedopuścic do jej sprzedaży (likwidacja majątku almy) co do kruka pewnie też zaraz coś się zmieni. Poczekamy zobaczymy.Alma to teraz bardzo bardzo nieprzewidywalny i niepewny temat. Zamykane były bardzo rentowne sklepy które nadrabiały obrót z regionu (za te nierentowne). 2 sklepy i spółka akcyjna-ciężki temat. Odprawy i wynagrodzenia muszą być wypłacone ,to samo zus i urząd skarbowy oraz kary z pip (a trochę tego było). Tu trzeba być czujnym-ale zrobisz jak uważasz
  • Re: Jest objęcie Autor: ~El_Zorro [37.47.1.*]
    Dawno nie widziałem takiej radości z rozwodnienia kapitału. Ciekawe o co jest gra? Na pewno ktoś straci a ktoś zarobi, tylko ze jak w kasynie szanse są nierówne bo duzi rozdają karty.
  • Re: Jest objęcie Autor: ~Mm [5.172.255.*]
    Nie uważasz ze juz duzo ludzie potracili? Teraz czas coś zarobić
  • Re: Jest objęcie Autor: ~ICE [193.106.246.*]
    Ciekawe czy ci co piszą o akcjach Vistuli, wiedzą ile mniej więcej ma ich Alma? Bo nie wyobrażajcie sobie niebotycznych kwot, wg moich informacji Alma ma 3,8 % co przy 177 mln akcji daje ok, 6,73 x 3 zł = 20 mln.
    Przypomnę tylko, że za III kwartał Alma miała 60 mln start, za IV poda dopiero 16 marca, ale biorąc pod uwagę, że w tym okresie zamykali większość sklepów strata będzie równie wysoka. Mamy już prawie połowę lutego czyli połowę I Q, strata ile? 20 mln?
    To, że Żarnecki obejmie 5,5 mln akcji było pewne od dawna, więc w czym rzecz? Tu jeszcze jest za dużo optymistów na wzrosty, znowu ludziska piszą o 2 zł ba, nawet 2,7! Przerabialiśmy to już nie raz.
  • Re: Jest objęcie Autor: ~ja [84.40.133.*]
    zgadzam się z Tobą z tego co pamiętam ma 3.81% vistuli- aaa miała alma ale już nie ma
    właśnie sprawdziłem https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2017-02/Jerzy_Mazgaj_-_zawiadomienie_201702031166520346.pdf
  • Re: Jest objęcie Autor: ~666 [80.48.244.*]
    Panowie tutaj jest lepiej jak w "modzie na sukces" :-)) szkoda tylko, że w weekendy powtórek nie dają bo ciężko wytrzymać do poniedziałku :-)))

jakie akcje ??? a pożyczka od krakchemi to już zwrócona .... zapomnieliście...., z innymi myślę, że jest podobnie ...

każdy ułapił co mógł i albo uciekł albo siedzi przyczajony i dojada w ukryciu .... jedyne co wolne do ułapienia zostało to bezpańskie walające się wózki na parkingu gk, chyba nie zdążyli zabrać albo może po nie jeszcze wrócą...
  • Re: Jest objęcie Autor: ~jura [89.68.189.*]
    Dużo wody upłynie za czym Alma da zarobic,wiec nie warto,wniosek duże ryzyko mizerny zysk
[x]
ALMA -40,00% 0,03 2018-06-01 15:29:25
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.