• po tym wezwaniu znow kurs spadnie a Tomek zrobi kolejne po cenie znow ni Autor: ~dno [195.26.22.*]
    zszej

owrot na 10 zeta czyli cene sprzed 16 lat jets nierealny
  • Re: po tym wezwaniu znow ku Autor: ~HiperBessaMCI [83.11.123.*]
    Oczywista oczywistość dlatego piszemy tu o spólkach wartych uwagi, na których możecie odrobić straty z mci. Obserwujecie PEP bardzo ładnie wstaje z kolan, juz odbił od dna ponad 20%
  • Re: po tym wezwaniu znow ku Autor: ~Bialoczerwony [94.254.163.*]
    Dnia 2017-02-06 o godz. 11:06 ~HiperBessaMCI napisał(a):
    > Oczywista oczywistość dlatego piszemy tu o spólkach wartych uwagi, na których możecie odrobić straty z mci. Obserwujecie PEP bardzo ładnie wstaje z kolan, juz odbił od dna ponad 20%

Chłopie to idź i zarabiaj zyczę Ci samych złotych strzałów...
    Masz jakiś problem z tym že ktoś kto jest dorosły może chce"stracić" swój cash. No nie wygłupiaj się i skończ te bezczelne naganianie.
  • Re: po tym wezwaniu znow ku Autor: ~HiperBessaMCI [83.21.106.*]
    białoczerowny nie gorączkuj się, wyluzuj, ja rozumiem że jak widzi się 2 letnią besse na słabym papierze, którym sie jest zapakowanym po uszy, to nerwy puszczają, ale moge pisac co chce i gdzie chce.Tobie osobiscie proponuje Getin, z Leszkiem Czarneckim mozna dobrze zarobić podczas hossy. Z Czechowiczem tak dobrze nie będziesz miał. JUŻ WIDAĆ ŻE BYŁA DUŻA REDUKCJA BO GRUBASY WYWALAJĄ GNIOTA W RYNEK;))
  • Re: po tym wezwaniu znow ku Autor: ~jan [159.205.7.*]
    bialoczerwony ,wrzuc na bylejaki fund akcyjny ,ale po korekcie ,bo teraz za pozno ,to odrobisz straty ,a 2018 wrocisz do mci .:)

bialoczerwony ,a wiesz ,ze dlugoterminowy inwestor to nieudacznik krotkoterminowy :)

• Re: po tym wezwaniu znow ku Autor: ~HiperBessaMCI [79.191.76.*]
    Jan, kolejna spółka PBG, to zaczyna przypominać początek fali z 2006/2007
  • Re: po tym wezwaniu znow ku Autor: ~Bialoczerwony [94.254.225.*]
    Dnia 2017-02-06 o godz. 15:14 ~jan napisał(a):
    > bialoczerwony ,a wiesz ,ze dlugoterminowy inwestor to nieudacznik krotkoterminowy :)
    >

Naprawdę???
    Nie wiedziałem, to pewnie dlatego fundamentaliści robą max 25% r/r a techniczni po 200-300% i zajmują pierwsze setki wśród najbogatszych. Hehe

Ale dzięki za naukę, będę o tym pamiętał, choć bliżej mi do tego " na giełdzie kasa wędruje od aktywnych do cierpliwych" więc jak widzisz każdy ma swoje...

Dnia 2017-02-06 o godz. 13:21 ~jan napisał(a):
    > bialoczerwony ,wrzuc na bylejaki fund akcyjny ,ale po korekcie ,bo teraz za pozno ,to odrobisz straty ,a 2018 wrocisz do mci .:)
    >
    Straty powiadasz... Hmmm jak będzie Twoje 5 zł to nie będzie nawet strat, a kiedy ma być ten piątak???

