''Sąd Rejonowy w Rybniku zniósł termin pierwszej licytacji nieruchomości należącej do Emitenta wyznaczonej na dzień 24 stycznia 2017 roku położonej w Rybniku.''
zniósł termin to oznacza usunięcie z wokandy licytacji -a to dalej oznacza ,ze ktoś wpłacił 1.5 mil.zł BH i mamy inwestora w Focie,ten inwestor to,VW Poznan
chętnych było 20 osób bo cena była atrakcyjna ale komornik nie dopełnił formalności i tak samo będzie z licytacją w Poznaniu, nie wiem do ilu kurs podskoczy
Sąd nie podał z jakiego powodu usunął z wokandy licytacje,czy z powodu nie usunięcia przez komornika braków formalnych licytacji czy z innego powodu? o to jest pytanie?W raporcie bieżącym nie ma mowy z jakiego powodu Sąd zniósł termin. Wydaje mi się ,że gdyby były wady prawne licytacji to by Sąd od razu podał powód zniesienia terminu. Coś jest tu grubego na rzeczy .
jednak jest inwestor i to gruby,licytacja w Poznaniu może się nie odbyć bez podania przyczyny tak jak w Rybniku.
Komornik Sądowy przy Sądzie Rejonowym Poznań-Grunwald i Jeżyce w Poznaniu Michał Rojewski wskazał, iż pełna lista ruchomości dostępna jest na stronie internetowej, a suma wywołania wynosi 75% oszacowania. Przystępujący do przetargu obowiązany jest złożyć rękojmię w wysokości jednej dziesiątej sumy oszacowania, a stawienie się jednego licytanta wystarcza do odbycia przetargu. Komornik Sądowy przy Sądzie Rejonowym Poznań-Grunwald i Jeżyce w Poznaniu Michał Rojewski wskazał, iż licytacja może się nie odbyć bez podania przyczyny
Innowacje? Jakież to innowacje znajdziesz akurat w tej konkretnej, zadłużonej i kompletnie nierentownej (od lat) spółce? :)
Zyski? Jakież to zyski w tej spółce? (spójrz w raporty) :)
A nade wszystko interesuje mnie "teoria VW" :) Po kiego czorta VW akurat ma inwestować w to truchło? :)
teraz powinno się ukazać info z BH o wykreśleniu hipoteki na nieruchomościach w Rybniku i w Poznaniu. cała procedura licytacji polegała na zastosowania takiej formalności aby wykreślić hipoteki i przystąpić banku do układu.