• Zamknięcie sklepu "u siebie". Autor: ~Jarek [83.13.57.*]
    A więc już wszystko jasne.

Od dziś zamknięty został sklep w Krakowie w "Galerii Kazimierz".

Jeżeli zamknięty jest sklep "u siebie" to wszyscy zdrowi na umyśle będą wiedzieć, że kasy już nie zobaczymy :(

Pa pa pieniążki :(((
  • Re: Zamknięcie sklepu "u siebie". Autor: ~strzała [83.30.174.*]
    I dobrze że go zamknęli bo to był sklep wynajmowany w w Galerii , i obrót miał gówniany .
    najważniejszy to sklep na Pilotów który będzie jutro inwentaryzowany a od czwartku otwierany na nowo
  • Re: Zamknięcie sklepu "u siebie". Autor: ~el_Zorro [195.205.254.*]
    Ciągle jeszcze duże batony na K, żeby wyleszczać kolejnych - pewnie jeszcze ktoś schodzi z ostatków.

Od razu widać, że bujały fundusze, bo obrót po wyjściu wszystkich zamarł.
  • autor Adam Torchała Autor: ~ja [84.40.133.*]
    Pan Torchała szybko i sprawnie(szacun) skorygował błędy w artykule -Z 8 placówek o których napisał ostało się jak na razie 6 (zostało poprawione w tekście) co jeszcze się zamknie dowiemy się raczej na dniach...Alma już nawet na swej stronie nie podaje aktualnej listy sklepów.
  • Re: Zamknięcie sklepu "u siebie". Autor: ~j2345 [94.254.156.*]
    Sklep przy pilotow bedzie otwierany na nowo ale przez inna firme
  • Re: Zamknięcie sklepu "u siebie". Autor: ~strzała [83.30.174.*]
    prawdopodobnie  firmę Żarneckiego która będzie dzierżawić sklep
  • Re: Zamknięcie sklepu "u siebie". Autor: ~ja [84.40.133.*]
    o tym już napisałem wcześniej ,bo z forum pracowniczego wieść niesie ,że sklep na Pilotów i Modlniczka maja działać pod szyldem Alma Kraków sp.z.o.o
  • Re: Zamknięcie sklepu "u siebie". Autor: ~el_Zorro [195.205.254.*]
    Ale mimo wszystko trzeba przyznać, że to "rozbój w biały dzień".

Zamiast spłacać długi zakłada się nową firmę niepowiązaną kapitałowo, robi się dzierżawę najcenniejszych aktywów a dostawcy, pracownicy i drobni akcjonariusze zostają na lodzie.....

Smutne ale polskie....
  • Re: Zamknięcie sklepu "u siebie". Autor: ~pytanko [31.172.191.*]
    Pytanie, kto na to wszystko pozwala? Za drobne kradzieże ludzie idą siedzieć, a tu człowiek oszukał setki ludzi i nawet sąd mu na to daje przyzwolenie, a może wręcz mu pomaga?
  • Re: Zamknięcie sklepu "u siebie". Autor: ~ICE [193.106.246.*]
    "I dobrze że go zamknęli bo to był sklep wynajmowany w w Galerii , i obrót miał gówniany .
    najważniejszy to sklep na Pilotów który będzie jutro inwentaryzowany a od czwartku otwierany na nowo"

Restrukturyzacja nie polega na zamknięciu wszystkich sklepów, bo działalnością Almy jest handel spożywczy. Wróć do planu restrukturyzacyjnego Almy sprzed kilku miesięcy, zakładała ona zamknięcie sklepów nierentownych z 43 do ok 20, a ile pozostało?
    Galeria Kazimierz była jedną z lepszych lokalizacji.
    Batony z lewej na kupno są, z prawej nic, a kurs na minusie. Dlaczego?