Dnia 2017-02-06 o godz. 12:50 ~HiperBessaMCI napisał(a):
    > białoczerowny nie gorączkuj się, wyluzuj, ja rozumiem że jak widzi się 2 letnią besse na słabym papierze, którym sie jest zapakowanym po uszy, to nerwy puszczają, ale moge pisac co chce i gdzie chce.Tobie osobiscie proponuje Getin, z Leszkiem Czarneckim mozna dobrze zarobić podczas hossy. Z Czechowiczem tak dobrze nie będziesz miał. JUŻ WIDAĆ ŻE BYŁA DUŻA REDUKCJA BO GRUBASY WYWALAJĄ GNIOTA W RYNEK;))

No fajno, że są chętni na wywalanie... Podoba mbie się to :)

• Re: po tym wezwaniu znow ku Autor: ~HiperBessaMCI [83.25.44.*]
    Kupuj człowieku, zobacz jaka okazja 8.60 i nikt nie chce brać;))) Bo za 7.60 też nie będą brali
    od dzis bedzie okazja do wywalenia MCI ,bo kurs na splce stabilny,a caly rynek ropoczyna korekte .
    Wiec pogon MCI i zakup np. PKOBP a za 3 miechy mi podziekujesz:)
    Myślałem raczej o wejściu w mci na kolejnej fali spadkowej, mówisz że jeszcze nie?
    JAKIE SA ARGUMENTY ZEBY WEJSC W MCI PO WYNIKACH ?
    AT?
    AF?
    Masz jeszcze moze jakiegos future newsa?

No tak, pierwszy kwartał 2016 był najlepszym w całym roku więc baza mocna i nie będzie skoku r/r. a wyniki w maju. Dopiero 2 i 3 może byc niska bazą do pobicia. Wyniki za cały 2016 to katastrofa, ale może są jakieś wyjścia/zapisy księgowe, którymi wystroją okna pod odbicie? z AT takie odbicie 25% teoretycznie widzę. Ogólnie przed wyborami w euro, to może być dobry czas dla rynków, później turbulencje. Jaki potencjał wzrostowy na PKO widzisz? mamy za sobą 25% z 25zł ostatniego dołka do 32zł.
  • Re: po tym wezwaniu znow ku Autor: ~HiperBessaMCI [83.8.235.*]
    JANie. PKO zakupione dziś po 31.25 1/3 portfela na razie 1/3 ATM GRUPA reszta czeka
  • Re: po tym wezwaniu znow ku Autor: ~HiperBessaMCI [83.21.110.*]
    WIG 20 dostał solidna dawkę kapitału z zagranicy, rośniemy jak na drożdżach;) PKOBP 2.5%
    rewelacyjny rok !!!!
    Ale sa tu tacy co inwestuja FUNDAMENTALNIE i nie pogadasz :)
    Sa tez "paranienormalni" hahahaha ,no coz straty finansowe ida w starty komórek mózgowych :)))
    Ale co by nie powiedziec Turkom kibicuję:)

• Re: po tym wezwaniu znow ku Autor: ~remigiusz [78.88.31.*]
    Mam duże doświadczenie na giełdzie. Trzymam MCI już wiele lat. I ze smutkiem powiem,że wierni fani MCI poniosą tu tylko straty. Jest coś takiego,jak wypalenie się i upadek wiary. To dotknie wszystkich dotychczasowych fanów MCI. Polegną,odejdą,zrezygnują,stracą. A zarobią nowicjusze,którzy kupią MCI za rok,dwa,albo trzy. Wierni fani stracą,nowicjusze zarobią. To niesprawiedliwe i bolesne. Ale to wina zarządu MCI. Nawet niewielka dywidenda rzędu 2-3% byłaby ukojeniem dla akcjonariuszy. Ale zarząd nie dba o to. Oni zapatrzeni są w swe wizje,niczym onegdaj Mussolini w nowe Imperium Rzymskie. Przypomnę...w 1944 r. tenże satrapa zakończył żywot powieszony na latarni... Tłum wiwatował...
  • Re: po tym wezwaniu znow ku Autor: ~jan [95.50.211.*]
    Zawsze wina zarzadu,tak ?Nie koles to tylko twoja wina,to ty grasz,a zarzad tylko pracuje i robi to co musi I co sluzy spolce. Jesli grasz dobrze to wygrywasz, a to też wymaga pracy,dobrej pracy, wysiłku tego ci zabraklo.
  • Re: po tym wezwaniu znow ku Autor: ~wowa [37.47.11.*]
    Jak ci dadzą wygrać,to wygrasz mistrzu podwórka. Ale tu leszcze są zawsze przegrani,no chyba że jakaś podpucha będzie.
  • Re: po tym wezwaniu znow ku Autor: ~HiperBessaMCI [83.11.55.*]
    Jan, juz dziękuje za podpowiedź z PKOBP bo 7% w dwa dni na WIG20 rzadko sie robi. Nie zamierzam tu wracać ATM Grupa też zbiera sie do wybicia
  • Re: po tym wezwaniu znow ku Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]
    Dnia 2017-02-09 o godz. 20:43 ~remigiusz napisał(a):
    > Mam duże doświadczenie na giełdzie. Trzymam MCI już wiele lat. I ze smutkiem powiem,że wierni fani MCI poniosą tu tylko straty. Jest coś takiego,jak wypalenie się i upadek wiary. To dotknie wszystkich dotychczasowych fanów MCI. Polegną,odejdą,zrezygnują,stracą. A zarobią nowicjusze,którzy kupią MCI za rok,dwa,albo trzy. Wierni fani stracą,nowicjusze zarobią. To niesprawiedliwe i bolesne. Ale to wina zarządu MCI. Nawet niewielka dywidenda rzędu 2-3% byłaby ukojeniem dla akcjonariuszy. Ale zarząd nie dba o to. Oni zapatrzeni są w swe wizje,niczym onegdaj Mussolini w nowe Imperium Rzymskie. Przypomnę...w 1944 r. tenże satrapa zakończył żywot powieszony na latarni... Tłum wiwatował...

