• Sposób na uratowanie Almy. Autor: ~obserwator [185.46.170.*]
    Witam.Moim zdaniem, żeby uratować Almę trzeba jej pożyczyć kasę na spłatę długów oraz koniecznie zmienić strategie dizałania bo to jak i czym się do tej pory zajmowała doprowadziło tą firmę do tej sytuacji w której się obecnie znajduję, czyli emisja akcji tzw.ratunkowa i nowy prezes z pomysłem na uzdrowienie tej firmy a rodzina Mazgajów na bok i niech się nie wtrąca.
  • Re: Sposób na uratowanie Almy. Autor: ~j2345 [94.254.156.*]
    Genialne
  • Re: Sposób na uratowanie Almy. Autor: ~maxymuss [185.137.19.*]
    skąd takie myśli, załóż sobie firmę i jazda
  • Re: Sposób na uratowanie Almy. Autor: ~666 [80.48.244.*]
    zapomniał wół jak cielęciem był
  • Re: Sposób na uratowanie Almy. Autor: ~BajoBongo [77.253.90.*]
    super pomysł! , 150 mln akcji po złotówce i jazda...

z tym że zmieniłbym formułę sklepów, zamieniłbym je na kasyna i kluby go go
    emisja - świetny pomysł, ale reszta przeżytek, sklepy zielarskie to jest przyszłość :-))) 
  • Re: Sposób na uratowanie Almy. Autor: ~Barakuda [77.253.90.*]
    chodzi ci o sieć sklepów z kawą? :)
  • W załączniku czytali bo nie wiem czy to coś nowego? Autor: ~xxx [77.254.145.*]
    II. PRZEDMIOT PRZEDSIĘBIORSTWA SPÓŁKI § 4. Przedmiotem działania Spółki jest prowadzenie działalności handlowej, usługowej, wytwórczej i budowlanej na rachunek własny lub w formie pośrednictwa w zakresie: a) rzemiosł branż metalowych, precyzyjnych, motoryzacyjnych, budowy maszyn i urządzeń elektronicznych i elektrotechnicznych, tele- i radiomechaniki, materiałów budowlanych, drzewnych, papierniczych, farmaceutycznych, chemicznych, petrochemicznych, perfumeryjno - kosmetycznych, odzieżowych, spożywczych, projektowania maszyn, urządzeń i procesów technologicznych, dzierżawy, najmu i leasingu samochodów i innych maszyn i urządzeń, b) działalności innowacyjno-wdrożeniowej, organizacji obrotu i wdrażania osiągnięć naukowo-technicznych i artystycznych, c) doradztwa ekonomiczno-finansowego, doradztwa technicznego, informacji naukowo-technicznej, opinii, ekspertyz, serwisu, d) handlu, reklamy, doradztwa handlowego, kompletacji i koordynacji dostaw, organizacji produkcji i świadczenia usług, e) działalności wydawniczej i usług poligraficznych, f) plastyki, fotografii, zapisu dźwięku i obrazu oraz rozpowszechniania nagrań, g) usług wystawienniczych, promocyjnych i marketingowych, h) gastronomii, hotelarstwa, usług campingowych i turystycznych w tym prowadzenie biur podróży oraz organizacji wypoczynku, i) organizacji i obsługi kongresów, zjazdów i sympozjów, j) projektowania, k) usług komunalnych, porządkowych i ochrony mienia, l) produkcji rolniczej i spożywczej,
    m) produkcji i dystrybucji wyrobów alkoholowych, n) świadczenia usług medycznych i stomatologicznych, o) wynajmu i wydzierżawiania nieruchomości.
  • Re: W załączniku czytali bo nie wiem czy to coś nowego? Autor: ~ja [84.40.133.*]
    znalazłem to mogę Ci wkleić
    JEDNOLITY TEKST STATUTU SPÓŁKI RB 26/2004 Zarząd F.H. "KrakChemia" S.A. podaje do publicznej wiadomości jednolity tekst statutu spółki,w związku z otrzymanym postanowieniem Sądu Rejestrowego o zmianie treści statutu. I. POSTANOWIENIA OGÓLNE §1. Firma Spółki brzmi: ALMA MARKET Spółka Akcyjna. §2. Siedzibą Spółki jest miasto Kraków. §3. 1. Spółka działa na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej i zagranicą. 2. Spółka może tworzyć filie, oddziały i biura na terytorium Rzeczypospolitej i poza jej granicami. II. PRZEDMIOT PRZEDSIĘBIORSTWA SPÓŁKI §4. Przedmiotem działania Spółki jest prowadzenie działalności handlowej, usługowej, wytwórczej i budowlanej na rachunek własny lub w formie pośrednictwa w zakresie : a) rzemiosł branż metalowych, precyzyjnych, motoryzacyjnych, budowy maszyn i urządzeń elektronicznych i elektrotechnicznych, tele- i radiomechaniki, materiałów budowlanych, drzewnych, papierniczych, farmaceutycznych, chemicznych, petrochemicznych, perfumeryjno - kosmetycznych, odzieżowych, spożywczych, projektowania maszyn, urządzeń i procesów technologicznych, dzierżawy, najmu i leasingu samochodów i innych maszyn i urządzeń, b) działalności innowacyjno-wdrożeniowej, organizacji obrotu i wdrażania osiągnięć naukowo-technicznych i artystycznych, c) doradztwa ekonomiczno-finansowego, doradztwa technicznego, informacji naukowo-technicznej, opinii, ekspertyz, serwisu, d) handlu, reklamy, doradztwa handlowego, kompletacji i koordynacji dostaw, organizacji produkcji i świadczenia usług, e) działalności wydawniczej i usług poligraficznych, f) plastyki, fotografii, zapisu dźwięku i obrazu oraz rozpowszechniania nagrań, g) usług wystawienniczych, promocyjnych i marketingowych, h) gastronomii, hotelarstwa, usług campingowych i turystycznych w tym prowadzenie biur podróży oraz organizacji wypoczynku, i) organizacji i obsługi kongresów, zjazdów i sympozjów, j) projektowania, k) usług komunalnych, porządkowych i ochrony mienia, l) produkcji rolniczej i spożywczej, m) produkcji i dystrybucji wyrobów alkoholowych, n) świadczenia usług medycznych i stomatologicznych, o) wynajmu i wydzierżawiania nieruchomości.

