Z dobrze poinformowanego źródła wiem ze po zakończeniu badania spółki wypadło tyle ryzyk ze inwestor odstąpił od złożenia oferty!dlatego zarząd czując to ratuje sie emisja obligacji!
Inwestor odstąpił a zarząd czując to, piszesz w czasie przeszłym a o zarządzie ze się czegoś spodziewa nijak się to nie klei musisz jeszcze popracować na propoaganda
Ja słyszałem z plotek warszawskich że wezwanie jak wogole będzie to w okolicach 42 do 46 zł. A po tej cenie fundusze mogą nie oddać więc z wprowadzenia stratega będzie klapa.
Skoro jest tak blisko przejęcia i wszyscy grają pod wezwanie to po co emitują obligacje zamienne na akcje. To nie trzyma się kupy jakby zacząć analizować.Ale że zerwane zostały rozmowy to nie wiem.
Na pewno minusem jest też to że o "opcjach strategicznych" czyli przejęciu mówi się już od września tamtego roku, a tak długi czas negocjacji zwykle oznacza że są jakieś problemy.
Tyle że teraz pomaga nam hossa na szerokim rynku kiedy wszystko rośnie.
Natomiast jeśli prawdą jest że te duże wzrosty już od października byłyby robione przez kolegów insaderów to jak nie dojdzie do przejęcia - wezwania to jak chopaki zaczną sypać to nawet hossa nie pomoże.
Tej emisji obligow tez nie rozumiem po co skoro inwestor zaraz może dosypac kase po przejęciu. Ja generalnie wierzę ze wezwanie bedzie jak do niego dojdzie to raczej po 46 a nie 42. A moze nawet wyzsza cena.
Ale faktycznie jak krewni i znajomi królika zaczną spać to będą swiece spadkowe jak te wzrostowe od października tj. nie beda patrzec na wykres tylko sypac na maxa.
jak to nie rozumiesz emisji obligacji zamiennych po ktore zapewne wystapil Brzoska (poprzez swoja nikozyjska spolke). spolka musi wykupic obligacje plus zasypac dziure cash flow (np likwidacja oddzialow w zamorskich dzielnicach warszawy :) ), poza tym negocjacje z inwestorem trwaja zwykle od 6 mies w wzwyz - w przypadku tak poszatkjowanego i miedzynarodowego biznesu jak integer raczej okolice 12 mies obstawiam - zatem do tego czasu trzeba jakos wytrzymac... a oprocz oprocentowania (wyzszego niz brzoska ma na lokatach) bedzie mogl zamienic obligacje na akcje po 50 zeta a pewnie spodziewa sie ze inwestor wylozy wiecej na 1 akcje ... na podstawie ceny po jakiej sprzedawano kilka lat temu 7-mke pewnie cena za akcje wynioslaby blizej 80-100 zl (pod warunkiem ze inwestor kupi caly biznes - a w to watpie..) zatem - wszystko ma rozsadne wyjasnienia i trzyma sie tzw 'kupy' :)
Tak się składa, że wiem jak wygląda sytuacja w Integrerze i muszę Was zmartwić: w spółce nie ma inwestora. Szukali i szukają ale to trudny temat bo spółka jest za bardzo zadłużona i ryzyko za duże. Ale kto chce wierzyć w dobre wróżki, niech wierzy i kupuje albo trzyma :D
njo to jesli koledzy sa tak super poinformowani i sa blisko intyegera to w tym momencie piszac ze nie mainwestora podajecie informacje poufne na forum bankiera? no niezle neizle :) zart nie inwetorzy. co do dzisiejszej sesji piekne wyczyszczenie ludzi z akcji pewnie polowie tym co tu pisza poszlo sl :) cyrk niezly
pisalem keidys ze tutaj traderka i wszelakiej masci szpekulantow pieknie przetrzepia i bardzo ciesz amnie takie strzaly:) a tak milo bylo i cicho na papierze przy cenie 25zl :) dzis juz kazdy zna przyszlosc i jest jej tak pewny i ci naganiajacy na wzrosty i na spadki
oho, widzę, ze trolle w akcji... jeden post o tym jak brzóskowe królestwo upada a tu trzech obrońców w parę minut wstaje. Czyżbyście grali na wzrosty i dlatego wmawiali ludzikom brednie? każdy średnio zorientowany człowiek wie, że Integrer leci na pysk: brak płatności po kilka miesięcy, wykonawcy wkurzeni, pracownicy wkurzeniu, paczkomaty nawet jeśli są rentowne w PL to pogrąża je działalność zagraniczna, która generuje za duże do zasypania straty. Dlaczego wprowadzacie ludzi w bład i podajecie nieprawdziwe informacje? Nie wiedzą, ze to karalne?
spoko spoko patrz na kurs i sie ucz synek :) ja mam srednia 27 wiec jestem spokojy i takie sesje mi nie straszne termin inwestycji przynajmniej 3 lata a papier wciaz jak dla mnie na etapia start upu:)
Masz rację. Zwijają się z Rosji i Hiszpanii, nie mają za co wykupić obligacji a nawet chcą emitować nowe. To ma być atmosfera zachęty dla inwestora? Chyba takich tłuków jak ci co tu piszą.
Waldo , Spider wielonick [188.146.74.*. W jakim celu piszesz sam ze sobą? Lekarz dał Ci takie wskazania? Lepiej zmocz głowę, to często pomaga w sytuacji gdy ktoś sie "przegrzewa".
Misiu myślisz, że jak piszesz sam ze sobą zmieniając nicki i IP to nikt nie widzi, że jesteś jednym i tym samym frajerem, który gra na zwyżki? Idź spać.