Nie trać wiary MCI-ologu !!!
    Dywidenda jest już bliska moim zdaniem, a i 2018 będzie przełomowy ze względu na kilka ciekawych wyjść. Choćby wielce prawdopodobne IPO Gett i iZettle. Niech na razie skupują co mają skupić, nowa ustawa o skupie akcji własnych już klepnięta przez senat i czeka na podpis prezydenta. Jeśli ją podpisze ( a czemu by nie) skubną te akcji za 60 baniek ( mam nadzieję, że nie podbijając kursu, żeby jak najwięcej zarobić). W 1Q2018 wygasnę te straszące obligi G1, zostanie o kilka milionów akcji mniej no ie wyjścia o których wspomniałem wyżej.
    tłumaczenie google ze szwedzkiego na angielski
    "There are many indications that some of the investors want a return on money invested. An IPO is a possible future scenario, although no decisions have been made on the issue."
    http://www.breakit.se/artikel/6431/sara-arildsson-tar-over-som-operativ-chef-efter-izettle-grundaren

Tu ustawa: http://www.sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/PrzebiegProc.xsp?id=1563BABBB168AA03C12580AB0058FF93
  • Re: po tym wezwaniu znow ku Autor: ~marta [95.50.211.*]
    Widac,że choroba nie odpuszcza .Krowy pasac albo wrócić do wyuczonej pracy dającej środki na utrzymanie,bo grać nie potraficie .Te spekulacje,czcza gadanina ,co zrobią,kogo ,wymienia ,obligacje _sracje.Może spróbuj w polityce lokalnej we własnej wsi .Może
    Dnia 2017-02-11 o godz. 09:57 ~marta napisał(a):
    > Widac,że choroba nie odpuszcza .Krowy pasac albo wrócić do wyuczonej pracy dającej środki na utrzymanie,bo grać nie potraficie .Te spekulacje,czcza gadanina ,co zrobią,kogo ,wymienia ,obligacje _sracje.Może spróbuj w polityce lokalnej we własnej wsi .Może

Słuchaj Martuś, umiesz grać to graj. Ja umiem inwestować więc to robię. Uważaj z tym ciętym językiem bo może on w kazdej chwili wrócić i zrobi się tu szambo.
    Chcesz tego lambadziaro :)
  • Re: po tym wezwaniu znow ku Autor: ~marta [95.50.211.*]
    Te ,bialoczerwony "sorosz" sadze ze rachunek maklerski z 2 ost.lat nie potwierdza twoich umiejętności "inwestorskich" haha
    A na pohybel takim grajkom jak Martusia co to od garów się urwała i głupa rżnie co to ona za ynwestorka ( koniec miłych postów, skoro nie umiesz uszanować innych pogladów)
    1)
    link 
    2)
    https://www.wiadomoscihandlowe.pl/artykuly/frisco-pl-zanotowalo-w-2016-r-prawie-50-proc-wzros,10645/1
    3)
    https://www.finextra.com/pressarticle/67970/marketinvoice-to-double-lending-to-2bn-in-2017