hmmm... :-) 

ekskluzywną naturalną kawą i herbatą :-) bez redbuli ... kolorystyka wyposażenia, charakterystyczny półmrok, brand etc będą jak znalazł... :-) 
  • Re: Sposób na uratowanie Almy. Autor: ~xxx [77.254.145.*]
    Pytam o punkt II w załączniku,a nie jakieś głupoty (999)
  • Re: Sposób na uratowanie Almy. Autor: ~ja [84.40.133.*]
    Raczej nic się nie zmieniło, spółki w grupie Almy miały szeroki zakres od usług, handlu,etc. po developerkę
  • Re: Sposób na uratowanie Almy. Autor: ~Buldożer [77.253.90.*]
    zawsze się wpisuje na maxa, żeby potem za kazdym razem nie składac wniosku do KRS i nie wnosić kazdorazowo opłat za rozszerzenie EKD
  • Re: Sposób na uratowanie Almy. Autor: ~xxx [77.254.145.*]
    Ok. D(((
    I jeszcze to: Do podwyższenia kapitału zakładowego w granicach kapitału docelowego jest upoważniony Zarząd, w okresie do dnia 4 stycznia 2019 roku

Czyli upadłość nam na razie nie grozi.
    raczej chodzi o kadencje zarządu, być może tyle potrzebują żeby wszystko upłynnić co jest do upłynnienia, zarząd jednososobowy, jak mu się skonczy kasa na wypłaty albo na prąd to sobie wyemituje akcje bez zwoływania WZ, tanio, prosto i szybko. Rady Nadzorczej nie ma- a ) zbędny koszt b) nie mają co tam robić. Zarząd jednosobowy- ostatni gasi światło.
  • Re: Sposób na uratowanie Almy. Autor: ~666 [95.155.82.*]
    ale to światło musi zgasić w ciągu 3 miesięcy czyli przed długim weekendem majowym bo jak nie to albo musi znaleźć pięciu nowych współtowarzyszy niedoli albo będzie 20 tyś w plecy ....
  • Re: Sposób na uratowanie Almy. Autor: ~Bull [188.146.21.*]
    To znaczy?
  • Re: Sposób na uratowanie Almy. Autor: ~ja [84.40.133.*]
    Przytoczę post j2345
    Re: dzisiejsze info Autor: ~j2345 [94.254.156.*]2017-02-07 21:28
    Zarnecki przekroczyl prog 33% glosow na walnym, zgodnie z ustawa musi oglosic wezwanie do sprzedazy akcji dajacych mu 66% glosow na walnym lub sprzedac nadwyzke w terminie 3 miesiecy
  • Re: Sposób na uratowanie Almy. Autor: ~Janosik [77.253.90.*]
    oczywiście że sprzeda, tylko najpierw musza mu te akcje dopuścić do obrotu
  • Re: Sposób na uratowanie Almy. Autor: ~solo [37.249.59.*]
    A objął je ??
    Bo w info jest że ponad 90% akcji jest w free flocie
    Ps.
    Jestem w papierze ....
    objął, tylko są niedopuszczone, dlatego info odnosi się do 5,0 mln akcji, a nie do 10,5
    Dziwisz się?