• Re: Zamknięcie sklepu "u siebie". Autor: ~elwu [83.144.95.*]
    Centrum handlowe nazywające siebie Galeria Kazimierz od dłuższego czasu popada ogólną nędzę. Co raz więcej pustych powierzchni straszy reklamami. Kraków jeździe teraz do Bonarki i Modlniczki.
    Sklep w modlniczce juz dziala jako alma krakow sp.z o.o., a pilotow bedzie od 9.02. Wiecej sklepow juz raczej nie bedzie.
    Tylko dlaczego nie ma oficjalnego komunikatu? Co to jest Alma Kraków? Sama nazwa wskazuje na działalność tylko w Krakowie, czyli wszystkie inne sklepy idą do piachu. Alma Kraków to Żarnecki? To tu zainwestuje obiecane 25 mln? Co z majątkiem starej Almy? Upadłość? Jak się mają akcje starej Almy do Almy Kraków?
    http://www.krs-online.com.pl/alma-krakow-sp-z-o-o-krs-7844951.html

• Re: Zamknięcie sklepu "u siebie". Autor: ~666 [80.48.244.*]
    Alma Kraków to sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie przy ul Pilotów 6, KRS 0000656538 ...

Akcje Alma Market S.A. nijak mają się do Alma Kraków Sp. z o.o. ....

Jeśli następuje przejęcie tych składników to najwidoczniej sąd zatwierdził tę umowę dzierżawy...

Sklepy zostały tylko: Sopot, Europlex, Modlniczka, Pilotów i Węgrzce ...

Majątek Alma Market S.A. jest masą sanacyjną ze wszelkimi tego konsekwencjami ...

Czas pokaże co dalej :-)
    ktoś już tutaj napisał ,że Modlniczka działa już pod szyldem Alma Kraków ,a sklep na Pilotów 9,02 po inwentaryzacji dołączy pod skrzydła nowej spółki
    Wpis do KRS-u z 02.01.2017 czyli dość stare, nie zauważyłem tego. No to Żarnecki utworzył zupełnie nową spółkę zostawiając lub lekko modyfikując nazwę. Chapnął dwa sklepy i tyle, Warszawa go nie interesuje, tym bardziej Gdańsk. No to chyba koniec Almy.
    reszta sklepów potrzebna jest starej almie do wyprzedania asortymentu -marcpol bis
    Pilotow jeszcze nie do konca chapnal. W tym przypadku dziala na zasadzie faktow dokonanych, uprzedzajac decyzje sadu. W modlniczce sprawa byla prosta, bo tam dzierzawi tylko wyposazenie sklepu ktore pewnie syndyk mu ostatecznie sprzeda. Zawsze to kilka groszy dla wierzycieli ...
    dzięki za zobrazowanie sytuacji z Modlniczką. Pracownicy z Almy (Pilotów) napisali,że 8 /9 jest tam inwentaryzacjia a po niej przechodzą pod Almę Kraków-ale też na 100% nie są tego pewni bo nie dostali nowych umów (aneksów?)
    To dlaczego kurs jeszcze nie tąpnął? Kupujący liczą na coś? Jeżeli zawiązana została nowa spółka, to z kapitałem Żarneckiego i z pierwokupem w razie upadłości w dodatku.
  • Re: Zamknięcie sklepu "u siebie". Autor: ~Buldożer [77.253.90.*]
    Są cztery opcje. 1) inwestorzy miela akcjami między sobą bo są zdezorientowani 2) jest spora podaż akcji zebranych 1.02 od PZU, popyt nie jest w stanie tego skonsumować 3) walor jest umiejętnie zbierany pod jakieś info np. o zaskarżeniu wniosku o umorzenie postepowania, albo sprzedaż aktywów- np. Kredensu 4) walor jest umiejętnie wywalany pod info o upadłości likwidacyjnej
    Stawiam na kombinacje punktow 1 i 4. Prawdopodobnie bylemu glownemu akcjonariuszowi nie udalo sie sprzedac wszystkiego po atrakcyjnej dla niego cenie. Czas nagli, bo info o rezygnacji z objecia serii h moze nadejsc w kazdej chwili. Oczywiscie to tylko moja spekulacja niczym nie poparta
    też myślę ,że to gra na czas...ehhh poczekamy zobaczymy
  • Re: Zamknięcie sklepu "u siebie". Autor: ~Martin [77.253.90.*]
    seria H została objęta, mogą chciec cwaniaczki zwalić kurs na 1,2 odebrać i wtedy walnąć pozytywne info o sprzedaży aktywów, mogą też dać info jeszcze dziś o zaskarżeniu wniosku o umorzenie postepowania restr.
    tylko po co zaskarżać? Mazgaj wyszedł prawie ze wszystkich akcji ,fundusze też więc po co?nie sądze żeby to zrobili-no chyba że sąd nie zgodzi się wydzierżawić sklepów Żarneckiemu -to tylko takie tam moje przemyślenia
    Tylko kapital zakladowy zostal powiekszony, emisji nie ma, i moim zdaniem nie bedzie, bo wtedy trzeba by bylo zrobic wezwanie na zakup akcji, a to w sytuacji spolki byloby dzialaniem nieracjonalnym z punktu widzenia zarneckiego, chociaz mazgaj by sie bardzo ucieszyl
  • Re: Zamknięcie sklepu "u siebie". Autor: ~Buldożer [77.253.90.*]
    banialuki wypisujesz.