• Re: po tym wezwaniu znow ku Autor: ~bankier1972 [89.228.18.*]
    wykres pokazuje wszystko > jest papier w trendzie spadkowym.
  • Re: po tym wezwaniu znow ku Autor: ~wowa [37.47.10.*]
    Im dłuższa konsolidacja,tym mocniejsze wybicie.8.50 to dołek,podwójny.
  • Re: po tym wezwaniu znow ku Autor: ~wykres [78.28.36.*]
    BC, co się z tobą dzieje?...
    kolejny raz schodzisz do poziomu prostackiej agresji mara, choć kiedyś innych napominałeś, by utrzymywać poziom dyskusji...

mnie i innym zarzucasz trolling i takie tam, a sam zadziwiająco łatwo i napastliwie krytykujesz innych...

rozumiem twoja frustrację i zawód sprawiany przez Tomka oraz niedosyt z wciąż wtopy (wiem, czekasz i wierzysz w geniusz Czechowicza oraz odmianę na kursie mci), ale może w końcu jednak zobacz belkę w swoim oku, czyli jak arogancko i agresywnie odpowiadasz innym...

udowadniasz swoją rację nieustannie, ale chyba nie oczekujesz, ze wszyscy muszą ją podzielać...

a bycie damskim bokserem wobec Marty na pewno chluby ci nie przynosi... - pomyśl, co byś o mnie napisał, gdybym jakąś forumowiczkę na forum daty zaatakował twoim obecnym językiem?...

stajesz się trollem i hejterem coraz mniej piszącym o spółce, a coraz bardziej atakujacym interlokutorów...

przykre, wręcz żałosne...
    i zupełnie niepodobne do dawnego ciebie sprzed lat...
    Dnia 2017-02-12 o godz. 14:08 ~wykres napisał(a):
    > BC, co się z tobą dzieje?...
    > kolejny raz schodzisz do poziomu prostackiej agresji mara, choć kiedyś innych napominałeś, by utrzymywać poziom dyskusji...
    >
    > mnie i innym zarzucasz trolling i takie tam, a sam zadziwiająco łatwo i napastliwie krytykujesz innych...
    >
    > rozumiem twoja frustrację i zawód sprawiany przez Tomka oraz niedosyt z wciąż wtopy (wiem, czekasz i wierzysz w geniusz Czechowicza oraz odmianę na kursie mci), ale może w końcu jednak zobacz belkę w swoim oku, czyli jak arogancko i agresywnie odpowiadasz innym...
    >
    > udowadniasz swoją rację nieustannie, ale chyba nie oczekujesz, ze wszyscy muszą ją podzielać...
    >
    > a bycie damskim bokserem wobec Marty na pewno chluby ci nie przynosi... - pomyśl, co byś o mnie napisał, gdybym jakąś forumowiczkę na forum daty zaatakował twoim obecnym językiem?...
    >
    > stajesz się trollem i hejterem coraz mniej piszącym o spółce, a coraz bardziej atakujacym interlokutorów...
    >
    > przykre, wręcz żałosne...
    > i zupełnie niepodobne do dawnego ciebie sprzed lat...

Wrzucanie linków z newsami o spółkach nazywasz trollowaniem???
    Czy ta pani Marta może mnie obrażać bo jest panią??? Puk, puk czas się obudzić. Raz darowałem, drugi raz także, ale cierpliwość wobec obelg ma swoje granice...
    Fustrację??? Człowieku o czym piszesz? Przecież to w interesie fundamentalistów spółka ma kupić swoje akcje jak najtaniej. Powtórzę jak NAJTANIEJ a nie po ty by zdesperowani akcjonariusze mogli wyrwać złotówkę czy dwie więcej i tym samym zwiększyć zysk lub ew zmniejszyć stratę w zależności kto kiedy kupił.
    Przejżyj moje posty i wskaż mi gdzie kogoś zaatakowałem pierwszy, jest w tym wątku chyba z 7 moich postów czy gdzieś kogoś pierwszy obraziłem, może ubliżyłem? Daj sobie spokój wykres, cierpliwy jestem ale ile czasu ta pani może mnie obrażać? I tak ją lekko potraktowałem, bo lambadziara to żadna obraza...