700 k wpompowało w rynek PZU po ok 1,40- 1,45

Mazgaj wpompował 900 k podając średnie ceny sprzedaży pomiędzy 1,41 a 2,13 a potem jego kumpel objął 5 mln po 1 zloty, i ma w zanadrzu jeszcze możliwość emisji ponad 4 mln akcji w cenie jaką uzna za stosowna.

Nie wiem czy rynek sie ustabilizował, wiem że dzisiaj było wyrzucanie akcji w górę i karnet zakupowy poniżej 1,28 zmniejszył się o połowę. Jesli jutro ktoś walnie 100 k akcji po PKC, to ciekawe gdzie się to zatrzyma. Mam nadzieję, że na 1,18

info się odnosi do 11mln. akcji
    Jeśli chodzi o "restrukturyzację" - wymyślanie na forum że podzielimy na zamknięte , nierentowne, i te które działają + aktywa w spółkach o których sie tu nie mówi bo .... ?   żarnecki obejmie tylko miód a reszta zostanie dla " ulicy" ? 
    to jak za przeproszeniem to sobie wymyślili forumowicze za $$$
    kruk , wistula , alma dew .... etc . Z tego co wiem ale wiem , z t ego jeszcze nie wyszli , akcja almy = ileś tam % papieru wistuli etc...
    Itd itp
    Myśleć !!!
    Sory.
    Trochę chaotyczne , ale to było tak naprędce i późno już jest.
    Pozdro

I jeszcze jedno , kurs w miarę się ustabilizował i jakiś FRED puścił PKC ponad 100 tyś szt.
    Ps.
    Żeby było jasne , nie naganiam , bo sam trzymam 10 tyś szt. zakup po 2.02 
    kupuj jak krew się leje - sprzedawaj ......
    jutro można się obkupić Kerdosem, całą firmę możesz kupić nie drożej niż 10 groni za akcję

nie twierdzę wcale , ze tutaj tak będzie
    Taaa
    W sposób merytoryczny o Almie to nie ma z kim pogadać tylko bicie piany

• Re: Sposób na uratowanie Almy. Autor: ~Dada [37.47.170.*]
    a TFI Allianz ma jeszcze te 60k akcji czy już je upłynnił ????
    Wie ktoś coś na ten temat !
  • Re: Sposób na uratowanie Almy. Autor: ~666 [95.155.82.*]
    W sposób merytoryczny ??? to poczytaj co tutaj było napisane tak mniej więcej od początku września 2016 i wtedy możemy porozmawiać...

Tutaj nikt nie powie Ci kup albo sprzedaj bo nie na tym to polega, a po Twoich postach widać, że tego właśnie oczekujesz plus jeszcze tak naprawdę dopuszczasz chyba tylko scenariusz w stylu - i żyli długo i szczęśliwie ....
    Absolutnie.
    Kiedy kupię i sprzedam to jest moja i tylko wyłącznie moja decyzja.
    Naganianie i puszczanie/komentowanie infa po 2 dniach od jego ogłoszenia / ogólnej informacji / do niego to jest bicie piany i próba ubierania tzw. ulicy....
    A to na tej spółce widzę zbyt długo

• Re: Sposób na uratowanie Almy. Autor: ~Karol [37.249.59.*]
    Znając życie , ? ??? -podbitktka
    mała ilość akcji w wolnym obiegu itd
  • Re: Sposób na uratowanie Almy. Autor: ~JoyJoy [5.174.83.*]
    No tak tylko co po za Pilotów i Modlniczka ma szanse działać w spółce ....? Reszty już nie ma
    restrukturyzacja almy :-) :
    link 
    link 
    link 

[x]
ALMA 0,00% 0,03 2018-06-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.