• zagadka Autor: ~Buldożer [77.253.90.*]
    Ile działek firma miała na Pilotów ?

w 2008 roku firma kupiła działkę na Pilotów nie podając dokładnie numeru.

Ty zdaje sie nadal wierzysz w szczesliwe zakonczenie. No coz, wiara podobno wiele moze zdzialac, czasami
  • Re: Zamknięcie sklepu "u siebie". Autor: ~666 [95.155.82.*]
    Kapitał zakładowy został podniesiony, wpis jest z dzisiaj.
    Nie wiem dlaczego ale mnie to wydaje się od samego początku jedną wielką grą na czas...
    Prozaicznie ten wniosek o umorzenie postępowania sanacyjnego też może do tego prowadzić, sąd umorzy albo oddali ale rozpoznać musi, nawet jakby chciał umorzyć to w międzyczasie przyczyna może przecież cudownie odpaść, pojawi się to oświadczenie z 355 i po temacie umorzenia, a miesiąc minął....  a planu restrukturyzacyjnego jak nie było tak nie ma ...zresztą temu zarządcy prozaicznie też raczej powinno zależeć żeby zostać jak najdłużej w tej sanacji bo syndykiem w likwidacyjnym to być już raczej nie może jeśli był zarządcą tutaj ...
    Pożyjemy zobaczymy - stawiam jednak na dalszy ciąg i zabawę jeszcze chwilę
  • Re: Zamknięcie sklepu "u siebie". Autor: ~666 [95.155.82.*]
    mam nadzieję ,że jednak sąd stanie im na drodze i pokrzyżuje plany M i Ż -dopiero by się tutaj działo...a i akcjonariusze może by wyszli z tego tylko z niewielką stratą (mam na myśli drobnych)
    Na scenie pusto, brak juz aktorow i rekwizytow, a widownia dobrze sie bawi oczekujac w dodatku sensacyjnego zakonczenia spektaklu. A rzeczywistosc jest prozaiczna - plan byl, musial byc, zeby sad otworzyl restrukturyzacje, ale plan wzial w leb. Kilka miesiecy temu byla pewna szansa uratowania kilkunastu sklepow. Teraz nie ma juz czego ratowac a inwestor z podhala nie dosc, ze dziala nieudolnie, to w dodatku wylacznie w swoim interesie. Czas opuscic kurtyne i wylaczyc swiatlo, za bilety nikt nie otrzyma zwrotu
[x]
ALMA -6,95% 0,03 2018-06-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.