Dziękuję, za Twoją ocenę mego trollowania, tylko jak nazwać Twoje wpisy??? Polecam zapoznać się z tym Symptomy trollowania https://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie a potem z moim trollingiem.
    Pozdrawiam w nowym samochodzie :)

• Re: po tym wezwaniu znow ku Autor: ~wykres [78.28.33.*]
    BC, jak ja wrzucałem linki, też to podciągałeś pod trollowanie.
    Jak ja odwzajemniałem się ironią agresywnym obrażaczom mnie, zarzucałeś mi trolling.
    A teraz sam schodzisz do tego poziomu.
    Nie twierdzę, ze Marta czy ktokolwiek ma prawo obrażać.
    Nikt nie ma.
    Napisałem, co napisałem, bo uważam tylko, ze ty nie powinieneś schodzić do tak niskiego poziomu obrażania innych. Właśnie ty. Piszę o tym dlatego, bo znamy sie długo i jakiś tam sympatyczny szacunek sobie okazywaliśmy nawet przy skrajnie odmiennych poglądach.
    Idąc twoim tokiem myslenia - miałbym się odwzajemniać tobie czy innym usiłującym mnie obrazić czy dokuczyć schodzeniem do coraz większego poziomu agresji?

Tak, piszę o frustracji, która - moim zdaniem (nie musisz się z tym zgadzać) - z ciebie wyłazi coraz bardziej. Bo kiedyś pisałeś o potencjale wzrostowym i geniuszu oraz solidności Czechowicza, a teraz zmieniłeś ton i samopocieszająco piszesz o interesie fundamentalistów...
    Ci, którzy kilka lat temu kupowali jak ty, spodziewali się po latach takiego obrotu sprawy?
    Ktoś trafnie ci napisał, ze nie z wyboru, ale z koniecznosci stałeś się tu inwestorem długoterminowym.
    Zostałeś oszukany na dywidendzie i mikroskupie, ale teraz piszesz, ze wszystko ok?...

BC, nie twierdzę, że kogoś pierwszy obraziłeś czy ubliżyłeś (choć mnie czasem próbowałeś wbić swe protekcjonalne szpileczki). Chodzi o to, że - odmiennie niż kiedyś - reagujesz coraz bardziej impulsywnie i agresywnie. Niepotrzebnie. Niepotrzebnie nakręcasz siebie i innych. Kiedyś reagowałeś z klasą i dystansem do siebie. Nie ulegałeś złym emocjom. Nie ulegałeś prowokacjom. Za to cię ceniłem. I chyba nie tylko ja.

Nawet nasze dawne dialogi na dacie były tego potwierdzeniem. Nie zgadzaliśmy sie wiele razy, różnie ocenialismy spółki i fakty, ale zawsze był wzajemny szacunek i kultura języka. Teraz zaś coraz częściej zachowujesz się przeciwnie.

Nie zamierzam cię pouczać. Jesteś dużym chłopcem i sam najlepiej wiesz, co i jak należy, a czego nie należy.

O moim stylu pisania już ci wiele razy pisałem, ze to celowo przyjęta konwencja przekory oraz intelektualnej prowokacji. Pisywałem ironicznie i uszczypliwie, ale unikałem napastliwej agresji Sam wiesz, że wiele osób nieraz pisało, iż ceni moje posty za rzeczowość, kulturę języka, dystans do siebie czy poczucie humoru, unikanie wulgaryzmów itp.

A z autka jestem bardzo, naprawdę bardzo zadowolony. Spisuje się świetnie w każdych warunkach...
    Oki zakończmy tą dyskusję ze względu właśnie na starą "znajomość".

Na koniec dodam, żeby Ci poniekąd przypomnieć, że zawsze chwaliłem geniusz Tomka w core biznesie, nigdy nie napisąłem pozytywnego słowa o jego empatii do innych akcjonariuszy oraz o jego podejściu do wizerunku spółki. Zresztą jedno jest wynikiem drugiego...
    Zdania nie zmieniłem.

OK, zamykamy tamtą dyskusję.

Wrócmy do mci.
    A konkretnie do kursu - czego i kiedy spodziewasz oraz pod jakie przesłanki fundamentalne?
    Troche nie jestem na bieżąco - więc przyda mi się trochę twej bieżącej wiedzy...
  • Re: po tym wezwaniu znow ku Autor: ~Bialoczerwony [94.254.145.*]
    Nie chce mi się wałkować tego samego... https://www.bankier.pl/forum/temat_re-mci-scenariusz-bazowy-na-najblizsze-tygodnie-miesiace,22252257.html
    ok, thx
[x]
MCI 1,71% 29,70 2025-10-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.