TO żarty stroicie czy czytac nie potraficie--- jest wniosek o umorzenie sanacji czyli jest tak dobrze ze nie potrzebna już sanacja.. proste... czytelne info ..... po 2 to jest wniosek--- wnioski się akceptuje albo oddala po 3 po co w grudniu sanacja która mogła trwac rok skoro jest inwestor jak pisano to się rezygnuje z ochronki splaca długi i zaczyna robic biznes- po 4 na trupie nie ma milionowych obrotów tym bardziej ze akcje leciały już na pysk hoho ho i jeszcze trochę i było wiadomo o problemach spolki to po co było otwierac sanacje można było to sprzedać już wcześniej i uciec z akcjami wcześniej --- po 5 sami krzykacze na spadki czy wy chcecie jutro wyleszczyc ulice i kupic 50 gr. taniej żeby później za kilka dni sprzedać 1zł drożej??? czy wy myślicie ze tu głupcy są ? he he po 6 takie piękne miejscówki na te sklepy- sklepy gotowe tylko zatowarowac nawet polek nie trzeba zmieniac i pracowników przyjmować tylko biznes robic i wy myślicie ze to się tak rozpadnie??? ha ha czy wy nie wiecie jak się robi interesy? jak nie wiecie to jutro się dowiecie... pozdrawiam wszystkich i zastanawiam się jak myślicie i mi doradzacie czy oddawać po 10zł czy dalej czekac jak będzie szło na stacje 20? dzięki pozdrowionka.
sprytni profesjonalni artyści rewiowi mają markę własną, fakt wchodzą ale w dzierżawy, to franczyza, zupełnie inna formuła, mają swoją politykę, nie wydaje mi się ...
nagonka mocno robiona, zatrudniono niejakiego Truchale speca od PR-u, napisał że Prairie to lipa, jak akcji nie mozna bylo kupic po 90gr. nastepnego dnia po jego artykule byla korekta w biegu i zaraz potem odpał na widłach na 1,50
Złożenie do sądu wniosku o wyrażenie zgody na zawacie umowy dzierżawy zorganizowanej części przedsiębiorstwa Spółki Numer raportu: RB 09/2017 Sporządzono: 2017-01-17
Zarząd Alma Market S.A. w restrukturyzacji (dalej: „Spółka”) informuje, że w dniu 17 stycznia 2017 r. uzyskał informację o złożeniu przez zarządcę masy sanacyjnej Spółki wniosku do Sądu Rejonowego dla Krakowa - Śródmieścia w Krakowie, VIII Wydział Gospodarczy dla Spraw Upadłościowych i Restrukturyzacyjnych wniosku o wyrażenie zgody na zawarcie umowy dzierżawy zorganizowanej części przedsiębiorstwa Spółki obejmującej zespół składników majątkowych i niemajątkowych związanych z działalnością handlową Spółki (dalej: „Umowa dzierżawy”). Wniosek zakłada zawarcie Umowy dzierżawy pomiędzy zarządcą masy sanacyjnej Spółki a spółką Alma Kraków Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie – spółką zależną od pana Tomasza Żarneckiego, na okres 25 miesięcy od daty jej podpisania, a w razie zawarcia układu z wierzycielami – na okres 12 miesięcy po dniu prawomocnego zakończenia postępowania sanacyjnego prowadzonego wobec Spółki w drodze zatwierdzenia układu. Przedmiot dzierżawy ma być wykorzystywany dla prowadzenia działalności gospodarczej o tym samym przedmiocie i charakterze, jaka była prowadzona dotychczas przez Spółkę. Projekt Umowy dzierżawy zakłada obowiązek dzierżawcy zapłaty płatnego co miesiąc czynszu dzierżawnego oraz wszystkich kosztów związanych z przedmiotem dzierżawy, w tym podatków, opłat za użytkowanie wieczyte, czynszów najmu, opłat eksploatacyjnych i opłat za media, kosztów ubezpieczenia, itp., a także przejęcie praw i obowiązków ze stosunków pracy z pracownikami obiektów handlowych wchodzących w skład zorganizowanej części przedsiębiorstwa. Umowa dzierżawy zakłada ustanowienie prawa pierwokupu na rzecz dzierżawcy składników związanych z przedmiotem dzierżawy. Umowa dzierżawy ma zostać zawarta po i pod warunkiem uzyskania zgody sądu w trybie 129 ust. 2 Prawa Restrukturyzacyjnego w związku z art. 139 ust. 1 Prawa Restrukturyzacyjnego.
zawarcie Umowy dzierżawy pomiędzy zarządcą masy sanacyjnej Spółki a spółką Alma Kraków Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie – spółką zależną od pana Tomasza Żarneckiego, na okres 25 miesięcy od daty jej podpisania, a w razie zawarcia układu z wierzycielami – na okres 12 miesięcy po dniu prawomocnego zakończenia postępowania sanacyjnego prowadzonego wobec Spółki w drodze zatwierdzenia układu
a w razie zawarcia układu z wierzycielami – na okres 12 miesięcy po dniu prawomocnego zakończenia postępowania sanacyjnego
KUMACIE CZY JESZCZE NIE --- ??? chyba się dogadał z wierzycielami i cofią sanacje czy tak?????
przy pomocy tej umowy dzierżawy ???? to jest spółka założona 02 stycznia 2017r. z kz 100 tyś nawet nie pokrytym .... lokalizacje należące do almy to pilotów i tarnów, reszta to dzierżawy, ile możesz mieć z dzierżawy miesięcznie ??? a ile masz należności w pierwszej kolejności tych krótkoterminowych ??? kredyty są zabezpieczone hipotecznie na tych właśnie nieruchomościach ... interes życia
e tam, wielkie mi info. Ostatnie dwa dni mocnego brania i bez wywalania przed dzisiejszym infem. Zatem to nie było ubieranie, bo ubrali by sami siebie.... bedzie dobre spoko luz...tylko knują ...
Ciężko wyczuć. Ja błąd popełniłem na optimusie. Kupiłem po 1.09 a sprzedałem po 5,20. Gdzie jest dzisiaj kurs każdy wie. Mieszkaniem sobie kupił gdybym trzymał do dzisiaj.