ja mieszkam 70 km od Czestochowy więc tym razem przyjadę, przyjedzcie i Wy kto może - przynajmniej się poznamy i może wspólnie uda nam się coś osiągnąć, bo w jedności siła..
Daj spokój czlowieku. Na walne można sobie pojechać informacyjnie, bo panu Mzykowi można co najwyżej naskoczyc. Jak masz czas, to jedz, swoją drogą daleko nie masz. Walne będzie prawdopodobnie w czerwcu, teraz to mozesz się zarejestrowac jako dawca szpiku etc.
Ale o co ta burza? Firma się rozwija, zdobywa nowe rynki.
Do walnego jeszcze kilka miesięcy.
Fakt na walne trzeba pojechać.
Ale po to żeby to spółka robiła skup swoich akcji a nie jakiś inwestor. Ja chcę by to Yawal zarabiał na każdej skupionej akcji ponad 30 zł.
I nie ma się co denerwować przymusowego wykupu tu nie będzie chyba że po audycje ale to cena ponad 30 zł.
Zgadzam się z przedmówcą, też chcę, aby Yawal zarabiał na każdej skupionej akcji 30 zł :-) Ale zastanówmy się co to oznacza. Oznacza to, że jedna akcja jest warta 35 zł, bowiem obecnie skupują (podobno) po 5 zł, zaś pozostałe 30 zł jest nadwyżką realnej wartości akcji nad ceną po jaką papiery są skupowane. Jeśli ktoś chce oddać po 5 zł, to oczywiście jego sprawa ;-)
Jest jednak duża różnica między Polcolorit a Yawal. Pierwsza firma jest wciąż na giełdzie, Yawal dostał zgodę od KNF na zniesienie dematerializacji. Tak więc mają więcej swobody w podejściu do akcjonariuszy mniejszościowych. Tak więc szanse że coś takiego powtórzy się na Yawalu są słabe
Panowie nie dajcie się manipulować do wza już tylko 4 miesiące.
W mediach spółka wygląda dobrze
a o finansach dowiemy się w czerwcu. 100 mln kapitalizacji to cena godziwa.
Dalej nie rozumiem czemu spółka nie skupuje swoich akcji sama tylko wysyła jakiś pseudo inwestorów którzy nawet wstydzą się podać swojego nazwiska.
Do zobaczenia na WZA.
Wcale bym się nie zdziwił, biznes aluminiowy kwitnie, a wiekszość akcjonariatu Yawalu została przeniesiona już do spółek w rajach podatkowych. Po co się tak robi? Żeby zaoszczędzić na podatkach od dywidendy albo transakcji sprzedaży
To macie doczynienia ze zorganizowaną grupą przestępczą? Biedny H..ss 3 banki wycyganił i go ściągają, a tu za 5 zlotych 40 zlotych majatku chcą zabrć?
powiedzcie jeśli możecie ile Wam zaproponowały osoby które akcje yawalu były by skłonne od Was odkupić, czy kwota za 1 szt różni się od propozycji spółki tj 5 zł.
oferują czy kupują, powiedz czy kupili od Ciebie i jak to się stało - czy podpisywałeś jakąś umowę z nimi. Ciekawe czy skupili resztę akcji dla Państwa Mzyków...
niestety, nie każdy dostał propozycję odkupienia akcji, szkoda bo byłem zdecydowany sprzedać ale teraz gdy giełda już urosnie nie bede sprzedawał akcji yawalu