Jest objęcie, na to czekałem, i na forum nie widzę ani jednego naganiacza za $$$ na spadki .. Przedtem byle info ogólnie dostępne rozdmuchiwane po dwóch dniach do rozmiarów armagedonu ... Teraz tylko jakiś "inwestor" napisał że Pilotów zamknięte ...... - inwentaryzacja pod nowego właściciela - data znana przynajmniej od tygodnia Cisza się nagle taka zrobiła I dobrze Pozdrawiam
Cisza się zrobiła bo tu nikogo już nie ma. Za to jest spory nawis akcji akcjonariuszy nieświadomych grozy sytuacji. To objęcie to zaden news, poza moze podpisem Żarneckiego, który z grafologicznego punktu widzenia jest dość ciekawy.
Co do Almy, spodziewałbym się prób powstrzymania spadków i dalszego skarmiania ulicy, a jak przyjdzie kolejny news, zwałka 20-30 % zagadkę dla mnie stanowi czy uda sie utrzymać kurs powyżej 1 PLN. czy nie. I przez jak długo. Ogólnie chętnie bym sie odkuł nawet na tak zafajdanym walorze, ale nie widzę szansy, a ryzyko ogromne.
No to jeszcze raz napiszę .. Alma to nie tylko sklepy , to też aktywa w postaci np. akcji vistuli ,kruka. i td. akcja almy = ileś tam % akcji vistuli, kruka itd ... Kusrs poniżej 1zł ? To po co Żarnecki obejmował akcję po 1zł jak mógłby sobie kupić .. dajmy na to po 30gr ..? Znalazłby się nie jeden chętny 5.5 mln akcji po 30gr, +- 1.7 mln PLN za pozostałe sklepy z lokalizacją ( pomijam prawo własności gruntu) + aktywa ...... proszę pomyśleć Nie rentowne sklepy ? Do zamknięcia . Zrobiła się nerwówka . Pracownicy już nie oczekują odpraw itd. tylko zaległe wypłaty . 2+2 = 4 a u niektórych matematyka dalej na poziomie ??? Pozdrawiam
Vistuli to nie za wiele jest w portfelu almy, w Krakchemi nastapiło przetasowanie Ipopema wyzbyła się akcji almy po to by nabyć krakchemię i niedopuścic do jej sprzedaży (likwidacja majątku almy) co do kruka pewnie też zaraz coś się zmieni. Poczekamy zobaczymy.Alma to teraz bardzo bardzo nieprzewidywalny i niepewny temat. Zamykane były bardzo rentowne sklepy które nadrabiały obrót z regionu (za te nierentowne). 2 sklepy i spółka akcyjna-ciężki temat. Odprawy i wynagrodzenia muszą być wypłacone ,to samo zus i urząd skarbowy oraz kary z pip (a trochę tego było). Tu trzeba być czujnym-ale zrobisz jak uważasz
Dawno nie widziałem takiej radości z rozwodnienia kapitału. Ciekawe o co jest gra? Na pewno ktoś straci a ktoś zarobi, tylko ze jak w kasynie szanse są nierówne bo duzi rozdają karty.
Ciekawe czy ci co piszą o akcjach Vistuli, wiedzą ile mniej więcej ma ich Alma? Bo nie wyobrażajcie sobie niebotycznych kwot, wg moich informacji Alma ma 3,8 % co przy 177 mln akcji daje ok, 6,73 x 3 zł = 20 mln. Przypomnę tylko, że za III kwartał Alma miała 60 mln start, za IV poda dopiero 16 marca, ale biorąc pod uwagę, że w tym okresie zamykali większość sklepów strata będzie równie wysoka. Mamy już prawie połowę lutego czyli połowę I Q, strata ile? 20 mln? To, że Żarnecki obejmie 5,5 mln akcji było pewne od dawna, więc w czym rzecz? Tu jeszcze jest za dużo optymistów na wzrosty, znowu ludziska piszą o 2 zł ba, nawet 2,7! Przerabialiśmy to już nie raz.
zgadzam się z Tobą z tego co pamiętam ma 3.81% vistuli- aaa miała alma ale już nie ma właśnie sprawdziłem https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2017-02/Jerzy_Mazgaj_-_zawiadomienie_201702031166520346.pdf
Panowie tutaj jest lepiej jak w "modzie na sukces" :-)) szkoda tylko, że w weekendy powtórek nie dają bo ciężko wytrzymać do poniedziałku :-)))
jakie akcje ??? a pożyczka od krakchemi to już zwrócona .... zapomnieliście...., z innymi myślę, że jest podobnie ...
każdy ułapił co mógł i albo uciekł albo siedzi przyczajony i dojada w ukryciu .... jedyne co wolne do ułapienia zostało to bezpańskie walające się wózki na parkingu gk, chyba nie zdążyli zabrać albo może po nie jeszcze wrócą...