... którzy nie sprzedadzą akcji w wezwaniu. Chodzi tylko deklaracje z ilością akcji. Ciekawe ile dałoby się "zebrać" akcji w ciągu np tygodnia. Gdyby było tego dużo to może dało by to do myślenia JW. Zaczynamy? Ja mam: 45200 szt. Reszta ...
sporo ludzi nie odpowie po tej cenie ja też licze na podwyższenie ceny ale zawsze warto się dowartościować, że nie tylko my nie odpiwiemy o cenie zadecydują fundy
wystaczylby prosty zapis wlasciciel może oglosic wezwanie po cenie sredniej z ostatnich 6 miesięcy ale nie niższej niż 50% ceny akcji z debiutu i to ochroniłoby interesy akcjonariuszy.Ale kogo to obchodzi,nikt jakos na to nie wpadl.Obecna wladza promuje przepisy które czynia gielde pulapka
Jeśli w ogóle iść tym tropem rozumowania to raczej 50% ceny ze średniej ceny oferty publicznej i wszystkich pózniejszych emisji. Nadmienie tylko że w 2014r. akcje jwc były uplasowane na rynku w cenie emisyjnej 3,15pln.
Mowie o ofercie pierwotnej,50% ceny emisji pierwotnej a te akcje debiutowaly w okolicy 80 zl. To co puscil później to dla niego czysty zysk bityw setkach milionow zl tak się robi kase w Polsce calkiem legalnie
czym JW uzasadnia tak niską wycenę swojej spółki? przecież od debiutu nią kieruje, spółka przynosi zyski, dywidendy nie było nigdy, jest koniunktura w branży ..., brak słów ...
chlopie czy Ty jesteś naiwny,przeciez chodzi tylko o to żeby wydymać cie z kasy do jak najwiekszej potęgi ' wszystko inne dla ludzi takich jak prezes się nie liczy chodzi o kase .Wycena była wysoko gdy się sprzedawalo i byli chętni teraz musi być nisko bo się odkupuje .Wszystko.
Ty to nazywasz naiwnością, ale przecież jest też prawo, zasady uczciwości, nadzór KNF, ktoś wyceniał te akcje w 2007 roku i powinien wykazać dlaczego ta wycena była tak drastycznie zawyżona, w USA to by nie przeszło, pamiętasz sprawę z wyceną IPO na Facebooku
w tym kraju chodza szwindle przy ktorych jwc to maly pikus.Pamietam historie z wycena lotosu na 0 zl Morgan stanley czy Fitch nie pamietam juz i co jakie konsekwencje? zadnych. Uklad zamkniety te dwa slowa dobrzze oddaja polska rzeczywistosc.A co do wyceny debiutowej Jwc tym ktorzy nie pamietaja polecam lekture Forbesa z 2007 r dziwnym trafem debiut spolki zbiegl sie z pochlebnym artykulem na temat spolki tuz przed wejsciem na gielde. Knf hehe to sa wszytsko rzadowe stolki kolego.
- dobrze pamiętam sprawę LTS, to było UNICREDITO, jakiś węgierski analityk, wiadomo język trudny i został źle zrozumiany, ale karę od KNF jednak wtedy dostali, a po za tym ja wtedy się trochę po 7 PLN obkupiłem i teraz nie narzekam ...
- co do JWC i innych takich wysokich debiutów a później np. squeeze outów po niskiej cenie (co do JWC to jeszcze nie postanowiono) to jest to jednak również wina drobnych akcjonariuszy którzy nie potrafią się zorganizować i walczyć o swoje prawa, pamiętaj ze KNF to teraz "dobra zmiana" i można spróbować ich zainteresować tym problemem, skoro rząd chce aby GPW odzyskała wiarygodność
- na pocieszenie - skoro JW sprzedawał na górce koniunktury w 2007 to pewnie teraz kupuje bo widzi dołek dekoniunktury, czyli będzie lepiej, może przynajmniej jakaś dywidenda
na pocieszenie - skoro JW sprzedawał na górce koniunktury w 2007 to pewnie teraz kupuje bo widzi dołek dekoniunktury, czyli będzie lepiej, może przynajmniej jakaś dywidenda
odkupuje bo chce sie zwinac o dywidendzie radze zapomniec,dywidendy to ten pan placi sam sobie.
biorąc pod uwagę że rozliczenie wezwania ma nastąpić 21 marca to cena 4,67(niżej nie było)/4,68(tu było stosunkowo sporo oddawania) uwzględniając wartość pieniądza w czasie odpowiada mniej więcej cenie wezwania. a oddawali raczej ci którzy nie wytrzymują ciśnienia że inne akcje drożeją więc chcą się "przesiąść".
Jeżeli masz akcje JW to w pewnym sensie jesteś współwłaścicielem jak napisałeś tego syfa. A skoro ty mogłeś w to wejść to czemu nie miałby zrobić tego kto inny ?